Τούρτα καραμέλα σκέτη μούρλια, με αφράτο παντεσπάνι εξαιρετικό

Η Συνταγή είναι από Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι

250 γμ αλεύρι γοχ
200 γμ ζάχαρη
1 μπαικιν
2 αυγά
1 κσ γεμάτη κακάο
130 μλ γάλα χλιαρό
120 μλ νερό χλιαρό
1 κάψουλα βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε αλεύρι κακάο μπαικιν βανίλια κάνουμε λακκούβα και ρίχνουμε τα αυγά χτυπάμε λίγο και μετά το γάλα και το νερό τελευταία

Σε τηγάνι αντικολητικο αλείφουμε λίγο Βιτάμ και βάζουμε με την κουτάλα της σούπας υλικό ψήνουμε 2 λεπτά από κάθε πλευρά με σκεπασμένο καπάκι

Θα βγουν ή 7 ή 8 δίσκοι στο τέλος με ένα πιάτο κόβουμε τις άκρες να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος

Κρέμα
1 ζαχαρούχο καραμελωμενο
400 μλ κρέμα γάλακτος
Χτυπώ την κρέμα γάλακτος και μετά προσθέτω κουταλιά κουταλιά το ζαχαρούχο

Συναρμολογιση
Κάθε δίσκο τον αλείφουμε με κρέμα και στο τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο από πάνω με τριμμένη σοκολάτα

Τόσο εύκολο και τόσο νόστιμο γλυκό και αφρός

Η Συνταγή είναι από Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.