Ναυτικος Ομίλος Καστοριάς

Για ένα ακόμα καλοκαίρι ξεκινούν οι εγγραφές στην ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς. Γιατί όμως κάποιος να ξεκινήσει την κωπηλασία στην Ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς;

Η σπουδαιότητα της κωπηλασίας
Η κωπηλασία θεωρείται από τους αθλητικούς επιστήμονες η πιο πλήρης άσκηση. Δεν είναι τυχαίο, ότι όλοι σχεδόν οι εργοφυσιολόγοι, έχουν ασχοληθεί με τις επιδράσεις της κωπηλατικής άσκησης στον ανθρώπινο οργανισμό. Τα αποτελέσματα όλων των εργασιών που έχουν εκπονήσει, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η κωπηλασία δημιουργεί την καλύτερη φυσική κατάσταση στο μικρότερο δυνατό διάστημα.

Είναι ένα από τα λίγα εάν όχι το μοναδικό άθλημα που η ομαδικότητα υπερτερεί της ατομικότητας. Σε μία οκτάκωπο π.χ. δεν υπάρχει διακριθείς όπως σε άλλα ομαδικά αθλήματα (μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, ποδόσφαιρο). Στην κωπηλασία η βάρκα ή κερδίζει ή χάνει χωρίς κάποιος να ξεχωρίζει. Θετικά ή αρνητικά!

23172792_1524045047671427_4384020538832682627_n

Φυσική κατάσταση

Τι είναι όμως η φυσική κατάσταση; Ουσιαστικά πρόκειται για το συνδυασμό τριών ικανοτήτων του ανθρώπινου οργανισμού, την αντοχή, τη δύναμη και την ευλυγισία. Η καλή φυσική κατάσταση επέρχεται μόνο με την καλή λειτουργία και των τριών ικανοτήτων.

nok-arthro- 1

Πόσο πλήρη γυμναστική προσφέρει η κωπηλασία;
Σχεδόν όλα τα είδη γυμναστικής επηρεάζουν μεμονωμένες μυϊκές ομάδες αφήνοντας αγύμναστες όλες τις άλλες. Κάνοντας κωπηλασία σημαίνει ότι ενεργοποιούμε ταυτόχρονα όλους τους μυς μας. Σε κάθε κωπηλατικό κύκλο (κουπιά) έχουμε κίνηση από τα πόδια, την πλάτη, τα χέρια και τους κοιλιακούς. Με τον τρόπο αυτό η επιβάρυνση που δημιουργείται είναι η μέγιστη δυνατή, έχοντας έτσι την καλύτερη επίδραση στην αντοχή μας. Τα αποτελέσματα έρχονται αρκετά γρήγορα σε όλο το σώμα μας.

2568

Είναι για όλες τις ηλικίες;
Ανεξάρτητα από την ηλικία ή το φύλο και το επίπεδο φυσικής κατάστασης, ο καθένας μπορεί να γυμναστεί κωπηλατώντας. Δεν είναι τυχαίο ότι τα καλύτερα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο έχουν την κωπηλασία σαν κύρια εκγύμναση των φοιτητών. Η κωπηλατική άσκηση χρησιμοποιείται σαν βασική άσκηση αποκατάστασης από αθλητικούς τραυματισμούς άλλων αθλημάτων.

DSCN4986

Πόσο ασφαλής άσκηση είναι η κωπηλασία;
Η κωπηλασία θεωρείται από τις πιο ασφαλείς ασκήσεις για τους εξής λόγους: Είναι ένα είδος άσκησης που δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις από το σωματικό βάρος και τους κραδασμούς που δημιουργούνται εξαιτίας τους. Γυμνάζει ταυτόχρονα όλους τους μυς, σε όλο το εύρος τους. Η αντίσταση της άσκησης είναι ανάλογη της δύναμης, δηλαδή όσο πιο πολύ δύναμη βάζεις τόσο πιο δύσκολη γίνεται. Η επιλογή του ρυθμού γίνεται από τον ίδιο τον ασκούμενο, ανάλογα της διάθεσής του.

