Σύλλογος Τυφλών Δυτικής Μακεδονίας Ξεκινούν νέα τμήματα εκμάθησης γραφής Braille στην Κοζάνη.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την μορφή σεμιναρίων για την εκμάθηση της μεθόδου γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille, πρόκειται να υλοποιήσει ο Σύλλογος Τυφλών Δυτικής Μακεδονίας στην πόλη της Κοζάνης.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή και θα έχουν διάρκεια 3 ώρες το κάθε ένα. Το πρόγραμμα πρόκειται να ξεκινήσει τον Ιούνιο.

Με τη λήξη της εκπαίδευσης οι μαθητευόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών(ΚΕΑΤ), το οποίο χορηγεί αποκλειστικά την μοναδική και αναγνωρισμένη πιστοποίηση.

Το κόστος των μαθημάτων ανέρχεται στο ποσό των 260 ευρώ. Οι συμμετέχοντες με ποσοστό αναπηρίας όρασης >80% απαλλάσσονται από το κόστος των διδάκτρων, σε αυτή τη περίπτωση είναι απαραίτητη η προσκόμιση πιστοποιητικού αναπηρίας ΚΕ.Π.Α. ή Α.Σ.Υ.Ε. ή Απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ που να αποδεικνύει την οπτική αναπηρία .

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι τη κάλυψη των τμημάτων . Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6938784328 καθημερινά από τις 15:00μμ – 19:00μμ .

Τα μαθήματα θα διεξαχθούν από πιστοποιημένους εκπαιδευτές, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που προβλέπονται για τους φορείς εκπαίδευσης λόγω COVID-19 (τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση μάσκας, κλπ).

 

 

You May Also Like

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: 1.912.635 ευρώ για τη χρηματοδότηση Δράσεων Στήριξης Υπηρεσιών Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ)

Υπογράφτηκε η Έκδοση Πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση των Τοπικών Ομάδων Υγείας στην…

Συναντήσεις του Περιφερειάρχη Γιώργουυ  Κασαπίδη με μέλη της Κυβέρνησης στην Αθήνα για θέματα που αφορούν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Συναντήσεις του Περιφερειάρχη Γιώργουυ  Κασαπίδη με μέλη της Κυβέρνησης στην Αθήνα για…

Νέα παράταση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στη Δράση «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Δυτική Μακεδονία». Νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων η Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

  Νέα παράταση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στη Δράση «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ…

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών στον νέο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών κ. Αθανάσιο Φωλίνα

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών στον νέο Αντιπεριφερειάρχη…

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας: 1o Διαδικτυακό Εργαστήριο του Έργου LED

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας: 1o Διαδικτυακό Εργαστήριο του Έργου LED Έργο…

Την Τετάρτη 19/12 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Ποια θέματα αφορούν την Π.Ε. Καστοριάς;

Την Τετάρτη 19/12 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Ποια…

Εκπρόσωποι του έργου ECOWASTE4FOOD συμμετείχαν σε cross-visit επίσκεψη στην Αγγλία

  Εκπρόσωποι του έργου ECOWASTE4FOOD συμμετείχαν σε cross–visit επίσκεψη στην Αγγλία

Συμμετοχή της ΠΔΜ στις Εργασίες του Δικτύου Ευρωπαϊκών Περιφερειών για τα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (Α.R.E.P.O)

Συμμετοχή της ΠΔΜ στις Εργασίες του Δικτύου Ευρωπαϊκών Περιφερειών για τα Προϊόντα Ονομασίας…