Σε ένα υπέροχο κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η γιορτή για  την άνοδο  στην Α2 Εθνική Κατηγορία του   Α.Σ. Καστοριάς, αλλά  και για την  κατάκτηση του πρωταθλήματος στον Όμιλο  της Β΄ Εθνικής του Βορρά το Σάββατο 27 Μαΐου 2017.

Ρεπορτάζ: Χρύσα Κοσμίδου

Φωτογραφίες: Εμμανουήλ Τούνας  

Φωτορεπορτάζ

 

Με πολλή προσπάθεια και δουλειά ο Α.Σ. Καστοριάς σκαρφάλωσε στην Α2 Εθνική Κατηγορία Μπάσκετ και παράλληλα στέφθηκε Πρωταθλητής του Ομίλου για την περίοδο 2016-2017.

Ο Πρόεδρος της Ομάδας Ναούμ Δίτσιος φανερά ευχαριστημένος και συγκινημένος από το αποτέλεσμα δήλωσε πως «Θεωρούμε ότι υπάρχουν δυνατότητες από την Καστοριά, να εκπροσωπηθεί επάξια και στην Α2 Κατηγορία. Τους αγώνες τους κερδίζει η ομάδα και πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε εφόσον τα αποτελέσματα είναι αυτά τα οποία πρέπει. Δείξαμε εμπιστοσύνη στα παιδιά, προσπαθήσαμε να έχουν όσες ευκολίες μπορούσαν, ώστε να διευκολύνουμε από τη μεριά μας το δρόμο τους. Η χημεία ήταν πολύ καλή στην ομάδα με μια ιδιαίτερη πορεία μέχρι το τέλος».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, πως όλη η χώρα υποκλίθηκε στη δύναμη, στην ανωτερότητα, στην αξιοπρέπεια,  στην ποιότητα, στην καλή συμπεριφορά και διοργάνωση του Α.Σ. Καστοριάς. Εφημερίδες, ηλεκτρονικές και έντυπες, ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με την ομάδα, αποδίδοντάς της μάλιστα ιδιαίτερα κολακευτικούς χαρακτηρισμούς, όπως “ασταμάτητο τρένο”, “αήττητη” κ.α. «Με την ίδια λογική, δηλαδή με το ήθος, την αξιοπρέπεια   και τη σοβαρότητα θέλουμε να προχωρήσουμε και στην Α2», συμπλήρωσε ο κ. Δίτσιος.

«Ελπίζω ότι θα συνεχίσει να έχει περεταίρω άνοδο η Καστοριά. Είναι ιδιαίτερα χαρμόσυνο το γεγονός για εμάς, πως μια ακριτική περιοχή θα εκπροσωπηθεί στο καλύτερο πρωτάθλημά μας και πιστεύω ότι θα δώσει το έναυσμα σε  ακόμα περισσότερα νέα παιδιά να ασχοληθούν με το μπάσκετ» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης.

Από τη μεριά του ο Αρχηγός της Ομάδας Δημήτρης Δαραβίγκας δήλωσε πως όλη η ομάδα γεύτηκε τους καρπούς πολλών χρόνων σκληρής δουλειάς και κόπων  «Είναι μια μέρα χαράς, συγκίνησης και περηφάνιας. Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκεται η ομάδα μας στην Α2,  καθώς είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στη Δυτική Μακεδονία»

Η επόμενη ημέρα: Τι θα γίνει με το κλειστό γυμναστήριο και ποιος ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας;

Οι πανηγυρισμοί τελείωσαν και ήδη έχει ξεκινήσει το σχέδιο δράσης που θα ακολουθήσει ο Α.Σ. Καστοριάς. Ένα ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί άμεσα είναι η κατασκευή και λειτουργία ενός κλειστού γυμναστηρίου το οποίο θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Α2 Εθνικής Κατηγορίας.

Ο Πρόεδρος της ομάδας σημείωσε πως το υπάρχον κλειστό γυμναστήριο έχει πολλές αδυναμίες σε ό,τι έχει σχέση με τις ανάγκες τόσο μεγάλων πρωταθλημάτων «Χρειάζεται ένα καινούργιο γήπεδο στην Καστοριά και για εθνικούς λόγους, ώστε να έχουμε μεγαλύτερη προβολή τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο. Στην παρούσα φάση βρισκόμαστε σε καλό δρόμο με το Δήμο Καστοριάς, καθώς υπάρχει η πρόταση παραχώρησης οικοπέδου. Είναι απαραίτητο ένα κλειστό γήπεδο στην πόλη για την εξάπλωση του αθλήματος στην ευρύτερη περιοχή. Ας μην ξεχνάμε πως σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία, είμαστε η μοναδική ομάδα που βρίσκεται στην Α2 και στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν μόνο τρεις ομάδες. Το βάρος που σηκώνουμε είναι τεράστιο».

Πρωταρχικός στόχος της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα είναι να υπάρχει μια συνολικά καλή εικόνα πάνω στους αγώνες και φυσικά οι νίκες «Για εμένα δεν υπάρχει ήττα», είπε ευθέως  ο κ. Δίτσιος «πρέπει να κερδίζουμε κάθε αγώνα».

Ο Προπονητής της ομάδας Γιώργος Σούλιος ενημέρωσε πως ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν θα πραγματοποιηθεί έπειτα από συζήτηση με τον Πρόεδρο της ομάδας, και εφόσον αφουγκραστούν τα δεδομένα και τις νέες συνθήκες θα προβούν στις ανάλογες αποφάσεις και σε ενδεχόμενες αλλαγές  «Το μπάσκετ της Καστοριάς και ο αθλητισμός, ζει ιστορικές στιγμές. Η ομάδας άξια ανέβηκε στην Α2. Η επόμενη μέρα απαιτεί πολλή δουλειά. Πρέπει να δούμε πώς θα κινηθούμε και τι σχέδιο δράσης θα ακολουθήσουμε. Πρόκειται για μια νέα κατηγορία με καινούργια δεδομένα. Αισιοδοξούμε πως εφόσον παραμείνουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας, ταπεινοί και με τα μυαλά στο κεφάλι μας, θα έχουμε μια πολύ καλή πορεία».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.