Βρέθηκε σε ορεινή περιοχή της Καστοριάς  Κόρακας  (Corvus corax) δηλητηριασμένος και μετά από περίθαλψη στο σταθμό περίθαλψης αγρίων ζώων της Καστοριάς πέταξε ξανά ελεύθερος και υγιής.

Σε σχόλιό του στο facebook ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σχετικά με τον τρόπο δηλητηρίασης του πτηνού αναφέρει «Πιθανόν δηλητηριάστηκε από δόλωμα δηλητηρίου. Δεν κάναμε περαιτέρω εξετάσεις γιατί ανταποκρίθηκε γρήγορα στη θεραπεία και λόγω του  ότι είναι εποχή αναπαραγωγής έγινε σύντομα η επανένταξή του. Βέβαια είναι γνωστά αρκετά “καλά” για τα δολώματα και τους “διαχειριστές της φύσης” … Υπάρχουν ακόμα επιβλαβή όντα …».

Ο Κόρακας (Corvus corax) είναι επιδημητικός σε βουνά και παράκτιους γκρεμούς . Αποφεύγει τις κατοικημένες περιοχές και περιπλανιέται σε μεγάλες αποστάσεις. Ζευγαρώνει δια βίου πολύ ντροπαλός και επιφυλακτικός . Είναι πουλί παμφάγο. Χτίζει την φωλιά του με κλαριά σε απροσπέλαστες προεξοχές γκρεμών ή σε δένδρα .

Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.