Σάλος στη Γερμανία: Το πιστοποιητικό νόσησης Covid διαρκεί 3 μήνες για έναν πολίτη και 6 για έναν βουλευτή

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου να μην εναρμονίσει τους κανονισμούς της με όσα ισχύουν για τους υπόλοιπους πολίτες σε ό,τι αφορά τη διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού ίασης από την Covid-19.

Πριν από δέκα ημέρες το Ινστιτούτο “Ρόμπερτ Κοχ” ανακοίνωσε – αιφνιδιαστικά, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Καρλ Λάουερμπαχ – ότι το πιστοποιητικό όσων έχουν νοσήσει και θεραπευθεί δεν θα ισχύει πλέον για έξι μήνες, αλλά μόνο για τρεις. Η απόφαση προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια των κρατιδιακών κυβερνήσεων προς την ομοσπονδία, με αποτέλεσμα ο κ. Λάουτερμπαχ να αναγκαστεί να ζητήσει συγγνώμη και να δεσμευτεί ότι στο εξής τέτοιες αποφάσεις θα λαμβάνονται κατόπιν ενημέρωσης και διαβούλευσης. Η Bundestag ωστόσο, η οποία εφαρμόζει αυστηρό κανόνα 2G+ (πρόσβαση μόνο σε εμβολιασμένους/ιαθέντες με τη διενέργεια διαγνωστικού τεστ) για τη συμμετοχή στην Ολομέλεια, διατηρεί τα πιστοποιητικά ίασης των βουλευτών σε ισχύ για έξι μήνες. Η διευθύντρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Κάτγια Μαστ δήλωσε νωρίτερα απόψε ότι το θέμα θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Γερουσίας που θα συνεδριάσει αύριο και σημείωσε ότι κατά την άποψή της η “ειδική μεταχείριση” θα πάψει να ισχύει ήδη από την Παρασκευή. Άμεση αλλαγή του σχετικού κανονισμού ζήτησε και η ειδική για θέματα υγείας από το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) Κριστιάνε Άσενμπεργκ-Ντούγκνους, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να ισχύουν ειδικοί κανονισμοί στο Κοινοβούλιο.

Ο συνταγματολόγος Κρίστιαν Χιλγκρούμπερ από το Πανεπιστήμιο της Βόννης έκανε λόγο για αδικαιολόγητη άνιση μεταχείριση πολιτών και πολιτικών, τονίζοντας: “Είτε η μείωση του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού ίασης είναι επιβεβλημένη επιστημονικά είτε όχι – ανεξαρτήτως του αν πρόκειται για βουλευτές ή όχι”.

Λίγο νωρίτερα απόψε, το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο διαβίβασε στην Bundestag ότι απέρριψε ως “απαράδεκτη” την προσφυγή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) κατά του κανόνα 2G+ στην αίθουσα της Ολομέλειας. Η AfD είχε ζητήσει προσωρινή αναστολή του κανόνα προκειμένου να επιτραπεί στους μη εμβολιασμένους ή ιαθέντες βουλευτές της να συμμετάσχουν στην Τελετή Μνήμης για το Ολοκαύτωμα η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο.

You May Also Like

Ανατέθηκαν τα προγράμματα προώθησης της φέτας στις διεθνείς αγορές, ύψους 6,3 εκατ. ευρώ.

Β. Αποστόλου: «Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες!»

Επιστρεπτέα 7: Νέα παράταση για την υποβολή αιτήσεων

Επιστρεπτέα 7: Νέα παράταση για την υποβολή αιτήσεων

Δίδυμα αγόρια αποφάσισαν να γίνουν κορίτσια γιατί δεν αγαπούσαν το αντρικό σώμα τους

Δίδυμα αγόρια αποφάσισαν να γίνουν κορίτσια γιατί δεν αγαπούσαν το αντρικό σώμα…

Το Ισραήλ χτύπησε ιρανικό σκάφος στην Ερυθρά Θάλασσα

Το Ισραήλ χτύπησε ιρανικό σκάφος στην Ερυθρά Θάλασσα

Παπανδρέου: «Έδωσα μάχη όταν η Μέρκελ ήθελε να τιμωρήσει την Ελλάδα»

Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και…

Σε δημόσια διαβούλευση οι προτάσεις της Ομάδας Εργασίας Γαστρονομικού Τουρισμού

Σε δημόσια διαβούλευση οι προτάσεις της Ομάδας Εργασίας Γαστρονομικού Τουρισμού

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Η αυτόνομη δημοκρατία ανακοίνωσε τη διάλυσή της – Προσχωρεί ξανά στο Αζερμπαϊτζάν

Παύει να υφίσταται από την 1η Ιανουαρίου 2024

Ποια τα πιθανά σενάρια για την εξέλιξη της πανδημίας Covid στο μέλλον

Table of Contents Hide Ποια τα πιθανά σενάρια για την εξέλιξη της…

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι φορείς απαιτούν την κήρυξη της Π.Ε. Καστοριάς σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης και Άμεση Λήψη Μέτρων για την Αντιμετώπιση της Κατάστασης

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι φορείς απαιτούν την κήρυξη της Π.Ε. Καστοριάς σε Κατάσταση Εκτάκτου…

Ξεπέρασαν τις 60.000 οι κλήσεις στην Τηλεφωνική Γραμμή Βοήθειας 1110

Ξεπέρασαν τις 60.000 οι κλήσεις στην Τηλεφωνική Γραμμή Βοήθειας 1110