Σας προσκαλούμε στην υπέροχη φύση του Γράμμου, στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης για ένα ταξίδι στην πρόσφατη ελληνική ιστορία.

Οι ξεναγήσεις θα γίνονται κάθε Κυριακή, καθώς και τη Δευτέρα 5 Ιουνίου (του Αγίου Πνεύματος) και θα ξεκινούν στις 12 ακριβώς.

Υπάρχει η δυνατότητα για συλλόγους ή και για παρέες επισκεπτών να καθοριστεί μετά από τηλεφωνική συνεννόηση στο 24670 62136 η ώρα και μέρα ξενάγησης που τους διευκολύνει.

Η ιστορική ξενάγηση ξεκινά από την αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, όπου με τη βοήθεια αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών της εποχής παρουσιάζεται η ελληνική ιστορία από τον Μακεδονικό Αγώνα μέχρι τον Εμφύλιο Πόλεμο. Το ταξίδι στο παρελθόν συνδυάζεται με την περιήγηση στην Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας καθώς και στην έκθεση «Διαδρομές στη Φύση».

Επίσης θα κάνουμε ένα μικρό περίπατο στο δάσος όπου θα απολαύσουμε το υπέροχο αλπικό τοπίο και παράλληλα θα συζητήσουμε για την πρόσφατη Ιστορία και το πώς συνδέονται τα γεγονότα του εμφυλίου πολέμου με το Γράμμο. Στον περίπατο θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και τις όμορφες ορχιδέες που ανθίζουν αυτή την εποχή. Έπειτα μπορεί όποιος θέλει να γευματίσει στο εστιατόριο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης.
Η ξενάγηση γίνεται από τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης διδάκτορα σύγχρονης Ιστορίας Ραϋμόνδο Αλβανό και είναι δωρεάν. Διαρκεί περισσότερο από 2 ώρες μαζί με συζήτηση και προβολή δύο δεκάλεπτων ντοκιμαντέρ σχετικών με τη Φύση και την Ιστορία .
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε τηλέφωνο στο 24670 62136. Για πληροφορίες σχετικά με τον ξενώνα ή το εστιατόριο μπορείτε να πάρετε στο 24670 21853.
Αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης μπορείτε να δείτε εδώ: http://grammos-pes.gr/pages/display/access/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ξεκινoύν την 01 Αυγούστου 2018 οι Δηλώσεις αποθεμάτων Οίνου & Γλεύκους

Ξεκινoύν την 01 Αυγούστου 2018 οι Δηλώσεις αποθεμάτων Οίνου & Γλεύκους

Βάλσαμο των αδυνάτων το τοπικό τμήμα του Ε.Ε.Σ.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η χρονιά που πέρασε για το Περιφερειακό Τμήμα Καστοριάς…

Πιθανούς χώρους φιλοξενίας προσφύγων ψάχνει ακόμη η Δυτική Μακεδονία! Ποιοι δήμοι δεν απάντησαν

Εν αναμονή και των απαντήσεων από τους υπολοίπους δημάρχους της Δυτικής Μακεδονίας…

Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Προϋπολογισμό: «Προϋπολογισμός Ζουρλομανδύας, ο τελευταίος της κυβέρνησης ΣΡΙΖΑΝΕΛ»

Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Προϋπολογισμό: «Προϋπολογισμός…

Δικαιώθηκαν γονείς για παιδί που γεννήθηκε με βαριά Αναπηρία απο το Συμβούλιο της Επικρατείας- Το χρονικό της δικαστικής διαμάχης

Table of Contents Hide Δικαιώθηκαν γονείς για παιδί που γεννήθηκε με βαριά…

Επιμελητήριο Καστοριάς: Υπογράφουμε από το Σπίτι ! Υπογράφουμε Ψηφιακά !

Επιμελητήριο Καστοριάς:  Υπογράφουμε από το Σπίτι ! Υπογράφουμε Ψηφιακά !