Συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. παραχώρησε το Προεδρείο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας” με σκοπό να παρουσιάσει αναλυτικά τα αποτελέσματα της 42ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Από τις 4 έως και τις 7 Μαΐου τα βλέμματα του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου, ήταν στραμμένα στην Καστοριά και στην 42η Διεθνή Έκθεση Γούνας. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακότατα καθώς και φέτος η Δ.Ε.Γ.Κ. έσπασε πολλά ρεκόρ μεταξύ των οποίων η πληρότητα του εκθεσιακού χώρου, αλλά και η επισκεψιμότητα των εμπορικών επισκεπτών.

Ι. Κορεντσίδης: «Η 42η Δ.Ε.Γ.Κ. αποτελεί πλέον παρελθόν. Δεν είναι όμως παρελθόντα τα θετικά στοιχεία που άφησε»

Φανερά ικανοποιημένος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς Ιωάννης Κορεντσίδης, ενημέρωσε πως τα μηνύματα από όλες τις πλευρές ήταν ιδιαίτερα θετικά σε ό,τι αφορά την οργάνωση, την επισκεψιμότητα, τη μεγάλη συμμετοχή των εκθετών, αλλά και την πρωτότυπη ιδέα να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το gala σε εξωτερικό χώρο. Μάλιστα ο Πρόεδρος αποκάλυψε και το…  μυστικό της επιτυχίας «Όλα αυτά οφείλονται στην πολύ δουλειά και στη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν όλα τα μέλη της Διοίκησης του Συνδέσμου. Η αλήθεια είναι ότι στερήθηκαν χρόνο τόσο από τις οικογένειές τους και την προσωπική τους ζωή, όσο και από τις επιχειρήσεις τους».

Ένας ακόμα παράγοντας που έπαιξε καθοριστικό ρόλο, είναι η εξαιρετική δουλειά που πραγματοποιείται από πλευράς του Συνδέσμου στα social media μέσω των οποίων γίνεται η διάδοση όλων των δράσεών του σε ολόκληρη την υφήλιο. Μάλιστα τα νούμερα μαρτυρούν ότι ο κόσμος δείχνει έκδηλο ενδιαφέρον ώστε να ενημερωθεί για τα νέα της γούνας.

Η Δ.Ε.Γ.Κ. αποτελεί για την πόλη της Καστοριάς τονωτική ένεση από πολλές απόψεις και ειδικά στο κομμάτι του τουρισμού. Η έκθεση δεν αφορά μόνο στον κλάδο της γούνας, μιας και περισσότεροι από 3.000 επισκέπτες βρίσκονταν από τις 4 έως και τις 7 Μαΐου στην περιοχή. Το γεγονός ότι η γουνοποιία αλληλεπιδρά με πολλούς κλάδους δίνει το κίνητρο, αλλά και τη δύναμη στο Σύνδεσμο να συνεχίζει τις δράσεις του «Δίνουμε ραντεβού στην 43η Δ.Ε.Γ.Κ, η οποία έχει προγραμματιστεί να γίνει από τις 3 έως τις 6 Μαΐου 2018. Ως εκείνη τη στιγμή, θα έχουμε σίγουρα ορισμένες εξελίξεις με θετικά αποτελέσματα. Τέλος, εκ μέρους της διοίκησης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς μας, το μεγάλο χορηγό Black Lama, το χρυσό χορηγό  TΑΠ, όλους τους τοπικούς φορείς που συνετέλεσαν σε αυτή τη δράση, τη ΔΕΘ HELEXPO, την Αστυνομική και Πυροσβεστική Διεύθυνση Καστοριάς και τους χορηγούς επικοινωνίας», είπε κλείνοντας ο κ. Κορεντσίδης.

Αξίζει να αναφερθεί, πως το 2nd Fur Festival έχει προγραμματιστεί για τις 3 έως τις 5 Νοεμβρίου 2017 και εντός της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Βάσει πληροφοριών ήδη το ενδιαφέρον των εκθετών είναι έντονο.

Ι. Μιχαηλίδης: «Τα οφέλη της φετινής Έκθεσης δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον κλάδο της γούνας, αλλά με όλη την τοπική οικονομία που προσπαθεί να αναπτυχθεί μέσα σε μία δύσκολη συγκυρία»

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιορδάνης Μιχαηλίδης τόνισε με τη σειρά του, πόσο σημαντική και ουσιαστική είναι για την περιοχή η αναβάθμιση του κλάδου της γουνοποιίας «Τα οφέλη, δεν έχουν να κάνουν μόνο για τους γουνοποιούς, αλλά για όλη την Π.Ε. Καστοριάς και την περιοχή του Βοΐου. Είναι πλέον γνωστό, πως η επισκεψιμότητα αυξήθηκε κατά πολύ. Το αποτέλεσμα αυτό έχει να κάνει με τη σωστή ενημέρωση, την προβολή του γεγονότος, αλλά και με τη συνεργασία που συνάψαμε με τη Δ.Ε.Θ.-HELEXPO».

