Επίσκεψη Γ.Γ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη σε Θεσσαλία και Φλώρινα

«Άμεση η ενίσχυση των περιοχών της Θεσσαλίας και της Φλώρινας»

 

Κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από το Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Αρμόδιο για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, και τους κ.κ. Νικόλαο Κουλοχέρη Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Ανδρέα Λυκουρέντζο Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, επισκέφτηκε την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας που επλήγησαν σφοδρότατα από την κακοκαιρία «Διομήδης».

Ακολούθησε σύσκεψη στην Περιφέρεια με τη συμμετοχή Τοπικών Φορέων, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα μέτρα στήριξης και αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών, τόσο από την Κυβέρνηση συνολικά όσο και ειδικότερα από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Εν συνεχεία ο κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, το Σάββατο 15 Ιανουαρίου μετέβει στη Φλώρινα όπου με τους, Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη, Υφυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, πραγματοποίησαν αυτοψία σε κτίρια της ευρύτερης περιοχής, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που έπληξε την περιοχή στις 9 Ιανουαρίου.

Aκολούθησε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας με τη συμμετοχή, του Υφυπουργού κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, του Βουλευτή κ. Ιωάννη Αντωνιάδη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιου Κασαπίδη, του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, του Προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού κ. Ευθύμιου Λέκκα και Τοπικών Φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Κατά τη σύσκεψη αξιολογήθηκε η μέχρι σήμερα κατάσταση καθώς και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, ενώ καταστήσαμε σαφές ότι υπό τις οδηγίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουν ήδη  δρομολογηθεί τα πρώτα μέτρα στήριξης και αντιμετώπισης των ζημιών, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο εργαλείο, προκειμένου να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η καθημερινότητα των πολιτών.