18765835_1372797079462892_5068627117575890354_n

Η ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς
Ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς, εδώ και δεκαετίες, προσφέρει τις υπηρεσίες του στα παιδιά της πόλης, συνδυάζοντας την άσκηση με το παιχνίδι, καθώς και το εξαιρετικά φιλικό κλίμα με την πειθαρχία. Μυϊκή δύναμη, πάθος και αγάπη για το υγρό στοιχείο είναι τα κύρια συστατικά που χρειάζεται κάποιος για να ασχοληθεί με το άθλημα της κωπηλασίας. Είναι ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με στόχο την ενδυνάμωση τόσο της σωματικής αλλά και της ψυχικής τους υγείας. Παιδιά ηλικιών από 10 ετών και πάνω, αγόρια και κορίτσια, μπορούν να εγγραφούν στην ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς και να γνωρίσουν το άθλημα ίσως με τις περισσότερες Ολυμπιακές διακρίσεις, από κάθε άλλο στη χώρα μας. Ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς, με τα 65 χρόνια παράδοσης που έχει, αποτελεί εγγύηση για τους μικρούς αθλητές, για ένα μέλλον με υποσχέσεις μεγάλων επιτυχιών. Οι εκατοντάδες νέων που έχουν αθληθεί στον Ν.Ο.Κ. όλες αυτές τις δεκαετίες, μπορούν να το πιστοποιήσουν. Ο προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς, κ. Λαπίκωφ Τάσος και η προπονήτρια κ. Σιαραφέρα Βούλα παρευρίσκονται καθημερινά στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου (Στρ. Σουγγαρίδη 1, βόρεια παραλία) από τις 8:00 π.μ. έως και τις 12:00μ.μ.

Μαζί με τους προπονητές του Ομίλου, καταξιωμένοι και διακεκριμένοι αθλητές, παγκόσμιοι πρωταθλητές και κάτοχοι μεταλλίων σε Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, θα μοιραστούν τις πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις τους πάνω στην κωπηλασία.

Το πρόγραμμα για τους νέους αθλητές της ακαδημίας περιλαμβάνει:
• Γενική ενημέρωση περί των ευεργετημάτων του αθλήματος
• Πρακτική εκμάθηση στο κλειστό κωπηλατήριο και στα κωπηλατοεργόμετρα του γυμναστηρίου
• Πρακτική εξάσκηση στο νερό μαζί με έμπειρους αθλητές-πρωταθλητές κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς

Προϋπόθεση για την εγγραφή στην ακαδημία, είναι η γνώση κολύμβησης.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα εξής:

Λαπίκωφ Τάσος: 697 967 2652

Σιαραφέρα Βούλα: 698 178 8051

Περισσότερες πληροφορίες στο site του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς:

https://nokastorias.wordpress.com/

You May Also Like

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας

  Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Ένωση Σκακιστικών…

Ο εξωαστικός ναός της Παναγίας στο “Παλαιό Τσιφλίκι” Καστοριάς (17ος αιών). Γράφει ο Γιώργος Τ. Αλεξίου

Ο εξωαστικός ναός της Παναγίας στο “Παλαιό Τσιφλίκι” Καστοριάς (17ος αιών). Γράφει…

Εμβολιασμός των κόκκινων αλεπούδων έναντι του ιού της Λύσσας από αέρος με εμβολιακά δολώματα για την άνοιξη του 2017

Από το τμήμα Κτηνιατρικής  της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ…

Με 13 έκτακτα θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς

Με 13 έκτακτα θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς

ΔΑΟΚ Καστοριάς: Νέα εστία γρίπης των πτηνών στη γειτονική Βουλγαρία

ΔΑΟΚ Καστοριάς:  Νέα εστία γρίπης των πτηνών στη γειτονική Βουλγαρία

Βουλή: Ο Τσίπρας χαιρέτισε μόνο γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ, αγνοώντας Βούλτεψη-Αντωνίου

Βουλή: Ο Τσίπρας χαιρέτισε μόνο γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ, αγνοώντας Βούλτεψη-Αντωνίου

Χρήστος Γκοσλιόπουλος: Σχόλια & προτάσεις μετά την σύσκεψη με τον ΕΟΔΥ και πριν την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Χρήστος Γκοσλιόπουλος: Σχόλια & προτάσεις μετά την σύσκεψη με τον ΕΟΔΥ και…

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου «Εσωτερικό υδραγωγείο πόλης Άργους Ορεστικού»  προϋπολογισμού 1.880.000 ευρώ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου «Εσωτερικό υδραγωγείο…

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Τα συμπεράσματα από τη σύσκεψη για τα καυσόξυλα

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Τα συμπεράσματα από τη σύσκεψη για τα καυσόξυλα