Έρευνα έχει ανοίξει για τον youtuber Trevor Jacob που φαίνεται πως κινηματογράφησε αεροπορικό ατύχημα με τον ίδιο να πηδάει με αλεξίπτωτο και να τραβάει παράλληλα με self stick.

Κατά καιρούς μαθαίνουμε και ακούμε τα ακραία πράγματα που κάνουν οι influencers και οι youtubers για να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο, τα οποία σε κάποιες των περιπτώσεων έχουν οδηγήσει στον θάνατο. Πλέον οι αρχές διερευνούν έναν youtuber επειδή έριξε εσκεμμένα το μονοκινητήριο αεροπλάνο του στα βράχια, καταγράφοντάς το με self stick, μόνο και μόνο για τα views.

Στις 23 Δεκεμβρίου, ο πρώην ολυμπιονίκης του σνόουμπορντ Trevor Jacob πέταξε με το μονοκινητήριο αεροσκάφος του, για να σκορπίσει τις στάχτες του φίλου του Johnny Strange, ο οποίος πέθανε σε ατύχημα με wingsuit το 2015.

Καθώς πετούσε πάνω από τα βουνά της Σιέρα Νεβάδα, ισχυρίστηκε ότι το αεροπλάνο του είχε βλάβη στον κινητήρα και από τη στιγμή που δεν υπήρχε κανένα μέρος για ασφαλή προσγείωση προτίμησε να το αφήσει να πέσει στα βράχια.

Άνοιξε την πόρτα του και πήδηξε φυσικά με το αλεξίπτωτό του, μόνο που τραβούσε με self stick την πτώση του, την οποία φυσικά «ανέβασε» στο κανάλι του στο YouTube για να μαζέψει views.

Όπως αναφέρει το AVWeb, η συντριβή του αεροσκάφους του Jacob βρίσκεται τώρα υπό έρευνα από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας, γιατί υπάρχουν υποψίες πως όλο αυτό το σκηνοθέτησε και δεν υπήρχε καμία βλάβη.

Ο Jacob είχε συνεχίσει να τραβάει την περιπλάνησή του, λέγοντας «είμαι εξαντλημένος. Διψάω πολύ. Φοβάμαι… Έχω κοπεί παντού. Η μόνη επιλογή που έχω είναι να σέρνομαι μέσα από αυτούς τους θάμνους όπως έκανα τις τελευταίες πέντε ώρες. Και ρε φίλε πονάω. Πονάω. Αυτό που περνάω, δεν το εύχομαι σε κανέναν». Τελικά συνάντησε έναν «αγρότη» όταν σκοτείνιασε, ο οποίος τον βοήθησε να γυρίσει σπίτι.

Το βίντεο την επόμενη μέρα είχε περισσότερες από 1,1 εκατομμύριο προβολές στο κανάλι του στο YouTube, αλλά εξ αρχής πολλοί ήταν αυτοί που είπαν πως όλο αυτό είναι σκηνοθετημένο και το έκανε για τα views.

Ορισμένοι επεσήμαναν ότι το αλεξίπτωτο του Jacob ήταν πολύ δυσκίνητο και μεγάλο για να το φορέσει ένας πιλότος που έχει την προσοχή του στο πώς να τραβήξει με self stick. Άλλοι πρόσεξαν ότι η πόρτα ήταν ήδη ξεκλείδωτη, ενώ ο YouTuber Trent Palmer, επαγγελματίας πιλότος drone, εντόπισε μια κοντινή περιοχή όπου θα μπορούσε να είχε επιχειρήσει μια αναγκαστική προσγείωση με ασφάλεια.

Αν και το βίντεο είναι ξεκάθαρα επεξεργασμένο, δεν δείχνει τον Jacob να προσπαθεί να κρατήσει τον έλεγχο του αεροσκάφους του ή να επικοινωνεί μέσω ασυρμάτου για βοήθεια και να αναφέρει το πρόβλημά του. Δεν φαίνεται καν να περνά από το μυαλό του να το προσγειώσει κάπου με ασφάλεια.

 

You May Also Like

Η Παρέμβαση διοργανώνει την διαδικτυακή λογοτεχνική δράση  «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Η Παρέμβαση διοργανώνει την διαδικτυακή λογοτεχνική δράση  «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ»

«Δεν μπορώ να σταματήσω όσο υπάρχουν ζωές που πρέπει να σωθούν». Πέντε γυναίκες που διάλεξαν τον δύσκολο δρόμο της προσφοράς και της φροντίδας του ασθενή

«Δεν μπορώ να σταματήσω όσο υπάρχουν ζωές που πρέπει να σωθούν». Πέντε…

Γιατί τα αεροπλάνα θα έχουν πλέον έναν πιλότο

Γιατί τα αεροπλάνα θα έχουν πλέον έναν πιλότο

Η πλούσια χώρα που θα σταματήσει να κατοικείται από ανθρώπους

Η πλούσια χώρα που θα σταματήσει να κατοικείται από ανθρώπους

Αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή που θα γίνει στο Facebook – Τι θα καταργηθεί

Αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή που θα γίνει στο Facebook – Τι…

Πατήρ Α. Κονάνος:Μην ασχολείσαι με το πώς σου φέρονται οι άλλοι!Θα αρρωστήσεις.Μάθε ΕΣΥ να αγαπάς.

Να λες στον άνθρωπό σου:«Σ’ ευχαριστώ για όσα έχεις κάνει για μένα.…

Ο θετικός ρόλος των τεχνικών μελέτης Γράφει η Δρ. Καλλιόπη Μόσχου Διδάκτωρ Συμβουλευτικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων*

Ο θετικός ρόλος των τεχνικών μελέτης Γράφει η Δρ. Καλλιόπη Μόσχου Διδάκτωρ…

Νεαρός ζει σε γκαρσονιέρα 24 τετραγωνικών, αλλά το εσωτερικό της είναι πιο άνετο και από μεζονέτα

Νεαρός ζει σε γκαρσονιέρα 24 τετραγωνικών, αλλά το εσωτερικό της είναι πιο…

16 άνθρωποι που σχεδιάστηκαν από τη φύση με ένα άγγιγμα μαγείας

Table of Contents Hide 16 άνθρωποι που σχεδιάστηκαν από τη φύση με…

Ο εκπληκτικός τρόπος που τα δέντρα βοηθούν το ένα το άλλο για να επιβιώσουν στο δάσος

Ο εκπληκτικός τρόπος που τα δέντρα βοηθούν το ένα το άλλο για…