Ένα βήμα πιο κοντά στην έναρξη κλινικών δοκιμών με ανθρώπους όσον αφορά στην εμφύτευση τσιπ, βρίσκεται η Neuralink, σύμφωνα με σχετική διαδικτυακή αγγελία εργασίας.

Η εταιρεία Neuralink, που ιδρύθηκε από τον Έλον Μασκ το 2016 με στόχο την εμφύτευση ασύρματων μικροτσίπ στον εγκέφαλο για να βοηθήσει στη θεραπεία νευρολογικών ασθενειών, φαίνεται να είναι ένα βήμα πιο κοντά στην έναρξη κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική αγγελία εργασίας, η Neuralink αναζητά «Διευθυντή Κλινικών Δοκιμών» για τη διεξαγωγή δοκιμών σε ανθρώπους και επισημαίνεται: «Ως Διευθυντής Κλινικών Δοκιμών, θα συνεργαστείτε στενά με μερικούς από τους πιο καινοτόμους κλινικούς ιατρούς και μηχανικούς, καθώς και με τους συμμετέχοντες στις πρώιμες κλινικές δοκιμές του Neuralink».
Εικονική πραγματικότητα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.01.2022

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, ο δισεκατομμυριούχος ήταν αισιόδοξος για την πιθανότητα να μπορέσει να εγκαταστήσει τα πρώτα τσιπ ήδη από φέτος στο πλαίσιο των κλινικών δοκιμών που θα ανοίξουν τον δρόμο για έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).
Χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο σχετικής διαδικτυακής συνάντησης που είχε διοργανώσει η «Wall Street Journal», ο Έλον Μασκ είχε αναφέρει: «Νομίζω ότι με το Neuralink έχουμε την ευκαιρία να επαναφέρουμε τη λειτουργικότητα ολόκληρου του σώματος σε κάποιον με τραυματισμό του νωτιαίου μυελού. Το Neuralink λειτουργεί καλά σε πιθήκους και στην πραγματικότητα κάνουμε πολλές δοκιμές και επιβεβαιώνουμε ότι είναι πολύ ασφαλές, αξιόπιστο και ότι η συσκευή Neuralink μπορεί να αφαιρεθεί με ασφάλεια».
Εντωμεταξύ, η εταιρεία έχει ήδη εμφυτεύσει με επιτυχία μικροτσίπ στον εγκέφαλο ενός πιθήκου ονόματι «Πέιτζερ» και ενός γουρουνιού που λέγεται «Γερτρούδη». Στην περίπτωση, μάλιστα, του πρωτεύοντος, η Neuralink δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται το ζώο να παίζει βιντεοπαιχνίδι.