Ο Korben ήθελε απλά να είναι ο εαυτός του – Απίστευτο κύμα συμπαράστασης στον έφηβο για την επιλογή του

«Οφείλεις να αποδέχεσαι το παιδί σου γι’ αυτό που είναι». Σε αυτή τη φράση της Nina Green συνοψίζεται η ιστορία του 16χρονου Korben που ήθελε να πάει στο χορό του σχολείου με φούστα. Και πήγε. Και η μαμά του όχι μόνο δεν είχε δεύτερες σκέψεις για την επιλογή του γιού της, αλλά περήφανη ανέβασε στο Twitter φωτογραφίες του, προκαλώντας μεγάλο κύμα στήριξης.

«Στα 12 ο γιος μου ανακοίνωσε ότι ήθελε να πάει στον χορό με φόρεμα. Τέσσερα χρόνια μετά το έκανε πραγματικότητα. Είμαι τόσο περήφανη γι’ αυτόν που είναι ειλικρινής με τον εαυτό του αλλά και για την υποδοχή του από το όλο το σχολείο» έγραψε.

Ο Korben φόρεσε ένα κατακόκκινο σακάκι, λευκό πουκάμισο, παπιγιόν και μια κατακόκκινη μακριά φούστα. Όταν έφτασε στο σχολείο του στο Χάρλεστον του Νόρφολκ, στην ανατολική Αγγλία έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους συμμαθητές του και οι καθηγητές του δάκρυσαν με τη στήριξη των ανηλίκων στη διαφορετικότητα. «Στέλνει ένα μήνυμα: μπορείς να είσαι όποιος θες» είπε ο έφηβος ενώ η μητέρα του πρόσθεσε: «βγήκε από το αυτοκίνητο, όλοι ζητωκραύγαζαν και εγώ έκλαιγα, κάποιοι από τους δασκάλους έκλαιγαν, επειδή ήταν αυτός που ήθελε να είναι».

Το tweet της μητέρας αναδημοσιεύτηκε περισσότερες από 4.000 φορές και ένα retweet ήταν από το είδωλο του Korben, την πρωταγωνίστρια του ριάλιτι «RuPaul’s Drag Race», Michelle Visage, η οποία χαρακτήρισε τον 16χρονο «αστέρι». Το αγόρι έμεινε έκπληκτο από τη στήριξη που έλαβε. «Είναι τόσο σουρεαλιστικό να έχει μοιραστεί τις φωτογραφίες μου η Visage. Για μένα είναι είδωλο, μια υπέροχη διασημότητα, τη θαυμάζω πραγματικά» είπε ο Korben.

Οι εκδηλώσεις αγάπης συνεχίστηκαν και όταν ο Korben με τη μητέρα του πήγαν στο Pride parade. «Κάποιος στην παρέλαση τον αναγνώρισε, τον πλησίασε και του είπε “είσαι το αγόρι με το κόκκινο φόρεμα; Νομίζω είσαι καταπληκτικός”».

Όπως επισημαίνει η μητέρα του ο 16χρονος αγαπούσε πάντα τα φορέματα και από μικρή ηλικία έκανε διάφορα σκετς ως η «αυθάδης drag queen, Miss Frou Frou». Όταν ήρθε η ώρα του χορού ήθελε να την αφήσει στο σπίτι, όμως. «Ήθελε να πάει ως ο Korben, εκφράζοντας τη θηλυκή του πλευρά, φορώντας ένα σμόκιν από πάνω και μία φούστα από κάτω, επηρεασμένος φανερά από τον αμερικανό ηθοποιό Billy Porter» είπε η μητέρα του.

«Θεέ μου! Πόση αγάπη, σας ευχαριστώ! Ευχαριστώ όποιον στηρίζει εμένα και την LGBTQIA+ κοινότητα» έγραψε στο Twitter ο Korben με το ψευδώνυμο Miss Frou Frou.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Porter έχει κάνει πολλές φορές δημόσιες εμφανίσεις φορώντας φορέματα ή γυναικείες ολόσωμες φόρμες, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τιμήσει την LGBTQIA+ κοινότητα.

«Ήθελα να του δείξω ότι μπορεί να ζει τη ζωή του όπως τη θέλει» λέει η μητέρα του, που δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μια τόσο αυτονόητη για εκείνη στάση θα έφερνε τόσο μεγάλο κύμα αγάπης. «Είμαι χαρούμενη για εκείνον» λέει επισημαίνοντας ότι πήρε μηνύματα από άλλους γονείς που ζητούσαν συμβουλές για τον τρόπο που μπορούν να στηρίξουν τη διαφορετικότητα των δικών τους παιδιών.

ΠΗΓΗ:https://www.newsbeast.gr

You May Also Like

Μακρόν: Το ΝΑΤΟ ήταν εγκεφαλικά νεκρό, επέμεινε, και «έδειξε» Τουρκία και Ελλάδα

Ο Γάλλος πρόεδρος θυμήθηκε τη στάση του ΝΑΤΟ στα ελληνοτουρκικά, θέλοντας να…

Αλεξανδρινό Χριστουγέννων – Περιποίηση και φροντίδα μέσα και έξω από το σπίτι

Αλεξανδρινό Χριστουγέννων – Περιποίηση και φροντίδα μέσα και έξω από το σπίτι

Τετ α τετ Μπάιντεν με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ – Ο περίπατος στο κρύο

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ συναντήθηκε χθες Παρασκευή με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν…

Σρι Λάνκα: Μεγάλη οικολογική καταστροφή από τη φωτιά σε πλοίο κοντέινερ

Tο πλοίο κοντέινερ MV X-Press Pearl κινδυνεύει να βυθιστεί, έπειτα από πυρκαγιά…

Αλίκη, η μητέρα του Φιλίππου της Αγγλίας, ήταν κωφή, διαγνώσθηκε με σχιζοφρένεια και ο Φρόιντ της έκανε ηλεκτροσόκ. Στην κατοχή έμεινε στην Αθήνα ντυμένη καλόγρια και βοήθησε πολύ κόσμο

Αλίκη, η μητέρα του Φιλίππου της Αγγλίας, ήταν κωφή, διαγνώσθηκε με σχιζοφρένεια…

Για την ερμηνεία της στην ταινία «Τα Πάντα Ολα» των Ντάνιελ Κουάν και Ντάνιελ Σάινερτ

Η αειθαλής Μισέλ Γέο, πρώτη Ασιάτισσα με Οσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου

Στα πρόθυρα χρεοκοπίας η Tesla;

Παρά την επιτυχία που σημειώνει η μάρκα, ο Musk δεν φαίνεται να ικανοποιείται με…

Μη μου στερείτε τα όνειρα…. Γράφει η Τάνια Ώττα

Μη μου στερείτε τα όνειρα…. Γράφει η Τάνια Ώττα