Έντονη ήταν η αντίδραση του Νικήτα Κακλαμάνη μετά τα προβλήματα που δημιούργησε η χιονόπτωση χθες στην Αττική και όχι μόνο. Ο Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής ζήτησε προσωπικά συγγνώμη επειδή μετέχει στο πολιτικό σύστημα.

«Μετέχω στο πολιτικό σύστημα, ως το 1/300 και αυτό με κάνει να νιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη σε προσωπικό επίπεδο για το χάος που είδαμε χθες», τόνισε στον ΑΝΤ1 ο Νικήτας Κακλαμάνης με αφορμή τα προβλήματα που προκλήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς».

«Αισθάνομαι ντροπή για όσα είδα χθες. Ζητάω προσωπικά συγνώμη για το χάος», είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Θα περιμένω την έρευνα του Εισαγγελέα. Θα περιμένω μια νηφάλια και πλήρη ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία και μετά θα πω την άποψη μου».

Επιπλέον, ο κ. Κακλαμάνης τόνισε: «Θέλω να πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός, ο οποίος καθόλου ευτυχής δεν αισθάνεται, διότι είναι εύκολο να στοχοποιούμε τον έναν, αλλά οι από κάτω από τον πρωθυπουργό δεν μπορούν να τραβούν την ουρά τους απέξω, ότι θα λάβει εκείνα τα μέτρα που πρέπει. Όχι για να ικανοποιηθεί το δημόσιο αίσθημα, αλλά γιατί αυτό θα ήταν το σωστό και το δίκαιο για να μη επαναληφθούν».

Η ανάρτηση του Νικήτα Κακλαμάνη

• Σε τέτοιες περιπτώσεις «οξέων» καιρικών φαινομένων τρεις είναι οι παράμετροι, κατά την άποψή μου, που παίζουν ρόλο στο πως αντιμετωπίζεις τέτοια κακοκαιρία:
• Το ένα είναι οι υποδομές. Δεν θα πω ότι οι υποδομές στην Περιφέρεια Αττική είναι οι καλύτερες δυνατές -σαν αποτέλεσμα της δεκάχρονης μνημονικής λιτότητας- αλλά δεν είναι και τόσο κακές. Το απόλυτο χάος, που δημιουργήθηκε στην Αττική Οδό, δεν δικαιολογείται με τίποτα γιατί η Αττική Οδός είναι η μεγαλύτερη, η καλύτερη και η ασφαλέστερη οδός. Και εκεί δημιουργήθηκε το μεγάλο πρόβλημα. Ευτυχώς που παρενέβη ο εισαγγελέας και ελπίζω οι ευθύνες του ιδιώτη να καταγράφουν σύντομα και να υποστεί και τις συνέπειες. Δεν μιλάω μόνο για το «μαύρο πρόβατο», που λέγεται Αττική Οδός. Μέχρι στιγμής, την Αττική Οδό την γνωρίζουμε όταν αυξάνονται τα διόδια και εισπράτει λεφτά.
• Η δεύτερη παράμετρος είναι ο συντονισμός σε όλα τα επίπεδα. Η Πολιτική Προστασία, δηλαδή το κράτος, η Περιφέρεια και η Τοπική Αυτοδιοίκηση στον Α´ βαθμό.
• Τρίτη παράμετρος, που κάποιοι θέλουν να μετακυλίσουν τις μεγάλες ευθύνες, είναι οι πολίτες. Ξέρετε οι πολίτες καταλαβαίνουν δύο μόνο λέξεις «επιτρέπεται» και «απαγορεύεται». Όταν λες, λοιπόν, στους πολίτες «επιτρέπεται να κυκλοφορήσεις, σου συνιστούμε, όμως, να μην κυκλοφορήσεις», είναι σαν να τους λες «κυκλοφόρησε με το αυτοκίνητο σου». Αν μου ζητήσετε να ποσοστοποιήσω την ευθύνη των πολιτών στο χθεσινό χάος, δεν είναι πάνω από 10-15%. Ας αφήσουμε τους πολίτες στην ησυχία τους.
• Αισθάνομαι λύπη για την απίστευτη ταλαιπωρία των συμπολιτών μου. Αισθάνομαι ντροπή για αυτό που είδα στα μάτια μου μπροστά και μπορεί να μην μετέχω στην εκτελεστική εξουσία, όπως και κανένας Βουλευτής, αλλά μετέχω στο πολιτικό σύστημα κατά το 1/300. Και αυτό με κάνει να νιώθω την ανάγκη να ζητήσω, σε προσωπικό επίπεδο, συγνώμη για το χάος, που είδαμε χθες.
• Δεν θέλω η οργή μου να με παρασύρει να κάνω πρόχειρες και επιπόλαιες τοποθετήσεις. Θα περιμένω την έρευνα του εισαγγελέα, θα περιμένω μία νηφάλια και πλήρη ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία και μετά θα πω την άποψή μου.
• Ο Πρωθυπουργός καθόλου ευτυχής δεν αισθάνεται. Διότι είναι εύκολο να στοχοποιούμε τον έναν αλλά οι κάτω από τον Πρωθυπουργό δεν μπορούν να τραβούν την ουρά τους απέξω. Θέλω να πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός θα λάβει εκείνα τα μέτρα, που θα πρέπει, όχι για να ικανοποιηθεί το δημόσιο αίσθημα, αλλά γιατί αυτό θα είναι το σωστό και το δίκαιο, ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη.
• Δεν έχω κανένα δικαίωμα να προαναγγέλλω ούτε «αποκεφαλισμούς» ούτε τοποθετήσεις. Είπα απλά την προσωπική μου άποψη. Αυτή τη στιγμή, δεν είμαι σε θέση να έχω πλήρη εικόνα. Ούτε εσείς οι δημοσιογράφοι, που είστε 24 ώρες είτε στο δρόμο είτε στο στούντιο και μεταδίδετε, δεν μπορείτε να μου πείτε αν έχετε πλήρη εικόνα.
• Χθες, η ενημέρωση που άκουσα από τον νεοτοποθετηθέντα, σχετικά με άλλους, κ. Στυλιανίδη και τους υπόλοιπους, ήταν μια ενημέρωση απλή, την οποία είχα ακούσει προηγουμένως από τα κανάλια.
• Το μεγαλύτερο πρόβλημα το εντοπίζω σε έναν συντονισμό, που, κατά την άποψή μου, δεν υπήρχε, στον βαθμό που θα έπρεπε να υπάρχει. Ακούσαμε και είδαμε την «Αττική Οδό» αλλά είχε αποκλειστεί και η Μεσογείων για κάποιο διάστημα. Και η Λεωφόρος Μαραθώνος. Και η Κατεχάκη. Εκεί δεν υπάρχουν διόδια. Η Κηφισίας μπλοκάρει και με 40 βαθμούς θερμοκρασία, μην το ρίξουμε στον χιόνια για την Κηφισίας.
• Με νηφαλιότητα θα περιμένουμε την πλήρη ενημέρωση και αυτός που πρέπει (Πρωθυπουργός) θα λάβει τις αποφάσεις. Είμαι σίγουρος, γιατί του έχω εμπιστοσύνη, ότι θα το κάνει.

