Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Καστοριάς συνεχίζει το αξιόλογο έργο που έχει αναλάβει. Συγκεκριμένα, μέσα σε διάστημα έξι μηνών (Δεκέμβριος 2016-Μάιος 2017), με τη σημαντική βοήθεια και συμβολή  των Καστοριών πολιτών, κατάφερε να περισυλλέξει 1,5 τόνο πλαστικά καπάκια.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Νεφροπαθών Καστοριάς Σοφία Μιχαηλίδου, αρχικά θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν έτσι ώστε η δράση αυτή, όχι μόνο να συνεχιστεί, αλλά και να γιγαντωθεί, καθώς πλέον η περισυλλογή των πλαστικών καπακιών έχει συνδεθεί με την αλληλεγγύη και τη φιλανθρωπία  «Εκ μέρους του Δ.Σ. θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Συλλόγους της Π.Ε. Καστοριάς, την Αστυνομική Διεύθυνση, την Τροχαία, τα σχολεία και όλους τους συμπολίτες μας. Θα θέλαμε ο κόσμος να συνεχίζει να μαζεύει όλων των ειδών τα καπάκια».

Η σημαντικότητα της κίνησης αυτής, είναι πως τα χρήματα που δίδονται από τη συνεργαζόμενη εταιρία ανακύκλωσης, θα χρησιμοποιηθούν για έναν πάρα πολύ ειδικό σκοπό, ο οποίος  είναι η αγορά αναπηρικού αμαξιδίου.  «Επίσης, θα θέλαμε να παρακαλέσουμε τους συμπολίτες μας, σε περίπτωση που διαθέτουν αναπηρικά αμαξίδια τα οποία δεν τα χρειάζονται να μας τα  δωρίσουν και εμείς εν συνεχεία να τα δώσουμε σε εκείνους που τα έχουν ανάγκη. Στο σημείο αυτό να ενημερώσουμε πως δεν εξυπηρετούμε μόνο νεφροπαθείς μέσω του συλλόγου μας και οποιοδήποτε βοήθημα πραγματικά είναι χρήσιμο», συμπλήρωσε η κα Μιχαηλίδου.

Συνεχίζεται κανονικά η περισυλλογή  των καπακιών

Πριν από μερικούς μήνες, είχε δημιουργηθεί η σύγχυση πως έχει σταματήσει στην Π.Ε. Καστοριάς η περισυλλογή των πλαστικών καπακιών. Ωστόσο κάτι τέτοιο φυσικά και δεν ισχύει, γεγονός που ξεκαθάρισε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Καστοριάς Χρήστος Αμπαρτζής «Ίσως η σύγχυση δημιουργήθηκε καθώς και ένας άλλος σύλλογος περισυνέλεγε καπάκια και για δικούς του λόγους σταμάτησε. Δεν ξέρω βέβαια, για ποιο λόγο είχε βγει μια ανακοίνωση ότι κανένας πλέον δεν μαζεύει καπάκια. Εμείς συνεχίζουμε κανονικότατα και  ελπίζουμε και ζητούμε να κάνουν το ίδιο και οι συμπολίτες μας».

Αξίζει να σημειωθεί, πως υπάρχουν ειδικοί κάδοι σε κομβικά σημεία σε όλο το εύρος της Π.Ε. Καστοριάς, στους οποίους οι πολίτες μπορούν να εναποθέτουν τα καπάκια τους. Ενδεικτικά σημεία περισυλλογής υπάρχουν στο ΚΤΕΛ Καστοριάς, σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο, σε όλες τις κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς, στο κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού  στο Ναυτικό Όμιλο, στο ΔΗΝΑΚ, σε Πολιτιστικούς Συλλόγους, σε όλα τα σχολεία κ.α.

Επιπρόσθετα, όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν στην περισυλλογή των καπακιών μπορούν να τα πηγαίνουν απευθείας στα γραφεία του Συλλόγου (Αγ. Αθανασίου 18) ή να τηλεφωνούν στο 24670 29816 και στο 6977 261 135 προκειμένου τα μέλη του συλλόγου, έπειτα από συνεννόηση,  να πάνε να πάρουν τα καπάκια.

Τέλος, δεν θα μπορούσε να παραλειφθεί η σημαντική βοήθεια του κ. Παναγιώτη Καλαφάτη από το Μαύροβο, όπου με το δικό του φορτηγό μεταφέρθηκαν τα καπάκια στην εταιρία ανακύκλωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Συνελήφθη 60χρονος σε περιοχή της Φλώρινας για καλλιέργεια 12 δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη 60χρονος σε περιοχή της Φλώρινας για καλλιέργεια 12 δενδρυλλίων κάνναβης

Ενημέρωση Δήμου Καστοριάς για το νέο κύμα πανδημίας από τον Covid-19

Ενημέρωση Δήμου Καστοριάς για το νέο κύμα πανδημίας από τον Covid-19

Απεγκλωβισμός Αργυροπελεκάνων από τις γνωστές Γουλιανότρυπες στην λίμνη της Καστοριάς

Πριν από τρεις εβδομάδες μια ομάδα πελεκάνων επτά τον αριθμό προκειμένου να…

Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς: Ορθολογική η  χρήση νερού κατά τους θερινούς μήνες

Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς: Ορθολογική η  χρήση νερού κατά τους θερινούς μήνες

Στο τελικό στάδιο η διαδικασία για την ταυτοποίηση των πεσόντων κατά το έπος 1940-41 στη Δυτική Μακεδονία

Στο τελικό στάδιο η διαδικασία για την ταυτοποίηση των πεσόντων κατά το…

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 1ο Συμπόσιο Ερευνητικού  Έργου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

  Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 1ο Συμπόσιο Ερευνητικού  Έργου του Πανεπιστημίου…

Ακόμα μία αποστολή πλαστικών καπακίων από το Σύλλογο Νεφροπαθών Καστοριάς

Συνεχίζοντας το αξιόλογο έργο του, ο Σύλλογος Νεφροπαθών Π.Ε. Καστοριάς, συνέλεξε και…

Επίσκεψη Βουλευτή Ζήση Τζηκαλάγια στην Μονάδα της Αεροπορίας στο Βίτσι.

Επίσκεψη Βουλευτή Ζήση Τζηκαλάγια στην Μονάδα της Αεροπορίας στο Βίτσι.

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Οι δύσκολες περιστάσεις που διέρχεται ο τόπος μας, απαιτούν από όλους μας ψυχραιμία και σύνεση

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Οι δύσκολες περιστάσεις που διέρχεται ο τόπος μας, απαιτούν από…

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας: «Έργο LED Ε-Platform »

  Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας: «Έργο LED Ε-Platform »