Η μεγάλη επιτυχία της 42ης Δ.Ε.Γ.Κ. φάνηκε και από την πληρότητα του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας. Μάλιστα παρόλο που υπήρξε το ενδιαφέρον συμμετοχής και άλλων εκθετών αυτό δεν κατέστη δυνατό, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμος χώρος. Με αφορμή αυτό το γεγονός, η επέκταση του κτιρίου αποτελεί μονόδρομο. Ο κ. Μιχαηλίδης  τοποθετήθηκε επί του θέματος λέγοντας πως  «Είμαστε στο τελικό στάδιο, έπειτα και από τις εξαγγελίες του αρμόδιου Υπουργού, για την επίλυση όλων των προβλημάτων του εκθεσιακού κέντρου, αλλά και για την επέκτασή του, έτσι ώστε να έχουμε περισσότερα διαθέσιμα τ.μ. για τους συναδέλφους γουνοποιούς και για τον κλάδο της γουνοποιίας γενικότερα».

Επίσης ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε και στις πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Κρατικό Αερολιμένα Άργους Ορεστικού “Αριστοτέλης” και σημείωσε πως θα πρέπει να πραγματοποιούνται συχνότερα διεθνείς πτήσεις και όχι μόνο κατά τη διάρκεια των μεγάλων γεγονότων που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος «Εάν συμβεί αυτό, τότε θα υπάρχει όφελος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου  για όλους του κλάδους».

Α. Τσούκας: «Όταν θα έρθει η ώρα για να αποχωρίσουμε θέλουμε να αφήσουμε μία παρακαταθήκη για τις επόμενες διοικήσεις του Συνδέσμου»

Ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Απόστολος Τσούκας, ενημέρωσε τα τοπικά Μ.Μ.Ε. πως πριν από τη συνέντευξη τύπου πραγματοποίησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον π. Πρόεδρο του Συνδέσμου Ηρακλή Καλλισθένη.

Σύμφωνα με τον κ. Τσούκα, ο κ. Καλλισθένης ήταν προβληματισμένος για τη διάδοχη κατάσταση του Συνδέσμου, όταν ο ίδιος θα αποχωρούσε από το Δ.Σ. «Έτσι και εμείς τώρα, όταν θα έρθει η ώρα για να αποχωρίσουμε θέλουμε να αφήσουμε μία παρακαταθήκη για τις επόμενες διοικήσεις του Συνδέσμου, όπως και εμείς παραλάβαμε το νέο τότε κτίριο από τη διοίκηση του κ. Ηρακλή Καλλισθένη, το οποίο πραγματικά είναι ένα κόσμημα. Πρώτος μας στόχος ήταν να διοργανώσουμε μια καθόλα επιτυχημένη έκθεση και τα καταφέραμε. Επόμενος στόχος μας είναι η νομιμοποίηση του κτιρίου και η επέκτασή του, την οποία πιστεύουμε ότι θα έχουμε ολοκληρώσει έως το Νοέμβριο, πριν το  2ο Fur Shopping Festival και τέλος στοχεύουμε στην  οδική σύνδεση του Κέντρου Γούνας απευθείας με την Εγνατία Οδό, έτσι ώστε οι επισκέπτες μας να οδηγούνται στον εκθεσιακό χώρο χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν παράδρομους. Αν καταφέρουμε να φέρουμε σε πέρας αυτά τα τρία ζητήματα θεωρώ ότι θα έχουμε πετύχει σαν διοίκηση στο 100%».

Λ. Σαββίδης: «Μέσα στα πλαίσια της 42ης Δ.Ε.Γ.Κ. πραγματοποιήσαμε δυο σημαντικά γεγονότα, μέσω των οποίων ανεβάσαμε την κατάσταση ένα βήμα πιο πάνω»

Το εντυπωσιακό gala, το οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία  της έκθεσης πραγματοποιήθηκε σε ανοιχτό χώρο και μάλιστα στον ιστορικό ιστό της πόλης της Καστοριάς, ήταν μια ιδέα του αν. Γενικού Γραμματέα του Συνδέσμου Λάζαρου Σαββίδη.

Επιπρόσθετα  ο κ. Σαββίδης ήταν ο υπεύθυνος του εργαστήριου (workshop), το οποίο λειτούργησε κατά τη διάρκεια της έκθεσης και έδωσε την ευκαιρία σε 30 σπουδαστές σχεδίου μόδας και fashion bloggers να ενημερωθούν για την τέχνη της γούνας, αλλά και να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν αυτό το ξεχωριστό προϊόν στις μελλοντικές τους δημιουργίες «Αυτά τα οποία μου μετέφεραν οι συμμετέχοντες του workshop, ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και κολακευτικά για το Δ.Σ. και για τις προσπάθειες τις οποίες πραγματοποιούμε, προκειμένου να μεταφέρουμε τις γνώσεις και τις πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τη γούνα προς ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να την εκμεταλλευτούν, να την χρησιμοποιήσουν και να βοηθήσουν τον κλάδο».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.