Και όμως υπάρχει….

Το Hobbiton είναι το φανταστικό χωριό που εμφανίστηκε στα μυθιστορήματα του Τόλκιν: Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών και Χόμπιτ. Το Χόμπιτον χτίστηκε για τις ανάγκες των ταινιών σε μια φάρμα κοντά στην μικρή πόλη Ματαμάτα στο βόρειο τμήμα της Νέας Ζηλανδίας. Αποφασίστηκε να διατηρηθούν τα σπίτια των χόμπιτ σαν τουριστικά αξιοθέατα. Αποτελούν εξάλου και οικολογική πρόταση καθώς συνδυάζονται αρμονικά με το περιβάλλον (θυμίζουν κάπως τα υπόσκαφα της Σαντορίνης). Υπάρχει ακόμη και μια πινακίδα που αναφέρει “Καλώς ήρθατε στο Hobbiton” πάνω στον κεντρικό δρόμο και κατευθύνει τους ανθρώπους σε αυτό το υπέροχο μικρό χωριό.

 

 

Για πολλούς ανθρώπους, η Νέα Ζηλανδία έχει γίνει συνώνυμο με τη Μέση Γη και τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Σε όλη τη Νέα Ζηλανδία, είτε σε πύργους της, είτε γενικότερα σε διάφορες περιοχές μπορεί κανείς να βρεί αναφορές και σημεία που υποδεικνύουν τις διάσημες ταινίες. Καμιά αναφορά όμως τόση αληθινή όσο το Hobbiton, το σπίτι του Φρόντο και το Σάιρ. Χωμένο στα βάθη του βόρειου νησιού στη Ματαμάτα, το αρχικό σκηνικό καταστράφηκε μετά την ολοκλήρωση της τριλογίας. Αλλά με τη δημουργία του Χόμπιτ της τελευταίας ταινίας το σκηνικό χρειάστηκε να ξαναφτιαχτεί και αυτή τη φορά έμεινε μόνιμα και είναι τώρα ένα αξιοθέατο της περιοχής, προσφέροντας μια ευχάριστη εκδρομή σε όποιον θέλει να κάνει τη βόλτα ανάμεσα στους πανέμορφους κήπους και τα σπίτια των χόμπιτ!

Από τα διασκεδαστικότερα σημεία είναι η δυνατότητα να κάνεις τη βόλτα με κουστούμι και να δεις τα πραγματικά σημεία που γυρίστηκαν οι ταινίες. Αν κάποιος είναι φανατικός του Τόλκιν θα απολαύσει την επίσκεψη στη Alexander Farm στη Νέα Ζηλανδία (είναι το πραγματικό όνομα της φάρμας). Εξυπηρέτησε τις ανάγκες των ταινιών και τώρα παρότι εξακολουθεί να λειτουργεί σαν φάρμα όπου εκτρέφονται πρόβατα και βοοειδή ο ιδιοκτήτης ταξιδεύει στον κόσμο και την προωθεί ως ένα θεματικό πάρκο με προσοχή στη λεπτομέρεια και εκπληκτικό φυσικό τοπίο. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι η παμπ Green Dragon Inn, όπου γυρίστηκαν σκηνές της πρόσφατης ταινίας και είναι μια παμπ σε λειτουργία όπου μπορείς να πιεις τη μπύρα σου!



 

ΠΗΓΗ:https://www.mysterious.gr/

You May Also Like

Πεζοπορία στο ρέμα της Σιούτιστας μέχρι τα Κόκκινα Γκρέμια!!

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χιονοδρομίας Άργους Ορεστικού στο ρέμα της Σιούτιστας

Απίστευτο θέαμα: Αλιγάτορας 1,5 μέτρου βρέθηκε στο στομάχι πύθωνα

Ο αλιγάτορας είχε μείνει άθικτος στο στομάχι του πύθωνα 

Εντυπωσιακές εικόνες από την λίμνη Γκιστόβα στο Γράμμο

Διαφορετικές όψεις του ορεινού τοπίου

Ο «εξωγήινος» του ωκεανού: Σπάνιο ψάρι με διαφανές κεφάλι εντοπίστηκε στην Καλιφόρνια

Κάποια στιγμή θεωρήθηκε ότι τα μάτια του ψαριού ήταν συνεχώς προς τον…

Αυτά τα λιοντάρια ήταν αιχμάλωτα στο τσίρκο. Η συγκλονιστική αντίδρασή τους όταν πάτησαν για πρώτη φορά το γρασίδι

Ο βασιλιάς της ζούγκλας, το περίφημο λιοντάρι, ίσως είναι ένα από τα ζώα της φύσης, που δεν πιστεύατε ότι θα μπορούσε να κλάψει.

Επιστήμονες έβαλαν κάμερες σε καρχαρίες και έλυσαν ένα υποθαλάσσιο μυστήριο

Οι Μπαχάμες φιλοξενούν μεγαλύτερα θαλάσσια λιβάδια από οποιοδήποτε άλλο μέρος στη Γη.

Καθόλου τρομακτικό: Επιστήμονες ανακάλυψαν έντομο που χρησιμοποιεί εργαλείο για να σκοτώσει το θήραμά του

«Η χρήση εργαλείων στα ζώα είναι ένα πολύπλοκο και σπάνιο φαινόμενο, ιδιαίτερα στα έντομα»

12+1 Φυτά για καλή τύχη και θετική ενέργεια

  12+1 Φυτά για καλή τύχη και θετική ενέργεια

Η λίμνη «φάντασμα» της Εθνικής Οδού

Πολλοί περνούν από εκεί και ελάχιστοι γνωρίζουν την ύπαρξή της