Πάσχα: 4 πράγματα που δεν ξέρατε για τα εμβληματικά αυγά Fabergé

Τα Fabergé είναι τα πιο εμβληματικά αυγά στον κόσμο. Και με ευκαιρία το Πάσχα που πλησιάζει εδώ συγκεντρώσαμε 4 πράγματα που δεν γνωρίζετε για τα αυγά Fabergé , τα πιο πολύτιμα, πολυτελή και εμβληματικά αυγά στον κόσμο.

Ας τα δούμε…

Ποιος είναι ο Pierre-Karl Fabergé;

Παρά τη χλιδή και την πολυτιμότητα των αυγών Fabergé , ο κοσμηματοπώλης πίσω από αυτά τα αριστουργήματα χειροτεχνίας είχε πολύ ταπεινή καταγωγή. Γερμανοδανικής καταγωγής, ο Pierre-Karl Fabergé γεννήθηκε στην Αγία Πετρούπολη στις 30 Μαΐου 1846 σε μια γερμανική προτεσταντική οικογένεια από τη Βαλτική. Ο πατέρας του, Gustave Fabergé , εκπαιδεύτηκε ως χρυσοχόος πριν ανοίξει το δικό του μικρό κοσμηματοπωλείο το 1842. Το 1882, μετά το θάνατό του, ο Pierre-Karl Fabergé ανέλαβε την επιχείρηση. Ήταν την ίδια χρονιά που η ρωσική κυριαρχία εντυπωσιάστηκε από τις δημιουργίες του νεαρού κοσμηματοπώλη…

Από πού προέρχεται το αυγό Fabergé;

Το αυγό Fabergé αρχικά ήταν ένα πασχαλινό δώρο. Όλα ξεκίνησαν το 1885 όταν ο Τσάρος Αλέξανδρος Γ’ διέταξε τον κοσμηματοπώλη Pierre-Karl Fabergé να φτιάξει ένα κόσμημα σε μορφή αυγού για τη σύζυγό του Maria Feodorovna με την ευκαιρία του Πάσχα. Είτε ένα κοχύλι ντυμένο σε χρυσό που περιέχει ένα πολύτιμο δώρο στο στυλ των ρωσικών κούκλων. Γεννήθηκε το αυτοκρατορικό «Πρώτο Αυγό Κοτόπουλου». Εντελώς έκπληκτος από αυτές τις δημιουργίες, ο Τσάρος αποφάσισε να προσφέρει ένα νέο αυγό Fabergé στον σύντροφό του κάθε Πάσχα.

Το αυγό του Fabergé είχε την ακμή του και στον κινηματογράφο

Ένα κόσμημα τόσο σπάνιο όσο και πολυτελές φτιαγμένο από χρυσό, ρουμπίνια ή ακόμα και διαμάντια, το αυγό Fabergé εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο στην ταινία Octopussy , το δέκατο τρίτο έργο στο έπος του James Bond που έγινε το 1983. H δολοφονία του πράκτορα 009 , ο οποίος είχε ενταχθεί στη βρετανική πρεσβεία για να παραδώσει ένα αυγό Fabergé στον πρεσβευτή, ο James Bond παρευρίσκεται στη δημοπρασία του αντικειμένου, το οποίο φαίνεται να πυροδοτεί πυρετό στους συλλέκτες ακριβώς όπως αυτός ενός πλούσιου κακοπροαίρετου Ινδού πρίγκιπα. Είδαμε επίσης ένα από τα αυγά του Fabergé στον Ωκεανό και τον Eric Toledano το 2011.

Αρκετά αυγά Fabergé έχουν εξαφανιστεί

Αρκετά αυγά Fabergé κλάπηκαν και κρύφτηκαν σε όλο τον κόσμο μετά τη Ρωσική Επανάσταση που προκάλεσε την πτώση της οικογένειας Romanov. Από τα 54 αυγά που φτιάχτηκαν, 7 χάθηκαν και 2 δημιουργήθηκαν αλλά δεν παραδόθηκαν ποτέ: το αυγό Constellation and Birch από την Καρελία το 1918. Για την ιστορία, ένα αυτοκρατορικό αυγό Fabergé αξίας 24 εκατομμυρίων ευρώ βρέθηκε σε υπαίθρια αγορά στην αμερικανική μεσοδυτική πολιτεία. Ο ιδιοκτήτης του, ένας έμπορος, το είχε αγοράσει για 8.000 ευρώ και είχε σχεδιάσει να το λιώσει για να μεταπωλήσει τον χρυσό αλλά ευτυχώς πριν το κάνει, ανακάλυψε την πραγματική του αξία!

ΠΗΓΗ:https://www.female-g.com/