ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογές το συντομότερο ζήτησε ο Τσίπρας – «Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα»

Ούτε στα πρώτα δύο μνημόνια δεν υπήρχε τόσο αρνητικό κλίμα και ανασφάλεια στη χώρα, θεωρεί ο Αλέξης Τσίπρας που ολοένα και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα προβλέπει ότι μία αυριανή προοδευτική κυβέρνηση με κεντρικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κληθεί να βγάλει και πάλι τα κάστανα από τη φωτιά. Εξ αυτού του λόγου άλλωστε και χθες επανέφερε το αίτημά του για εκλογές «όσο πιο σύντομα τόσο καλύτερα» σχολιάζοντας μάλιστα (πριν από τις ανακοινώσεις) πως τα όποια μέτρα της κυβέρνησης για την ανακούφιση των νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις εξωφρενικές αυξήσεις στο ρεύμα είναι καλοδεχούμενα, όμως περισσότερο καλοδεχούμενη θα ήταν η προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που περιόδευσε στην Καβάλα στο πλαίσιο των εξορμήσεών του στην περιφέρεια ενόψει και των εσωτερικών διαδικασιών της 15ης Μαΐου ανέφερε πως πρώτη φορά συναντά τόσο έντονο κλίμα ανασφάλειας στην κοινωνία και ότι η κατάσταση σήμερα είναι πολύ χειρότερα ακόμη και σε σχέση με το 2010. «Ξέρετε, επειδή είχα το προνόμιο να είμαι πολιτικός αρχηγός και την περίοδο της κρίσης των μνημονίων, τη δύσκολη εκείνη περίοδο, την περίοδο του 2010, 2012, 2013 και 2014 όπου και πάλι η κοινωνία βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, πρώτα φορά βλέπω αυτό το κλίμα και μου το λένε και οι ίδιοι οι πολίτες: είναι χειρότερα τώρα» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο center tv της Καβάλας. Μάλιστα συμπλήρωσε πως την περίοδο των πρώτων μνημονίων είχαμε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τη λεγόμενη εσωτερική υποτίμηση “σήμερα όμως δεν είναι θέμα περικοπών, είναι θέμα αδυναμίας επιβίωσης”.

 

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει τώρα να βρει τρόπο να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, ενώ εννιά μήνες αδιαφορούσε» καθώς σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα αντιλαμβάνεται πλέον ότι η οργή και η αγανάκτηση είναι αυτό που περισσεύει πια στους Έλληνες.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε και τη διάσταση που έχει το σύνθημα του κόμματός του “να στείλουμε πίσω τον λογαριασμό” λέγοντας ότι έχει μία γενικότερη έννοια, ότι οι πολίτες πρέπει να υψώσουν ανάστημα και να στείλουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση, ένα μήνυμα πολιτικής αλλαγής στη χώρα. «Ο λογαριασμός δεν αφορά μόνο το ρεύμα, αφορά όλα όσα βιώνουμε, κυρίως την αδυναμία των πολιτών να ζήσουν μία ζωή έτσι όπως τούς αξίζει, αφορά τους 30.000 ανθρώπους σχεδόν που χάσαμε την περίοδο της πανδημίας, αλλά και την εργασιακή ζούγκλα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Κάλεσε δε τους φίλους και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να ενισχύσουν τις γραμμές του για ένα μαζικό κόμμα που θα αποτελεί την καρδιά της προοδευτικής παράταξης και την ελπίδα του τόπου.

Η Κουμουνδούρου σχολιάζει μετά τις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις πως αναμένει να δει το ποσό που θα ομολογήσει η κυβέρνηση από τα περίπου 1,5 δισ. ουρανοκατέβατα κέρδη των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία μέχρι χθες δήθεν δεν υπήρχαν, αλλά τελικώς λόγω της πίεσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναγκάστηκαν να εξαγγείλουν ότι θα φορολογήσουν.

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

ΕΦΕΤ: Ποια τρόφιμα απαγορεύονται από τα κυλικεία στα σχολεία

ΕΦΕΤ: Ποια τρόφιμα απαγορεύονται από τα κυλικεία στα σχολεία

Περισσότεροι θάνατοι από γεννήσεις στην Ελλάδα

Γήρανση και χαμηλή γονιμότητα θα οδηγήσουν αναπόφευκτα στην περαιτέρω μείωση του πληθυσμού…

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε η πηγή του μυστηριώδη ήχου – Από πού προέρχεται

Έρευνες κλιμακίου της ΕΥΑΘ φαίνεται ότι εντόπισαν την πηγή προέλευσης του περίεργου…

Δερμιτζάκης: Το lockdown δεν είναι αρκετό, βρισκόμαστε σε αδιέξοδο

Δερμιτζάκης: Το lockdown δεν είναι αρκετό, βρισκόμαστε σε αδιέξοδο

Δίκη Πισπιρίγκου: Για ποια παιδιά μιλάς, για αυτά που δολοφόνησες; θα σου γ@@@@@ ό,τι έχεις και δεν έχεις».

