Πάτρα: Μαραθώνια η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου – Επί 10 ώρες απαντούσε σε ερωτήσεις για Μαλένα και Ίριδα

Η αδερφή της Ρούλας ΠισπιρίγκουΔήμητρα, κατέθετε επί σχεδόν 10 ώρες στη ΓΑΔΑ για τα όσα γνωρίζει σχετικά με τους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα που πέθαναν με διαφορά λίγων μηνών. Η αδερφή της κατηγορούμενης για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας μητέρας, εμφανίστηκε ενώπιον των αξιωματικών του τμήματος ανθρωποκτονιών γύρω στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης, 21 Ιουνίου, και αποχώρησε, από τον 110 όροφο της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Αττικής γύρω στις 22.30 το βράδυ.

Μετά και την παράδοση του πορίσματος των δύο ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλογρηά, οι οποίοι απέδωσαν σε εγκληματική ενέργεια τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας οι εξελίξεις στην υπόθεση είναι συνεχείς ενώ, πιο σύνθετη είναι η περίπτωση θανάτου του βρέφους. Την ώρα που συνέβησαν όλα, στο σπίτι, εκτός από την μητέρα, Ρούλα, ήταν και η αδερφή της, Δήμητρα Πισπιρίγκου, η οποία, μάλιστα, ήταν αυτή που βρήκε το μωρό νεκρό στην κούνια του.

Οι ερωτήσεις των αστυνομικών

 

Δες πόσα εξοικονομείς στην ασφάλεια αυτοκινήτου σου!
σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

Όπως αποκάλυψε στο OPEN η Μίνα Καραμήτρου, οι αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών, ζήτησαν από την Δήμητρα Πισπιρίγκου τις ακριβείς ώρες του συμβάντος,  ρώτησαν εάν η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου έμεινε μόνη της με το βρέφος στο σπίτι πριν τον θάνατό του και θέλησαν να μάθουν εάν οι δύο γυναίκες ανησύχησαν για το γεγονός ότι το παιδί κοιμόταν ως αργά χωρίς να έχει ακουστεί, αλλά και τον τρόπο που αντέδρασε η μητέρα, όταν διαπίστωσαν ότι το μωρό δεν ανέπνεε.

 

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι δεν κλήθηκε ως ύποπτη, αλλά ως μάρτυρας, σύμφωνα με πληροφορίες ερωτήθηκε και για τον ακριβή χρόνο κατά τον οποίο κάλεσαν το ΕΚΑΒ οι δύο γυναίκες ενώ, μετά από παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, αναμένεται να ζητηθεί και πειθαρχικός έλεγχος των ιατροδικαστών, που διερεύνησαν πρώτοι τα αίτια θανάτου Μαλένας και Ίριδας. Ακόμα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Δήμητρα Πισπιρίγκου δέχτηκε ερωτήσεις και σχετικά με τη συμβίωση του πατέρα των τριών κοριτσιών, Μάνου Δασκαλάκη, με την αδερφή της.

Τα επόμενα βήματα

Τα επόμενα βήματα του τμήματος ανθρωποκτονιών θα είναι η ολοκλήρωση της δικογραφίας η οποία και θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα. Αυτό αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ο εισαγγελέας από την πλευρά του που θα αποφασίσει εάν θα ασκηθούν διώξεις για ανθρωποκτονία ή άλλα αδικήματα, και εναντίον ποιων. Εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο, τα πρόσωπα στα οποία θα ασκηθούν οι διώξεις, θα κληθούν σε απολογία.

 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνα Παπαδόπουλο, η αδερφή της κατηγορούμενης «αντιμετωπίζεται ως μάρτυρας και πηγή πληροφόρησης για τα περιστατικά που ερευνώνται και ειδικά για τη μικρή Ίριδα, γιατί βρισκόταν στο σπίτι και η ίδια».

 

Τι είπε η νοσηλεύτρια που είδε τελευταία τη Μαλένα

Υπενθυμίζεται πως σε αυτή την υπόθεση υπάρχουν καταθέσεις που λειτουργούν υποστηρικτικά στο ιατροδικαστικό πόρισμα που μιλάει για ασφυκτικό θάνατο.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, είναι χαρακτηριστικό πώς περιγράφει η νοσηλεύτρια που είδε τελευταία ζωντανή τη Μαλένα μέσα στο νοσοκομείο. Το κοριτσάκι είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με καρκίνο, αλλά η κατάσταση της υγείας του πήγαινε πολύ καλά θα έβγαινε από το νοσοκομείο.

 

«Το παιδί, όταν μπήκα στο δωμάτιο, ήταν μια χαρά. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Του έκανα τον έλεγχο, τη νοσηλεία και δεν πήγαινε τίποτα άσχημα. Μάλιστα, το παιδί ήταν ήρεμο και ήσυχο, έτοιμο να κοιμηθεί» έχει καταθέσει χαρακτηριστικά η νοσηλεύτρια.

 

Μεσολάβησε περίπου μιάμιση με δύο ώρες και έπειτα βγήκε η Ρούλα Πισπιρίγκου έντρομη από το δωμάτιο και άρχισε να ζητάει βοήθεια, καθώς το παιδί ήταν νεκρό.

