Την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 6 το πρωί της Τρίτης 16 Μαΐου έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης 17 Μαΐου έχουν αποφασίσει επίσης τα διοικητικά συμβούλια των συνεργαζομένων ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.  Η εφημερίδα “Ορίζοντες” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις και ως εκ τούτου δεν θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017.

Εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέες και νέους όλης της χώρας καλούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Μαΐου.  Επίσης θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Μέσω ανακοίνωσής της η  ΓΣΕΕ τονίζει πως  η 24ωρη απεργία της Τετάρτης και τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα αποτελούν τη «μητέρα των μαχών» απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων που εάν εφαρμοστούν θα γίνει ακόμη πιο δυσβάστακτο το παρόν και πιο αβέβαιο το μέλλον. Αναφέρει μάλιστα πως  ο αγώνας είναι μονόδρομος, προκειμένου να μπει οριστικό τέλος στις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία.

Ποιοι συμμετέχουν

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία έχει ανακοινώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούν στις 17 και στις 18 Μαΐου.

Στην απεργία της 17ης Μαΐου θα συμμετάσχουν επίσης οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία στις 16, 17 και 18 Μαΐου. Στις 16 Μαΐου από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ., στις 17 Μαΐου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 και από τις  21:00 έως τη λήξη της βάρδιας και στις 18 Μαΐου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και την Τετάρτη, καθώς η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.