Εξέφρασε ενόχληση για την «πολυφωνία» των ειδικών – Τι είπε σχετικά με τον Σωτήρη Τσιόδρα

Δίχως να αναφερθεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την «πολυφωνία» των ειδικών αναφορικά με την πανδημία. Σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε από τον Νίκο Χατζηνικολάου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο «Ενώπιος Ενωπίω» του ΑΝΤ1, ο πρωθυπουργός επισήμανε -εμμέσως πλην σαφώς- ότι πολλοί επιστήμονες επιδίωξαν να εκμεταλλευθούν την κατάσταση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν μπορούμε προφανώς ως κυβέρνηση να ελέγχουμε ποιους ειδικούς καλούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Και πράγματι νομίζω ότι χτίστηκαν τηλεοπτικές καριέρες πάνω στην πανδημία από σοβαρούς ανθρώπους, δεν θέλω να αμφισβητήσω την επιστημονική εγκυρότητα.

» Πλην όμως οι οποίοι δεν συμφωνούν πάντα μεταξύ τους. Γιατί αυτή, δυστυχώς, είναι η φύση της επιστήμης, πόσω μάλλον όταν αντιμετωπίζουμε έναν άγνωστο εχθρό, ο οποίος μεταλλάσσεται συνέχεια».

 

«Ο Τσιόδρας δέχθηκε χυδαίες επιθέσεις -Στοχοποιήθηκε πολιτικά»

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Σωτήρη Τσιόδρα, για τον οποίο τόνισε ότι η μεταξύ τους σχέση είναι εξαιρετική, ενώ εξήγησε ότι ο κ. Τσιόδρας έκανε ένα βήμα πίσω διότι δέχθηκε χυδαίες επιθέσεις και στοχοποιήθηκε πολιτικά.

«Η σχέση μου με τον Σωτήρη Τσιόδρα είναι εξαιρετική. Μιλάμε, κατ’ αρχάς εξακολουθούμε να έχουμε ενημερώσεις τρεις φορές την εβδομάδα, στις οποίες πάντα συμμετέχει. Τον συμβουλεύομαι και προσωπικά όταν έχω πιο ειδικές απορίες.

» (Έκανε πίσω) γιατί δέχτηκε ένα μπαράζ χυδαίων επιθέσεων. Στοχοποιήθηκε και πολιτικά. Στοχοποιήθηκε και από την αντιπολίτευση. Και ο ίδιος έκρινε ότι για να προστατεύσει και την επιστημονική του ακεραιότητα αλλά πιστεύω και την ψυχική του ηρεμία -διότι δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι, πόσω μάλλον όταν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, να υποστούν τη βάσανο της δολοφονίας χαρακτήρων, διότι αυτό έγινε και με τον κ. Τσιόδρα-  να κάνει ένα βήμα πίσω. Και σίγουρα έλειπε η φωνή του από την ενημέρωση».

Δείτε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού:

 

Πηγή: iefimerida.gr

You May Also Like

Βάσεις 2017: Πώς θα κινηθούν δημοφιλείς σχολές – Τελευταίες εκτιμήσεις

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ανακοίνωσή των εφετινών Βάσεων.

Πώς θα καλυφθούν τα κενά των ανεμβολίαστων υγειονομικών – Περίπου 6.000 οι μέχρι τώρα αναστολές

Table of Contents Hide Πώς θα καλυφθούν τα κενά των ανεμβολίαστων υγειονομικών…

Προσλήψεις 158 ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε σχολικές μονάδες γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο της ειδικής πρόσκλησης

Προσλήψεις 158 ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε σχολικές μονάδες γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο…

Κηδεία 11χρονου: Ανείπωτη θλίψη – Υποβασταζόμενος ο Οδυσσέας Σταμούλης

Συντετριμμένος ο Οδυσσέας Σταμούλης στην κηδεία του 11χρονου γιου του

Παράταση ισχύος στα Δελτία Εκπαίδευσης Εξέτασης υποψηφίων οδηγών και οδηγών

  Παράταση ισχύος στα Δελτία Εκπαίδευσης Εξέτασης υποψηφίων οδηγών και οδηγών

POS υποχρεωτικά σε 58 ακόμη επαγγέλματα. Διορία 3 μηνών

POS υποχρεωτικά σε 58 ακόμη επαγγέλματα. Διορία 3 μηνών

ΟΑΕΔ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για 10.000 προσλήψεις σε Δημόσιο, ΟΤΑ

ΟΑΕΔ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για 10.000 προσλήψεις σε Δημόσιο, ΟΤΑ

Καιρός: «Κύμα» καύσωνα με έως και 44 βαθμούς Κελσίου από τις 20 Ιουλίου

Χωρίς αξιόλογη μεταβολή ο καιρός σήμερα – Σφοδρό «κύμα» καύσωνα έρχεται να…