Ιδρύεται Κέντρο Κινηματογραφικών Σπουδών στην Ελλάδα

Ο θρυλικός παραγωγός του Χόλιγουντ, Sid Ganis, στην αποφοίτηση του Hellenic American University δήλωσε ότι οι καταρτισμένοι επαγγελματίες θα μπορέσουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της βιομηχανίας του κινηματογράφου στη χώρα μας

Sponsored Content

Κατά την Τελετή Αποφοίτησης των σπουδαστών του Hellenic American University, το απόγευμα της Πέμπτης 30 Ιουνίου, και κατά την ομιλία του για την αναγόρευσή του ως Επίτιμου Διδάκτορα, ο γνωστός Αμερικανός ελληνικής καταγωγής παραγωγός του Χόλιγουντ, Sid Ganis, επιβεβαίωσε την είδηση για ίδρυση Κέντρου Κινηματογραφικών Σπουδών στην Ελλάδα. Ανήγγειλε ακόμη ότι πρόκειται να διαδραματίσει ενεργό ρόλο ως σύμβουλος στο Κέντρο, το οποίο ιδρύεται σε συνεργασία με το Hellenic American University, την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College.

HAUniversityCommencement_ph_5
O Πρόεδρος του Hellenic American University Λεωνίδας Φοίβος Κόσκος απονέμει πτυχίο σε απόφοιτο.

Σε συζήτηση που είχε μετά την αποφοίτηση, ο Sid Ganis διευκρίνισε ότι η σωστή και ειδική εκπαίδευση είναι απαραίτητο βήμα για την ύπαρξη πλήρως καταρτισμένων επαγγελματιών που θα μπορέσουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της βιομηχανίας του κινηματογράφου στην Ελλάδα. Ο ίδιος, όπου κι αν ταξίδεψε ως παραγωγός, αναζητούσε εξειδικευμένο προσωπικό. Αυτό είναι που εξασφαλίζει τη σωστή διαχείριση και κρατά σταθερό το κόστος παραγωγής, όπως σημείωσε.

Ταυτόχρονα, σε δήλωσή του μετά την τελετή, αλλά και σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Πρόεδρος του Hellenic American University Λεωνίδας Φοίβος Κόσκος, αναφέρθηκε στην πραγματοποίηση του σπουδαίου εγχειρήματος. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η βιομηχανία του κινηματογράφου αρχίζει να κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα. Η χώρα μας αποκτά σημασία για το γύρισμα ταινιών, γεγονός που θα οδηγήσει και σε σημαντική αύξηση των θέσεων εργασίας. Κάτι τέτοιο όμως δεν νοείται χωρίς εξειδικευμένη γνώση. Ειδάλλως τις νέες θέσεις θα καταλάβουν εποχικοί εργαζόμενοι από το εξωτερικό και μάλιστα από γειτονικές χώρες.

HAUniversityCommencement_ph_7_2
Το Board of Trustees του Hellenic American University. Διακρίνονται από αριστερά, ο Πρόεδρος του Board of Trustees Άρης Κανδρής, o Trustee Καθηγητής Γιώργος Χρούσος, ο Αντιπρόεδρος του Board of Trustees Τζίμι Αθανασόπουλος, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Λεωνίδας Τζώνης και η Provost Θέμις Κανικλίδου.

Η ανακοίνωση της είδησης και η ανακήρυξη του Sid Ganis σε Επίτιμο Διδάκτορα, πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ενώπιον 1.450 προσκεκλημένων που γιόρτασαν μαζί με τους εκατοντάδες νέους απόφοιτους των τριών τελευταίων τάξεων του Hellenic American University την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών τους και το ξεκίνημα μιας λαμπρής καριέρας.

HAUniversityCommencement_ph_4
O Πρόεδρος του Hellenic American University Λεωνίδας Φοίβος Κόσκος απονέμει πτυχίο σε απόφοιτο

Στην Τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων και οι βουλευτές Γιώργος Κουμουτσάκος και Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ενώ ο βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου συμμετείχε με την ιδιότητα του Επίκουρου Καθηγητή του Hellenic American University. Παρόντες ήταν ακόμη ο Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, ο Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου, ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Φυλακτός ως εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, ο Ραβίνος Αθηνών Γκαμπριέλ Νεγρίν, η Πρέσβειρα της Νιγηρίας Opunimi Akinkugbe, ο Ινδός Πρέσβης Amrit Lugun, η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα Shanna Dietz Surendra, εκπρόσωπος της Πρεσβείας του Ισραήλ, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και ως εκπρόσωπος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου. Ακόμη, διακεκριμένες προσωπικότητες, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, του δημοσιογραφικού και του επιχειρηματικού κόσμου και διοικητές οργανισμών τίμησαν με την παρουσία τους την Τελετή.

Κεντρική φωτογραφία: Απονομή πτυχίων στους αποφοίτους του Hellenic American University

You May Also Like

Η απάντηση Γεωργιάδη στον Κανάκη – Του διέφυγε πως ο διπλανός του είχε τρία χρόνια δίκη

Η απάντηση Γεωργιάδη στον Κανάκη – Του διέφυγε πως ο διπλανός του…

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και οικογένεια σε μια εβδομάδα εθελοντισμού για όλη την Ελλάδα!

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και οικογένεια σε μια εβδομάδα εθελοντισμού για όλη την Ελλάδα!

Κυριακή του Πάσχα: Μετακινήσεις – Ποιον κωδικό στέλνουμε στο 13033 για να πάμε στο γιορτινό τραπέζι

Κυριακή του Πάσχα: Μετακινήσεις – Ποιον κωδικό στέλνουμε στο 13033 για να…

Προσφορά 500 στολών υψηλής ασφάλειας από την  Αθηναϊκή Ζυθοποιία για τις ανάγκες εργαζομένων σε Δήμους

Προσφορά 500 στολών υψηλής ασφάλειας από την  Αθηναϊκή Ζυθοποιία για τις ανάγκες…

Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης σε τηλεδιάσκεψη με το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού. Συμμετοχή Κασαπίδη στη συνεδρίαση

Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης σε τηλεδιάσκεψη με το Περιφερειακό Συμβούλιο…

Επιπλέον 200 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων

  Επιπλέον 200 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων

Μπαλάσκας για Πέραμα: Με ενοχλεί που κρατούνται αστυνομικοί – Δεν είναι ύποπτοι φυγής

Σχετικά με την εντολή να σταματήσει η καταδίωξη, ο συνδικαλιστής αστυνομικός είπε…

Οι απαγορεύσεις στις οργανωμένες παραλίες. Αναλυτικά οι κανόνες

Οι απαγορεύσεις στις οργανωμένες παραλίες. Αναλυτικά οι κανόνες

Τέμπη: Φοιτητές με λουλούδια απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα

Φοιτητές από τα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, της Θεσσαλίας και της Αθήνας έχουν έρθει στον τόπο της τραγωδίας

Θετικοί οι ειδικοί στο να ανοίξουν τα σχολεία 8 Ιανουαρίου

Θετικοί οι ειδικοί στο να ανοίξουν τα σχολεία 8 Ιανουαρίου