Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς

Για μια ακόμη φορά η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «Αποφασίζει» και «Διατάζει». Με συνοπτικές διαδικασίες, παρακάμπτοντας αποφάσεις θεσμικών οργάνων, Πειθαρχικών Συμβουλίων, δικαστηρίων η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποφάσισε να τεθεί σε Δυνητική Αργία ο εκπαιδευτικός Κώστας Κορδάτος υπεύθυνος τομέα του ΕΚ Αγρινίου και πρόεδρος της ΠΕΤΕΕΜ.

Η απόφαση αυτή και ο τρόπος με την οποία πάρθηκε:

Καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας επαναφέροντας έμμεσα την «αυτοδίκαιη θέση σε αργία» Ν. 4057/2012 (Μανιτάκη – Μητσοτάκη).

Βρίσκεται σε αντίθεση με την Ομόφωνη Εισήγηση – Απόφαση (5-0) του Α’ Πειθαρχικού Συμβουλίου Π&Δ Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας (πράξη 1η/7-1-2022). Αν και όφειλε, δεοντολογικά, ηθικά και ουσιαστικά προς το δημόσιο συμφέρον, να σεβαστεί την παραπάνω απόφαση, εντούτοις δεν το έκανε ακυρώνοντας ουσιαστικά τα μέλη τού Πειθαρχικού Συμβουλίου που η ίδια διόρισε (Πρωτοδίκης Πατρών, Αντιπρόεδρο ΝΣΚ, Δ/ντής ΔΔΕ, Εκπαιδευτικοί Δ/ντές σχολείων) και τον θεσμικό τους ρόλο. Καταργεί στην πράξη το ίδιο το Θεσμικό Όργανο.

Αδιαφορεί για την 300/2022 Προσωρινή Διαταγή Δικαστηρίου Αναστολής Εκτέλεσης της 116/22-12-2021 Πράξης του ΔΔΕ Αιτωλ/νίας για την περικοπή μισθών το επίμαχο διάστημα, όπου «φέρεται να απουσίαζε», από την περίοδο της τηλ«εκπαίδευσης» σε εργαστηριακά μαθήματα. Έρχεται έτσι σε πλήρη σύγκρουση με το Γνωμοδοτικό έγγραφο 4758/11-1997/14-9-2012 του ΝΣτΚ. του γραφείου Πατρών.

 

Η απαξίωση των θεσμικών οργάνων που το ίδιο το υπουργείο Παιδείας έχει δημιουργήσει, όπως φάνηκε και σε παλαιότερες αποφάσεις που πήρε, δείχνει ότι στόχος τους είναι η εύκολη λύση να επιβληθούν εξοντωτικές ποινές.

Με την επιλογή της χρονικής στιγμής της επίθεσης, επενδύουν στον εκφοβισμό γιατί ο πραγματικός στόχος είναι η Δημόσια Παιδεία και το Εκπαιδευτικό Κίνημα.

Καλούμε την Ο.Λ.Μ.Ε. και τα πρωτοβάθμια σωματεία όλες τις Ε.Λ.Μ.Ε. και Σ.Ε.Π.Ε. να στηρίξουν έμπρακτα το συνάδελφο Κ. Κορδάτο.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΡΔΑΤΟΣ

Αναρτήθηκε από ΕΛΜΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ στις 08:56  

You May Also Like

Μαζί Σου: Συγχαρητήριο Μήνυμα προς την Καστοριανή ογκολόγο, Δρ. Σοφία Μπάκα

Για την αγόρευσή της σε αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μοριακής Ιατρικής του Τμήματος Ιατρικής του Α.Π.Θ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς

Για τον απροσδόκητο χαμό ιατρού του νοσοκομείου

Με χαρούμενες παιδικές φωνές γέμισε το Δημαρχείο Καστοριά

Από μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς

Σε Ημερίδα για την ανάπτυξη της Κτηνοτροφίας στην περιοχή μας η Μαρία Αντωνίου

“Είναι βέβαιο ότι τέτοιου είδους δράσεις αποτελούν έναν χρήσιμο και αποτελεσματικό μοχλό…

Διακοπή Υδροδότησης Υψηλή Ζώνη πόλης Καστοριάς

ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ανακοινώνεται ότι σήμερα ημέρα Τετάρτη 27/12/2023 θα…

Οικονομική ενίσχυση προς το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Οικονομική ενίσχυση προς το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.