Η ζωή για τις γυναίκες στο Αφγανιστάν πάει με την όπισθεν.Δεν πρόκειται για ταινία επιστημονικής φαντασίας. Οι εικόνες αυτές είναι πλέον πραγματικότητα στο Αφγανιστάν, όπου τις τελευταίες ημέρες έχει δοθεί η εντολή από τους Ταλιμπάν οι τηλεπαρουσιάστριες να εμφανίζονται στον αέρα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Το περιβόητο αφγανικό υπουργείο Προώθησης της Αρετής και Πρόληψης της Διαφθοράς είχε διατάξει τις τηλεπαρουσιάστριες να καλύπτουν τα πρόσωπά τους από το περασμένο Σάββατο. Εκείνη την ημέρα, οι γυναίκες δημοσιογράφοι επέλεξαν να μην υποταχθούν σε αυτή τη διαταγή, εμφανιζόμενες στον αέρα χωρίς να κρύβουν το πρόσωπό τους.

Όμως την επόμενη, οι παρουσιάστριες φορούσαν το ολόσωμο πέπλο, αφήνοντας να φαίνονται μόνο τα μάτια και το μέτωπό τους, για να παρουσιάσουν τις ειδήσεις στα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

“Αντισταθήκαμε και ήμασταν αρχικά εναντίον της μπούρκας”, δήλωσε η Σόνια Νιαζί, παρουσιάστρια του TOLOnews. “Όμως το μέσο τελικά υπέκυψε στις πιέσεις (των Ταλιμπάν). Μας είπαν πως όλες οι παρουσιάστριες που εμφανίζονται στην τηλεόραση χωρίς να καλύπτουν το πρόσωπο πρέπει να αναζητήσουν άλλη δουλειά” και συμπλήρωσε: “Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να το κάνουμε, μας υποχρεώνουν και μας αναγκάζουν”.

Στην πρώτη εικόνα, η παρουσιάστρια Khatereh Ahmadi σκύβει το κεφάλι της ενώ φοράει κάλυμμα προσώπου, την ώρα που διαβάζει τις ειδήσεις στο TOLO NEWS.

Σαν ένδειξη αλληλεγγύης, οι άνδρες παρουσιαστές εμφανίστηκαν στον αέρα με μάσκες, υιοθετώντας τη διαμαρτυρία #FreeHerFace.

ΠΗΓΗ:https://www.instagram.com/news247gr/