You May Also Like

Η σπάνια εμφάνιση της Ρίκας Διαλυνά στα 88 της χρόνια, μαγνήτισε τα βλέμματα

Η Ρίκα Διαλυνά βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Η Παριζιάνα»…

Δημοσίευση παλαιών προτάσεων για ανάπτυξη του Δήμου Άργους από έναν δημότη που πονάει το Άργος

Υπάρχουν σε όλο το Δήμο άπειρες φυσικές τοποθεσίες όπου μπορούν να γίνουν έργα υποδομής

Δώρο Χριστουγέννων 2017: Πώς υπολογίζεται και πότε θα καταβληθεί

Δώρο Χριστουγέννων 2017: Πώς υπολογίζεται και πότε θα καταβληθεί

«ΑΒ Βασιλόπουλος»: Ανοίγει κατάστημα στο Άγιο Όρος μόνο με άντρες εργαζομένους

Εφόσον ολοκληρωθεί η επένδυση της ΑΒ Βασιλόπουλος, γίνεται η πρώτη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, που επεκτείνεται στην αυτόνομη μοναστική πολιτεία.

Πακιστάν: Βίντεο δείχνει ορειβάτες να προσπερνούν ετοιμοθάνατο αχθοφόρο με στόχο την κατάρριψη ρεκόρ

Ο 27χρονος αχθοφόρος από το Πακιστάν, πατέρας 3 παιδιών, αργότερα καταλήγει νεκρός

Ποιους συμφέρει να βγουν σε σύνταξη εντός του 2022

Ποιους συμφέρει να βγουν σε σύνταξη εντός του 2022

Ειδικό εποχικό επίδομα από τον ΟΑΕΔ. Ποιοι δικαιούνται έως 752 ευρώ;

Ειδικό εποχικό επίδομα από τον ΟΑΕΔ.  Ποιοι δικαιούνται  έως 752 ευρώ;

Το παλιό κόλπο της γιαγιάς, για να διατηρείς φρέσκια την φέτα, ακόμη και για μήνες

Το παλιό κόλπο της γιαγιάς: Η φέτα είναι ένα Ελληνικό τυρί προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης που…