Η Βόρεια Κορέα φαίνεται έτοιμη για την έβδομη πυρηνική δοκιμή της, ανακοίνωσε το προεδρικό γραφείο της Νότιας Κορέας

Η Βόρεια Κορέα φαίνεται έτοιμη για την έβδομη πυρηνική δοκιμή της, ανακοίνωσε την Παρασκευή το προεδρικό γραφείο της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Χθες, Πέμπτη, η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέα δοκιμή όπλου, καθώς η χώρα έχει επιδοθεί σε μια κούρσα με το χρόνο για την προώθηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων της.

Επρόκειτο για τη 16η γνωστή εκτόξευση φέτος από τη Βόρεια Κορέα και σημειώθηκε μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση του πρώτου ξεσπάσματος κορωνοϊού στη χώρα, που οδήγησε στην κήρυξη της «πιο σοβαρής εθνικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης» και στην επιβολή εθνικού lockdown.

 

Έτοιμη για πυρηνική δοκιμή η Βόρεια Κορέα, λέει η Σεούλ-1

Το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε πως η πιο πρόσφατη δοκιμή όπλου της Βόρειας Κορέας περιλάμβανε τρεις βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς που εκτοξεύθηκαν από την περιοχή Σουνάν της βορειοκορεατικής πρωτεύουσας Πιονγιάνγκ.

Η προηγούμενη δοκιμή όπλου, που πραγματοποίησε το Σάββατο η Πιονγιάνγκ, ήταν ενός βαλλιστικού πυραύλου που εκτοξεύθηκε από υποβρύχιο. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, δεσμεύθηκε τον περασμένο μήνα να επισπεύσει την ανάπτυξη του πυρηνικού οπλοστασίου της χώρας, καθώς οι συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αποπυρηνικοποίηση βρίσκονται σε νεκρό σημείο.

Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα έχουν πει πως η πρώτη πυρηνική δοκιμή από το 2017 θα μπορούσε να λάβει χώρα ακόμη και αυτό τον μήνα.

Με πληροφορίες από Reuters