Δύναμη ο Τσιτσιπάς! Νίκησε σε απαιτητικό ματς και πέρασε στον τρίτο γύρο του Australian Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ο μεγάλος νικητής στη μάχη με τον ανερχόμενο Αργεντινό Σεμπάστιαν Μπάες, νούμερο 88 στον κόσμο, και πέρασε στον τρίτο γύρο του Australian Open για τέταρτη σερί χρονιά. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε 3-1 σετ (7-6, 6-7, 6-3, 6-4) έπειτα από ένα πολύ απαιτητικό ματς διάρκειας 3 ωρών και 20 λεπτών καθώς ο 21χρονος Μπάες, πρωτάρης στη Μελβούρνη, του έβαλε δύσκολα ιδίως στα πρώτα δύο σετ.

 

Ωστόσο, ο Τσιτσιπάς, νούμερο 4 στην παγκόσμια κατάταξη, παρά τα πολλά αβίαστα λάθη στα οποία υπέπεσε, βρήκε τις λύσεις και τα χτυπήματα προκειμένου να κυριαρχήσει του αντιπάλου του στο κορτ. Είναι πλέον φανερό ότι έχει ωριμάσει αρκετά στο παιχνίδι του καθώς διαχειρίζεται καλύτερα απ’ το παρελθόν τις δύσκολες καταστάσεις που του προκύπτουν. Στους 32 του Australian Open θα αντιμετωπίσει κατά πάσα πιθανότητα έναν πολύπειρο και δύσκολο αντίπαλο υψηλού επιπέδου. Πρόκειται για τον 32χρονο Γάλλο Μπενουά Περ, νούμερο 55 στον κόσμο, ο οποίος προηγείται 2-1 του Βούλγαρου Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

 

Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικά ισορροπημένο στα δύο πρώτα σετ. Οι παίκτες διατήρησαν το σερβίς τους μέχρι κα το 4-4 του πρώτου σετ, όπου ο Μπάες έκανε μπρέικ στον Τσιτσιπά (4-5), ο οποίος όμως προκειμένου να μην χάσει το σετ, απάντησε με δικό του μπρέικ για το 5-5. Το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ όπου ο Τσιτσιπάς έπαιξε… μονότερμα τον Αργεντινό επικρατώντας με 7-1 σε ένα σετ που κράτησε μία ώρα.

 

 

 

 

Στο δεύτερο σετ η ισορροπία παρέμεινε στο κορτ με τους δυο παίκτες να κρατούν μέχρι τέλους το σερβίς τους και να φτάνουν ξανά στο τάι μπρέικ. Τούτη τη φορά όμως ο Μπάες ήταν εκείνος που επικράτησε με 7-5 μολονότι ήταν σε μειονεκτική θέση μέχρι και τον όγδοο πόντο (5-3 υπέρ του Τσιτσιπά). Πήρε τέσσερις σερί πόντους και το σετ κατέληξε στα χέρια του έπειτα από 58 λεπτά.

 

 

 

 

Ο Τσιτσιπάς μπήκε πολύ πιο αποφασισμένος στο τρίτο σετ και με στοχευμένα χτυπήματα μειώνοντας και τα λάθη του, κυριάρχησε. Έκανε δύο μπρέικ στον Μπάες φτάνοντας στο 5-0 (!), κι αφού ο Αργεντινός προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια κάνοντας κι εκείνος με τη σειρά του μπρέικ, κι έκλεισε το σετ στο 6-3 μετά από 44 λεπτά.

 

 

 

 

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας άρχισε καλά και το τέταρτο σετ καθώς έσπασε το σερβίς του Μπάες στο τρίτο γκέιμ (2-1) και διατήρησε το δικό του στη συνέχεια για το 3-1. Οι δυο παίκτες δεν ρίσκαραν μέχρι τέλους επικρατώντας στο χέρι τους κι έφτασαν μέχρι το 5-4, οπότε ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για τη νίκη και δεν λάθεψε επικρατώντας με 6-4 έπειτα από 39 λεπτά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά το ματς τόνισε πως είχε ένταση στο παιχνίδι του και ανέφερε πως είναι έτοιμος για την επόμενη πρόκληση στο Australian Open. «Δεν ήταν εύκολο, είμαι πολύ χαρούμενος που ξεπέρασα αυτό το εμπόδιο. Έβριζα λίγο, είχα ένταση, αλλά κατάφερα να φτάσω στον τρίτο γύρο. Προσπάθησα να παίξω με την καρδιά μου και αυτό με οδήγησε», ανέφερε αρχικά ο Στέφανος, προτού προσθέσει για τον αντίπαλό του: «Είναι καλός παίκτης. Δεν τον ήξερα. Ο τρόπος που έπαιξε σε αυτά τα ματς έδειξε πως είναι καλός και πως έχει μέλλον. Πιστεύω θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους του και να μας απασχολήσει».

 

Τέλος, σημείωσε: «Προσπάθησα να κυνηγήσω τα χτυπήματά μου. Ίσως ήμουν και λίγο τυχερός. Προσπάθησα να παίξω κοντά στην τελική γραμμή για να οπισθοχωρήσει. Δούλεψα σκληρά και πιστεύω θα είμαι έτοιμο για τον επόμενο γύρο».

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

Βίντεο γροθιά στο στομάχι: Παλαιστίνιος γιατρός καταρρέει όταν βλέπει στο νοσοκομείο νεκρούς τον πατέρα και τον αδελφό του

Τουλάχιστον 2.808 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 10.859 έχουν τραυματιστεί στη Λωρίδα της Γάζας

Με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Συνεταιρισμών Μισθωτών Ελληνικών Λιμνοθαλασσών συναντήθηκε η Ο. Τελιγιορίδου

  Με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Συνεταιρισμών Μισθωτών Ελληνικών Λιμνοθαλασσών συναντήθηκε η…

ΕΛΤΑ: Έρχονται προσλήψεις -Πώς θα γίνουν (έγγραφα)

ΕΛΤΑ: Έρχονται προσλήψεις -Πώς θα γίνουν (έγγραφα)

Βαρυποινίτης για τον Ηλία Μίχο: «Θα τον καθάριζα, θα ήταν ο πρώτος μου»

Ο φυλακισμένος τόνισε πως ο κατηγορούμενος παιδοβιαστής δεν θα έβγαινε ζωντανός από…

Κανάκης σε δημοσιογράφους για τα Τέμπη:<<Δεν βρέχει, σας φτύνουν>>

Όταν η δημοσιογραφία είναι υπάλληλος κομμάτων τότε γίνεται εχθρός της Δημοκρατία

Θετικές ανατροπές για τους καταναλωτές στην τηλεφωνία: Αυτόματη πίστωση για βλάβες και «δωρεάν» σπάσιμο συμβολαίου

Με το «δεύτερο κύμα» μέτρων η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων προσπαθεί…

Η υπομονή προς τον “ουδέτερο” Ερντογάν κάποια στιγμή τελειώνει

Η υπομονή προς τον “ουδέτερο” Ερντογάν κάποια στιγμή τελειώνει

Louis Vuitton: Εσπασε το κοντέρ η μετοχή της – Πάνω από τα 400 δισ. η χρηματιστηριακή αξία

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο έως και 0,4%, φτάνοντας τα 795,7 ευρώ

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον αντικαπνιστικό νόμο

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον αντικαπνιστικό νόμο

Βραβείο για το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» στα Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2021

Βραβείο για το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» στα Bravo Sustainability Dialogue &…