Επεισόδιο με τον Μάνο Δασκαλάκη

Α. Τσίπρας: Βραβείο πολιτικού θάρρους

Την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο ΤΑΡ εισάγει το πρώτο φυσικό αέριο στο ελληνικό τμήμα του αγωγού, στο πλαίσιο της δοκιμαστικής φάσης

Ο ΤΑΡ εισάγει το πρώτο φυσικό αέριο στο ελληνικό τμήμα του αγωγού,…

ΟΑΕΔ: Πώς θα πάρετε επίδομα εάν δεν δικαιούστε επίδομα ανεργίας

ΟΑΕΔ: Πώς θα πάρετε επίδομα εάν δεν δικαιούστε επίδομα ανεργίας

140 εκατομμύρια ευρώ και περισσότερα από 500 στελέχη στις δασικές υπηρεσίες της χώρας, με σκοπό την πρόληψη των πυρκαγιών Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου το Σχέδιο Δράσης για τη δημόσια πολιτική πρόληψης δασικών πυρκαγιών. Το σχέδιο περιλαμβάνεται στη θεσμοθετημένη από τον Νοέμβριο 2018 Εθνική Στρατηγική για τα Δάση. Το Σχέδιο Δράσης αφορά τη Δημόσια Πολιτική Πρόληψης Δασικών Πυρκαγιών για τα έτη 2019-2021. Με διυπουργική συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το ΥΠΕΝ προχωρά στην ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό, χρηματικούς πόρους και τεχνικά εργαλεία των Δασικών Υπηρεσιών της χώρας. Η χρηματοδότηση του έργου για την επόμενη τριετία ανέρχεται σε 140.000.000 ευρώ και αφορά τόσο πόρους, που προέρχονται από το Υπουργείο Οικονομικών για τους τακτικούς προϋπολογισμούς του ΥΠΕΝ και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, όσο και από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Το ανθρώπινο δυναμικό περιλαμβάνει την πρόσληψη 200 μονίμων δασολόγων και δασοπόνων, καθώς και την πρόσληψη μέσα στα επόμενα τρία χρόνια 300-350 επιστημόνων στη Δασική Υπηρεσία, οι οποίοι θα απασχοληθούν είτε με συμβάσεις έργου είτε με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου. Οι επιστήμονες αυτοί θα απασχοληθούν τόσο στο θέμα των διαχειριστικών μελετών των δασών της χώρας όσο και στην εκτέλεση των έργων αυτών. Η βασική καινοτομία του Σχεδίου Δράσης είναι η πρόβλεψη για τη δημιουργία τεχνικών εργαλείων για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών στη μικτή ζώνη δάσους κατοικίας. Ο άξονας αυτός θα χρηματοδοτηθεί με 1.130.000 ευρώ, για να γίνει εντοπισμός των περιοχών δασών-κατοικιών άμεσης προτεραιότητας (hot spots), να δημιουργηθούν ειδικά σχέδια πρόληψης για τη ζώνη αυτή, να εφαρμοσθούν αυτά πιλοτικά σε τρεις περιοχές της χώρας και στη συνέχεια να θεσμοθετηθούν. Παράλληλα, υπάρχει χρηματοδότηση και δράση για την εκπαίδευση της κοινωνίας και τη σωστή συμπεριφορά απέναντι στο φαινόμενο. Στον άξονα της πρόληψης πυρκαγιών στα δασικά οικοσυστήματα, δημιουργούνται με σύγχρονα εργαλεία τηλεπισκόπησης και γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών νέες προδιαγραφές διαχειριστικών μελετών δασών και σχέδια αντιπυρικής προστασίας, τα οποία θα συμβάλουν στη μείωση της καύσιμης ύλης και του κινδύνου πρόκλησης δασικών πυρκαγιών. Η διαχείριση των δασών συμβάλλει ταυτόχρονα και στην παραγωγή δασικών προϊόντων (τεχνικής ξυλείας και καυσόξυλων) για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών και λοιπών φορέων της οικονομίας. Τις επόμενες ημέρες το Σχέδιο Δράσης για τη Δημόσια Πολιτική Πρόληψης Δασικών Πυρκαγιών θα δημοσιευτεί ως Υπουργική Απόφαση σε ΦΕΚ.

140 εκατομμύρια ευρώ και περισσότερα από 500 στελέχη στις δασικές υπηρεσίες της…

Πανελλήνιες 2019: Αναλυτικά το πρόγραμμα των εξετάσεων

Πανελλήνιες 2019: Αναλυτικά το πρόγραμμα των εξετάσεων