Μάνος Δασκαλάκης: «Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι η γυναίκα μου δολοφόνησε και τα τρία μας παιδιά»

 

Για δολοφονία και των τριών παιδιών του «από τη μητέρα τους» Ρούλα Πισπιρίγκου, κάνει λόγο ο Μάνος Δασκαλάκης, μετά το ιατροδικαστικό πόρισμα για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας.

 

Όπως δηλώνει ο εν διαστάσει σύζυγός της Ρούλας Πισπιρίγκου, «κεραυνοβολήθηκα για δεύτερη φορά, αλλά δεν αιφνιδιάστηκα γιατί πλέον με όλα αυτά που είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν, το περίμενα».

«Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι η γυναίκα μου δολοφόνησε και τα τρία μας παιδιά, αλλά δεν θέλω να πω κάτι άλλο τώρα» τονίζει χαρακτηριστικά στη συνέχεια, κατά την πρώτη του αντίδραση για το ιατροδικαστικό πόρισμα, σύμφωνα με το Mega.

 

«Να σχηματιστεί πρώτα δικογραφίανα πάρω αντίγραφο και μετά θα τοποθετηθώ. Θα δηλώσω ξανά υποστήριξη κατηγορίας» πρόσθεσε έπειτα και υπογράμμισε ότι «Δεν αμφισβητώ το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα. Θεωρώ ότι έχει γίνει ενδελεχής έρευνα».

 

Το πόρισμα – «κόλαφος»

 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, στην Πάτρα. Για «βίαιο μηχανισμό θανάτου» κάνει λόγο το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρια για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

 

Στο ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρεται: «Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτίων θανάτου οδηγεί, σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας, στον βίαιο μηχανισμό θανάτου», όπως μεταδίδει το Mega.

 

 

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα, «χέρι έφραξε στόμα και μύτη στη Μαλένα και την Ίριδα», σύμφωνα πάντα με το ίδιο μέσο.

 

Πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα
Πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα

Τι έδειξαν οι νέες ιστοπαθολογικές εξετάσεις

 

Σε ό,τι αφορά τη Μαλένα:

 

Τα σπλάχνα έχουν καταστραφεί λόγω παρέλευσης μεγάλου διαστήματος και εφόσον δεν υπήρχε ένδειξη ότι θα επανεξεταστούν. Επιβεβαιώνεται η κενοτοπιώδης εκφύλιση του ήπατος – πρώτου παθολογοανατόμου, ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται η ηπατική ανεπάρκεια ως αιτία θανάτου.

 

Σχετικά με την Ίριδα:

Εξετάστηκαν τα σπλάχνα που είχαν εξεταστεί στα Ιωάννινα. Δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί η αγενεσία φλεβόκομβου –πρώτης παθολογοανατόμου.

 

Το συμπέρασμα και για τα δύο παιδιά είναι η υποξία, δηλαδή η έλλειψη οξυγόνου, που μπορεί να προέρχεται από ασφυξία, λοίμωξη, δηλητηρίαση. Ωστόσο, αν και δεν αποδεικνύεται, όλα τα ευρήματα συνηγορούν υπέρ της ασφυξίας, όπως υπογραμμίζει το Mega.

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

Hi-Tech έλεγχοι της εφορίας: Mε φορητές κάμερες, τάμπλετ και σκάνερ βγαίνουν περιπολία οι ελεγκτές

Ελεγχοι με drones για… κρυφό πλούτο – Το οπλοστάσιο της ΑΑΔΕ συμπληρώνουν ειδικά εκπαιδευμένοι ελεγκτές

ΝΑΤΟ: Η ώρα της απόφασης για Φινλανδία και Σουηδία – Ποιοι παράγοντες εξετάζονται

Table of Contents Hide Ποιοι είναι οι παράγοντες ασφαλείας που θα πρέπει…

Επανεκκίνηση για φροντιστήρια 3ης Λυκείου και οργανωμένες παραλίες

Κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 και…

Μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 30 ετών και άνω σε 6 περιφέρειες, με έμφαση στις γυναίκες και επιδότηση έως 8.397 €

Μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 30…

Τουρκοκύπριος δότης μυελού των οστών έσωσε Ελληνόπουλο με λευχαιμία

Τουρκοκύπριος δότης μυελού των οστών έσωσε Ελληνόπουλο με λευχαιμία

Θεσσαλονίκη: Χαριστική βολή για καταστήματα – Φόβοι για οριστικά λουκέτα

Θεσσαλονίκη: Χαριστική βολή για καταστήματα – Φόβοι για οριστικά λουκέτα

Η ντροπιαστική στιγμή της ημέρας έρχεται από τη σελίδα “Η Αναπηρία είναι Κουλ”.

Παραολυμπιονίκης βιώνει τον αποκλεισμό σε εγκαίνια γηπέδου στην Κρήτη

Στήριξη σε απολυμένους από επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου: Νέα παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων

  Στήριξη σε απολυμένους από επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου:  Νέα παράταση προθεσμίας υποβολής…

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Με ένα κλικ οι αιτήσεις τον Ιούλιο στην ΕΕΤΑΑ και χωρίς δικαιολογητικά

Με ένα κλικ θα γίνουν οι αιτήσεις φέτος για τους παιδικούς σταθμούς…

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Στους Δημοκρατικούς η Γερουσία, στην κανονικότητα οι ΗΠΑ

Η νίκη των Δημοκρατικών στην πολιτεία της Νεβάδα σηματοδοτεί τη συνέχιση της…