Σε πείσμα των καιρών και της δύσκολης εποχής που ζούμε ως λαός με την οικονομική στενότητα, την απαισιοδοξία και την ανασφάλεια για το αύριο, η 28η Οκτωβρίου γιορτάστηκε με κάθε επισημότητα στην πόλη της Καστοριάς, αλλά και στους Δήμους Άργους Ορεστικού, Νεστορίου και σε όλες τις τοπικές κοινότητες.

10390512_10205223389172479_2533300673744402068_nΣτη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Αθανασίου Γιαννουσά και άλλων Κληρικών καθώς και των Διακόνων Ιακώβου και Γεωργίου.

 

Την ώρα του Κοινωνικού ο Πρωτοσύγκελλος π. Αθανάσιος ανέγνωσε την εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας για την ημέρα του διπλού εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία, παρουσία των πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχόντων της περιοχής και πλήθους πιστών χριστιανών.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δάσκαλος Νικόλαος Αλχασίδης.

Μια επέτειος που είναι και παραμένει το ίδιο επίκαιρη και σήμερα αφού βιώνουμε μια νέα απειλή για την πατρίδα μας, έναν οικονομικό πόλεμο.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την Επιμνημόσυνη Δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πλατείας Μακεδονομάχων αλλά και την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου τα νιάτα Νομού μας έδωσαν μια νότα αισιοδοξίας και μια ελπίδα για το αύριο και καταχειροκροτήθηκαν από όλους.P1060046 (Medium)

Ολυμπία Τελιγιορίδου: ‘Η 28η Οκτωβρίου είναι μία μέρα περηφάνιας για τον Ελληνικό λαό γιατί σηματοδοτεί την αντίσταση απέναντι στον φασισμό ‘’

Η Βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, μετά τη μαθητική παρέλαση για την επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940, που παρακολούθησε στην Καστοριά, έκανε την ακόλουθη δήλωση: ‘’ Η 28η Οκτωβρίου είναι μία μέρα περηφάνιας για τον Ελληνικό λαό γιατί σηματοδοτεί την αντίσταση απέναντι στον φασισμό. Το παράδειγμα των ηρώων των ανθρώπων που θυσιάστηκαν για την πατρίδα και την ελευθερία είναι φάρος για τις νεότερες γενιές για έναν κόσμο ειρηνικό με αρμονική συμβίωση των λαών.’’

Μαρία Αντωνίου: ‘’ Όλοι γνωρίζουμε για τις χρυσές σελίδες ηρωισμού που έγραψαν οι Έλληνες στρατιώτες στα βουνά της Βορείου Ηπείρου ‘’

Ιδιαίτερη μνεία στις Ελληνίδες του Έπους του ΄40 έκανε η Βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία Αντωνίου στις δηλώσεις της αμέσως μετά την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά, ‘’ Όλοι γνωρίζουμε για τις χρυσές σελίδες ηρωισμού που έγραψαν οι Έλληνες στρατιώτες στα βουνά της Βορείου Ηπείρου, όταν η Ελλάδα κλήθηκε να αποκρούσει την ιταλική επίθεση το 1940. Τους τιμούμε και τους δοξάζουμε ‘’ , ανέφερε η Μαρία Αντωνίου στις δηλώσεις της, τονίζοντας παράλληλα, με συγκίνηση ως γυναίκα, πως ‘’ αξίζει ιδιαίτερη αναφορά η συμβολή, η οικειοθελής και αυθόρμητη προσφορά και η αυτοθυσία της ελληνίδας μάνας, της ελληνίδας νοσοκόμας, της ελληνίδας της Πίνδου. Είναι αξιοθαύμαστος ο τρόπος που ανταποκρίθηκαν οι γυναίκες εκείνης της εποχής στο κάλεσμα της πατρίδας. Οι γυναίκες, που εκτός από μανάδες, σύζυγοι και νοικοκυρές ήταν οι αφανείς ηρωίδες του Έπους του ΄40’’.P1060050 (Medium)

Λαμπρός και φέτος ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Άργος Ορεστικό

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και με την επισημότητα που αρμόζει στην ημέρα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Άργος Ορεστικό.

Πλήθος κόσμου καμάρωσε και χειροκρότησε τους μαθητές και τις μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και τα μέλη της Ευξείνου Λέσχης Άργους Ορεστικού που για άλλη μια χρονιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, σε συνεργασία με την Φιλαρμονική του Δήμου.12191768_10154405452314465_3155330013695606445_n

Το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, όπου πραγματοποιήθηκε και σχετική ομιλία, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων και κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου και εκπροσώπους πολιτικών, στρατιωτικών και λοιπών αρχών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης στην Καστοριά

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης στην Καστοριά

Συνελήφθησαν 2 άτομα για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, σε περιοχή της Κοζάνης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς

Συνελήφθησαν 2 άτομα για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, σε περιοχή της…

Ευχαριστήριο του Γιάννη Κορεντσίδη προς τη Δικηγορική Εταιρεία MStR Law για την προσφορά ειδικών ψεκαστήρων απολυμάνσεων προς τον Δήμο Καστοριάς

Ευχαριστήριο του Γιάννη Κορεντσίδη προς τη Δικηγορική Εταιρεία MStR Law για την…

Τρίτο θανατηφόρο τροχαίο σε τρεις μήνες με θύμα αρκουδάκι στην περιοχή Κλειδί Αμυνταίου

Τρίτο θανατηφόρο τροχαίο σε τρεις μήνες με θύμα αρκουδάκι στην περιοχή Κλειδί…

Ο. Τελιγιορίδου: «Χρηματοδότηση 182.190,58 σε Άργος Ορεστικό και 92.000 σε Μεσοποταμία για αθλητικές εγκαταστάσεις»

Ο. Τελιγιορίδου: «Χρηματοδότηση 182.190,58 σε Άργος Ορεστικό και 92.000 σε Μεσοποταμία για…

Πραγματοποιήθηκε η τελετή Παράδοσης- Παραλαβής της Π.Ε. Καστοριάς. Μετά από 5 χρόνια ο Δημήτρης Σαββόπουλος επέστρεψε

Πραγματοποιήθηκε η τελετή Παράδοσης- Παραλαβής της Π.Ε. Καστοριάς. Μετά από 5 χρόνια…

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς : Αντίπαλος μας είναι η ακρίβεια, δηλαδή η κυβέρνηση της ακρίβειας, η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη!

Η κυβερνητική πολιτική συνοψίζεται στο δόγμα «ο θάνατος του εμποράκου αλλά και του καταναλωτή»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καστοριάς για τις απάτες σε βάρος γιατρών της πόλης μας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καστοριάς για τις απάτες σε βάρος γιατρών της πόλης…

«Ο Βωμός των Πέντε Βουνών», και η συγγραφέας Ανδρομάχη Κάρτζου στη 13η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη

Το κορυφαίο ετήσιο σημείο συνάντησης για εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους και επαγγελματίες του…