Υπέροχο φουσκωτό, σκέτος αφρός θα λέγαμε είνια αυτό το μιλφέιγ
Χρειαζομαστε Σφολιατινια-Κρεμα-Σαντιγυ
ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ:
1 λιτρο γαλα φρεσκο,5 κ.σ.ζαχαρη,4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ,2 κ.σ.γεματες αλευρι,1.βανιλια,50 γρ βουτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βγαζουμε λιγο γαλα σε ενα μπολ και διαλυουμε το κορν-αλευρι
Βαζουμε το υπολοιπο γαλα να ζεσταθει μαζι με την ζαχαρη
Ριχνουμε το μιγμα και ανακατευουμε στο χσμηλο να δεσει
Την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα την βανιλια και το βουτυρο σε κομματακια
Αφηνουμε να λιωσει το βουτυρο μονο του και στην συνεχεια την ανακατευουμε διαρκως μεχρι να κρυωσει
Τελος αφου εχει κρυωσει καλα την αφρατευουμε με το μιξερ
Και αρχιναμε ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βαζουμε στο ταπερ.η ταψι η τσερκι στο πατο μια σειρα σφολιατινια
Ριχνουμε την μιση κρεμα
Πανω στην κρεμα ξανα σφολιατινια!Βαζουμε την υπολοιπη κρεμα και κλεινουμε με σφολιατινια
Κανουμε και την ΣΑΝΤΙΓΥ:
Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με 300 γρ ζαχαρη αχνη και 2 κ.σ.γαλα φρεσκο
Την βαζουμε πανω στα σφολιατινια
Τελος τριβουμε για διακοσμηση σφολιατινια
Το βαζουμε στο ψυγειο ξεσκεπαστο
Καλο θα ειναι να φαγωθει τις 2 πρωτες μερες για να ειναι τραγανο
Οσο περνανε οι μερες μαλακωνει απο την υγρασια
Γινεται να γινει και ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ με σφολιατινια νηστισιμα,γαλα καρυδας
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou– “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.