«Προτείνουμε έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο για την Εκπαίδευση χωρίς φρούδες εξαγγελίες και πυροτεχνήματα κρότου λάμψης»

 Κατά την ομιλία της  η Μαρίας Αντωνίου στην Ολομέλεια της Βουλής για  το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σχετικά με  τις αλλαγές στην εκπαίδευση, επεσήμανε χαρακτηριστικά πως «Ακόμα ένας αντισυνταγματικός νόμος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, σε σειρά ανάλογων νομοσχεδίων, πρόχειρα και γραμμένα κυριολεκτικά στο πόδι, που στη συνέχεια σπεύδουν να διορθώσουν» και συνέχισε  λέγοντας χαρακτηριστικά, «ράβε, ξήλωνε, δουλειά να μη σου λείπει».  

Μπαίνοντας στην ουσία η Μαρία Αντωνίου σημείωσε πως πρόκειται για «ένα νομοσχέδιο, το οποίο μέσα σε ελάχιστες ημέρες δέχτηκε τη σκληρή κριτική όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, για το πλήθος των προβληματικών του ρυθμίσεων».

Εστιάζοντας στις κυριότερες από αυτές ανέφερε ότι «είναι πρόχειρο και αποσπασματικό, εισάγει ένα ελεγχόμενο και διαβλητό σύστημα επιλογής Διευθυντών, επιμένει στην ιδεοληπτική έκφραση γνώμης για τους υποψήφιους Διευθυντές, μειώνει τη βαρύτητα των επιστημονικών προσόντων, αγνοεί σημαντικές και απαραίτητες για το Διευθυντή ικανότητες, προτάσσει τη μη αξιολογημένη αρχαιότητα ως ισχυρότερη της επιστημονικής κατάρτισης και των τυπικών προσόντων».

Κλείνοντας την ομιλία της η Μαρία Αντωνίου τόνισε ότι «εμείς ως Νέα Δημοκρατία προτείνουμε έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα που να μπορεί να οδηγήσει στη διαμόρφωση ενός αξιοκρατικού και αδιάβλητου συστήματος επιλογής στελεχών εκπαίδευσης που θα αποτελούν το παράδειγμα για τους μαθητές. Μόνο έτσι μπορούμε να αναβαθμίσουμε την εκπαίδευση. Χωρίς φρούδες εξαγγελίες και πυροτεχνήματα κρότου λάμψης».

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.