Η τελική απολογιστική ημερίδα της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας, Γραφείου Διασύνδεσης, Γραφείου Πρακτικής Άσκησης και Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα την απολογιστική ημερίδα των Δομών Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ιδρύματος, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης ( 22/10 ) στο αμφιθέατρο του ιδρύματος.

Τον απολογισμό της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας., έκανε ο Ευστάθιος Ταμουτσίδης, Καθηγητής του ΤΕΙ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: “Η σημερινή απολογιστική ημερίδα των δομών απασχόλησης και σταδιοδρομίας του γραφείου διασύνδεσης Γραφείο Πρακτικής Άσκησης και Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας έχει σαν στόχο να ενημερώσει την ακαδημαϊκή κοινότητα για τα πεπραγμένα των δομών . Όλα τα έργα χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης 2007-2013 και έχουν ως στόχο να συνδέσουν το ΤΕΙ με την αγορά εργασίας. Πιστεύουμε ότι ο στόχος επιτεύχθηκε, μέσω των βάσεων δεδομένων που δημιουργήθηκε με τις επιχειρήσεις, τους φορείς αλλά και τη βάση δεδομένων των φοιτητών αποφοίτων του ιδρύματος. Το πληροφοριακό σύστημα έχει σαν στόχο την καταγραφή και διαχείριση και διάχυση όλων των απαραίτητων πληροφοριών στους χρήστες, και μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του με μικρό κόστος”.

Την παρουσίαση του πληροφοριακού συστήματος και της ιστοσελίδας των Δομών Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας έκανε ο Σταύρος Καδόγλου, Εξωτερικός Συνεργάτης του ΤΕΙ, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν τα στοιχεία που παρουσίασε ο καθηγητής Αντώνιος Μπίσμπας για τον απολογισμό του Γραφείου Διασύνδεσης, ενός φορέα που στηρίζει επαγγελματικά τους φοιτητές. Τα τελευταία πέντε χρόνια λειτουργεί το γραφείο διασύνδεσης, με στόχο τη διασύνδεση των φοιτητών με την αγορά εργασίας. Οι φοιτητές μέσω του γραφείου αντλούν πληροφόρηση σε θέματα εργασίας, εργασιακών δικαιωμάτων, πρακτικής άσκησης, μεταπτυχιακών σπουδών. Επίσης, είχαν τη δυνατότητα συμβουλευτικής υποστήριξης. Τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα θετικά, ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει αυτή τη στιγμή με την έλλειψη χρηματοδότησης, μιας και το πρόγραμμα τελείωσε!

Πηγή:prlogos.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.