Αν όσα ακούγονται για τις περικοπές σταδιακά των συντάξεων είτε με τον οριζόντιο τρόπο εφαρμογής είτε με υπολογισμό της ακίνητης περιουσίας. Αλήθεια ποια θα είναι τύχη των περίφημων γηρατειών;

Αν όσα λέγονται γύρω από αυτά που απαιτούν οι δανειστές εταίροι για περικοπές κοινωνικών βοηθημάτων σε πένητες συνταξιούχους προχωρημένης ηλικία, όπου η σύνταξη που παίρνουν δεν επαρκεί για τα φάρμακα και την ΔΕΗ αλήθεια για πού οδηγούνται όλοι αυτοί που δεν θα έχουν καμία άλλη τύχη εκτός από τον σύντομο τερματισμό της ζωής τους;

Εμμέσως πλην σαφώς χωρίς να είναι καθόλου υπερβολή τους προετοιμάζουν μια καινούρια σύγχρονη μέθοδος Σπαρτιάτικου Καιάδα θεωρώντας τους ξοφλημένους, άχρηστους χωρίς να έχουν δικαίωμα να υπάρχουν στη ζωή.

Τι είδους πολιτισμός είναι αυτός που προσπαθεί να εφαρμόσει με τις αποφάσεις της η εξουσία της ευρωπαϊκής ένωσης που αφορά μάλιστα ευαίσθητες κοινωνικές τάξεις όπως οι συνταξιούχοι της τρίτης ηλικίας;

Για να επεκτείνουν και να κατοχυρώσουν την κυριαρχία τους και αν είναι δυνατόν να διασώσουν μέρος της οικονομικής κατάντιας να εφευρίσκουν σύγχρονους τρόπους δολοφονίας.

Και καλά η Γερμανική νοοτροπία σε αυτόν τον τομέα μέσα από τους δύο παγκόσμιους πολέμους έχει δώσει τα δείγματα γραφής της.

Ποια όμως είναι η αντίδραση των υπολοίπων που υποτίθεται ότι το πολιτιστικό τους επίπεδο και οι κοινωνικές τους ευαισθησίες για την ανθρώπινη ζωή βρίσκονται στον σωστό δρόμο έστω και αν αυτό αφορά απόμαχους της ζωής.

Γιατί και οι απόμαχοι αυτοί υπήρξαν στα προηγούμενα της ζωής τους μάχιμοι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή για αυτούς και τα παιδιά τους αλλά να μην στερηθούν την σύνταξη των γηρατειών τους και να μην είναι βάρος άλλων.

Πληρώνοντας αγόγγυστα και υπομονετικά τις υποχρεώσεις στα ασφαλιστικά τους ταμεία για να έχουν εξασφαλισμένη και την υγειονομική τους φροντίδα που τόσο απαραίτητη είναι σ’ αυτήν την ηλικία.

Πόσο μάλλον τώρα σε αυτήν την δύσκολη εποχή που βρεθήκαμε θα πρέπει να ζήσουν γιατί από τη σύνταξή τους εξαρτάται και η ζωή των εγγονών τους που είναι άνεργοι και την μοιράζονται μαζί τους γιατί όχι όμως και των παιδιών τους που αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο στο μαγαζάκι τους.

Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός καθώς δηλώνει ότι δίνει τον δικό της αγώνα για να αποτρέψει τις δολοφονικές διαθέσεις των εταίρων και για την μη περικοπή των συντάξεων και για τους πλειστηριασμούς των χρεωμένων με κόκκινα δάνεια νοικοκυριών που δεν είναι λίγοι από αυτούς που τυγχάνει να είναι συνταξιούχοι και κινδυνεύουν από τα κοράκια που καραδοκούν να μείνουν και άστεγοι.

Είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να τηρήσει τα λεγόμενά του ότι υπέγραψε μεν μια συμφωνία αλλά όχι και σύμφωνο άνευ όρων παράδοσης της χώρας.

Γνωρίσαμε όμως και από άλλες φορές τις επίμονες διαθέσεις του κ. Σόϊμπλε ο οποίος δεν υποχωρεί τόσο εύκολα από τις θέσεις του και εκτός αυτού έχει τον τρόπο να επηρεάζει την πλειοψηφία δημιουργώντας πιστούς δορυφόρους που τον ακολουθούν πιστά.

Αυτό το ποτήρι όμως που μας ετοιμάζει είναι πάρα πολύ πικρό και δεν καταπίνεται τόσο εύκολα.

Και επειδή είναι και άλλοι που τους αφορούν κάτι τέτοια επεισόδια δεν είναι δυνατόν να μην χάσει και αυτόν τον παράλογο οικονομικό πόλεμο που έχει κηρύξει η Γερμανία του Σόϊμπλε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Δημιουργός εμβολίου AstraZeneca: Δεν μπορούμε να εμβολιάζουμε τον πλανήτη κάθε έξι μήνες

Δημιουργός εμβολίου AstraZeneca: Δεν μπορούμε να εμβολιάζουμε τον πλανήτη κάθε έξι μήνες

6 πράγματα που κάνετε λόγω της ευφυΐας σας και οι άλλοι δεν μπορούν να κατανοήσουν

Table of Contents Hide 6 πράγματα που κάνετε λόγω της ευφυΐας σας…

Αποφάσισα να πίνω ζεστό νερό με λεμόνι για μία εβδομάδα και αυτά ήταν τα αποτελέσματα

Αποφάσισα να πίνω ζεστό νερό με λεμόνι για μία εβδομάδα και αυτά…

Το σατανικό ζευγάρι που σκότωνε στο όνομα της αγάπης. Θύματά τους ήταν μοναχικές γυναίκες, οι οποίες αναζητούσαν συντρόφους μέσα από αγγελίες

Το σατανικό ζευγάρι που σκότωνε στο όνομα της αγάπης. Θύματά τους ήταν…

Ηλίας Μαυρομιχάλης, ο πρωτότοκος γιος του Πετρόμπεη που τον αποκαλούσαν Νεραϊδογέννητο λόγω της ομορφιάς του. Ο ηρωικός θάνατος σε πολιορκία πύργου στα Στύρα Ευβοίας

Ηλίας Μαυρομιχάλης, ο πρωτότοκος γιος του Πετρόμπεη που τον αποκαλούσαν Νεραϊδογέννητο λόγω…

«Σ’ ακολουθώ, σ’ αγγίζω και πονάω…» – Το ωραιότερο ελληνικό τραγούδι και η ιστορία του

Table of Contents Hide Μάνος Λοίζος – Η πορεία του σπουδαίου Έλληνα…

Μια ραγδαία γηράσκουσα χώρα

Κάθε χρόνο από το 2011 και μετά οι θάνατοι στην Ελλάδα ξεπερνούν…

Μεγάλα λόγια…μικροί άνθρωποι, Της Τάνιας Ώττα

Μεγάλα λόγια…μικροί άνθρωποι, Της Τάνιας Ώττα

Ελεύθερος Σκοπευτής – Το φράγμα και το έμφραγμα

Είμαι ένας από αυτούς που έσφιγγαν στα δόντια τους τη ζωή για…

Παντελής Θαλασσινός για τους εμβολιασμούς: Μήπως έκαναν ένεση με φυσιολογικό ορό;

Παντελής Θαλασσινός για τους εμβολιασμούς: Μήπως έκαναν ένεση με φυσιολογικό ορό;