Ελεύθερος Σκοπευτής – Αμφίβολο το μέλλον της ΕΔΗΚΑ α.ε.

Δευτέρα 26/10/15 1:41 ΜΜ

Καμιά σημασία δεν έχει η πενιχρή συμμετοχή των μετόχων στην απολογιστική και εκλογική Γενική Συνέλευση της ΕΔΗΚΑ α.ε.

Δεν νομίζουμε ότι θα σημαίνει κάτι το ότι δηλώθηκαν μονάχα 5000 χιλιάδες μετοχές και ψήφισαν 4700 για το που θα βρεθεί η ΕΔΗΚΑ α.ε. σε λίγο καιρό.

Ούτε και φυσικά το ότι το 94% των μετόχων έδωσαν θετική ψήφο εκλογής στο μοναδικό ψηφοδέλτιο των έντεκα στην κατάσταση που βρίσκεται η εταιρεία όπως την παρουσίασε ο πρόεδρος στον απολογισμό του θα αλλάξει το αμφίβολο μέλλον της ΕΔΗΚΑ α.ε.

Πρόθεση του επανεκλεγέντος προέδρου όπως δήλωσε είναι να διασώσει την εταιρεία από το χείλος του γκρεμού που έχει βρεθεί. Και ότι αυτό θα προσπαθήσει να το κατορθώσει με την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας όταν τα έσοδά της του 2015 μέχρι σήμερα είναι μόλις εικοσιπέντε χιλιάδες ευρώ που δεν επαρκούν στα έξοδα ενός μηνός περίπου.

Όταν στηρίζεται στην μη χρεοκοπία της εταιρείας στην αξία του παλιού κτιρίου στα κάστρα αξίας κατ’ εκτίμηση ενός εκατομμυρίου ευρώ που έχει υποθηκευθεί για εγγύηση δανείου από Τράπεζα. Αλλά και στο οφειλόμενο ποσό από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας που είναι αμφίβολο να εισπραχθεί και αν ακόμα προχωρήσει η κατασχετήριος διαδικασία.

Όταν οι υποχρεώσεις εννέα μηνών απλήρωτων επτά ή οκτώ όσοι είναι υπαλλήλων. Με μια υπέρογκη οφειλή στην ΔΕΗ, με εκκρεμότητες από το πρατήριο υλικών που έκλεισε, αλλά και αυτές τράπεζα. Όταν τέλος οι πωλήσεις στο προϊόν της Γούνας έχει πιάσει τον πάτο χωρίς να υπάρχουν ελπίδες για ανάκαμψη στο προσεχές μέλλον από την στιγμή μάλιστα της φετινής σεζόν έχει προδιαγραφεί η τύχη της.

Μπορεί να είναι παρήγορο το γεγονός της απόφασης που έχει η νέα διοίκηση επιτέλους να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας των πωλήσεων στο εκθετήριο.

Λίγο αργά όμως με τους τριάντα εκθέτες που έχουν απομείνει να προτιμούν την εταιρεία. Δε θα μπορέσει όμως να προσφέρει καμιά βοήθεια αυτή η αλλαγή με ανύπαρκτο το ενδιαφέρον των αγοραστών. Με την οικονομική κρίση χωρίς προοπτικές ανάκαμψης που ταλαιπωρεί μάλιστα την παγκόσμια αγορά.

Και το χειρότερο το εμπάργκο που εξακολουθεί να εφαρμόζεται στον καλύτερο πελάτη της Γούνας την Ρωσία.

Κύριε πρόεδρε και νεοεκλεγέντες σύμβουλοι κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να καταλάβουμε από πού αντλείται το κουράγιο και με ποιον τρόπο έχετε προγραμματίσει να αντιμετωπίσετε τα τόσα σοβαρά προβλήματα που ταλαιπωρούν την εταιρεία.

Εμείς βέβαια με όλη μας την καρδιά να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στους στόχους που δεν είναι άλλοι από το να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της η ΕΔΗΚΑ α.ε.

Παρόλο που πιστεύουμε πως οι δυσκολίες που θα συναντήσετε είναι τόσες πολλές που επιτρέψτε μας να διατηρούμε τις δικές μας αμφιβολίες για την διάσωση της εταιρείας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.