Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών “Μαζί Σου” απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους φορείς, συλλόγους και ιδιώτες, να συμμετάσχουν στις δράσεις ενημέρωσης για εθελοντές δότες μυελού των οστών, τις οποίες πραγματοποιεί το “Μαζί Σου” σε συνεργασία με ακόμα εννέα συλλόγους της Π.Ε. Καστοριάς  και με το Σύλλογο “Όραμα Ελπίδας” εδώ και τρία χρόνια .

Σκοπός των δράσεων είναι η ενημέρωση των πολιτών για εθελοντές δότες μυελού των οστών και η συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων δειγμάτων σιέλου από εθελοντές.

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των δειγμάτων που έχουν σταλεί από όλη την Ελλάδα στη Τράπεζα του Οράματος Ελπίδας στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογάννη» είναι 4.000 και ο στόχος της επόμενης πενταετίας είναι 100.000 δείγματα. (για σχετικά στοιχεία μπορεί να ανατρέξει κανείς στην ιστοσελίδα του Οράματος).

Ο Σύλλογος “Μαζί Σου” πρόκειται να τιμηθεί από τη κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη,  για όλες τις προσπάθειες που έχει καταβάλει μέχρι στιγμής, για την ενημέρωση του κοινού και για τη συλλογή των 952 δειγμάτων από εθελοντές δότες, σε ειδική εκδήλωση ,  η οποία   θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Τρίτη 30 Μαΐου.

Οι δράσεις του  “Μαζί Σου” και  για το μήνα ΙΟΥΝΙΟ έχουν ως εξής:

  • Αρχές Ιουνίου ενημέρωση για εθελοντές δότες στο Εργατικό Κέντρο  Καστοριάς και στα σώματα στρατού.
  • 9-11 Ιουνίου συμμετοχή στο Ογκολογικό Συνέδριο Θεαγενείου-Ογκολογικού Τμήματος Πτολεμαίδας-Διαβαλκανικού Κέντρου στη Καστοριά
  • 15-18 Ιουνίου συμμετοχή στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Καρκινοπαθών (ECPC,) της οποίας μέλος είναι το “Μαζί Σου”, στις Βρυξέλλες
  • 17 Ιουνίου Μουσική Βραδιά «Για να καλωσορίσουμε το Καλοκαίρι»
  • 18 Ιουνίου πραγματοποίηση ευχής παιδιού στη Καστοριά, σε συνεργασία με το «Κάνε μια Ευχή» Ελλάδος, “ Make a Wish”
  • 25 Ιουνίου Θεατρική παράσταση στον αύλιο χώρο των Αγίων  Αναργύρων, με τη θεατρικό έργο  «Βρες τον».
  • Για κάθε εκδήλωση του συλλόγου θα υπάρξουν επιμέρους εκδηλώσεις.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2467503646 κα Κεχαγιά (Γραμματέας Συλλόγου)

 

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.