«Οι θάνατοι είναι πολλοί, γιατί το 50% είναι Delta»

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, τις νοσηλείες αλλά και για την εκτίμησής της για το πώς θα κάνουμε Πάσχα μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Η κ. Παγώνη είπε πως το φετινό Πάσχα δεν θα θυμίζει σε τίποτα τα δύο προηγούμενα, ενώ, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δεν υπάρχει ασθενής με μετάλλαξη Όμιικρον σε ΜΕΘ στην Ελλάδα.

«Η εκτίμηση είναι ότι το Πάσχα θα είναι πολύ καλό, θα είμαστε πιο ελεύθεροι και τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Δεν θα θυμίζει σε τίποτα το περσινό ή το προπέρσινο» ανέφερε μιλώντας στο Mega. Σημείωσε, ωστόσο, ότι θα πρέπει να συνεχίσουν όλοι να είναι προσεκτικοί και να κάνουν την τρίτη δόση, αλλά και να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμα.

«Ασθενείς με Όμικρον σε απλές κλίνες γιατί ήταν ανεμβολίαστοι»

«Οι θάνατοι είναι πολλοί, γιατί το 50% είναι Delta. Είναι δύσκολη η μετάλλαξη Delta, είναι αυτοί που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, γιατί σε όλες τις ΜΕΘ της Ελλάδας είναι Delta, δεν είναι Όμικρον» ανέφερε η Ματίνα Παγώνη.

«Γι’ αυτό αυτοί οι δείκτες είναι τόσο σκληροί και θα συνεχίσουν να είναι σκληροί, όσο το 50% των κρουσμάτων είναι Delta. Από τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα, σε όλη την Ελλάδα δεν υπάρχει ασθενής με Όμικρον σε ΜΕΘ» πρόσθεσε η κυρία Παγώνη, τονίζοντας ότι υπάρχουν ασθενείς, σε απλές κλίνες, με Όμικρον που έχουν χρειαστεί νοσηλεία γιατί ήταν ανεμβολίαστοι.

«Έχουμε μεγάλη πίεση στις απλές κλίνες Covid, με μεγάλη αύξηση εισαγωγών και δεν ξέρουμε πόσες ημέρες ακόμα θα συνεχιστεί» τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, υπογραμμίζοντας ότι οι γιατροί εκτιμούν πως μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα είναι αυξημένες οι νοσηλείες και οι θάνατοι.

ΠΗΓΗ:https://www.newsbeast.gr/