Την Τετάρτη 31 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η τακτική εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου “Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Καστοριάς” και θα ακολουθήσουν εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. του Συλλόγου καθώς και των αντιπροσώπων στην Γ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας.

Μια διαδικασία πολύ σημαντική που θα κρίνει τη σύνθεση και τη δυναμική του Δ.Σ. καθώς και την πορεία του κλάδου μας, καθώς οι αντιπρόσωποι είναι αυτοί που θα εκλέξουν το επόμενο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. που θα έχει τον πρώτο λόγο στον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων για τις διεκδικήσεις του κλάδου μας, καθώς και την ευθύνη για το αγωνιστικό προφίλ και την φυσιογνωμία του συνδικάτου μας απέναντι στην σφοδρή επίθεση που δέχεται η Δημόσια Εκπαίδευση την επταετία των μνημονίων και της υποταγής.

Ο δρόμος μπροστά μας είναι δύσκολος. Ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα έχουν βάλει στο μάτι την δημόσια εκπαίδευση και επιθυμούν να μετατρέψουν την παιδεία σε εμπόρευμα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων μέσα από ανακοινώσεις δεν κρύβουν την επιθυμία τους να περάσει το δημόσιο σχολείο στα χέρια τους, γι’ αυτό εδώ και χρόνια ξεκίνησε η εκστρατεία κατασυκοφάντησης των εκπαιδευτικών σαν να είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για τις παθογένειες του εκπαιδευτικού συστήματος και όχι οι πολιτικές των περικοπών και της υποχρηματοδότησης.

Δυστυχώς δεν έχουμε μόνο αυτούς να αντιμετωπίσουμε αλλά και τις υποταγμένες στα κομματικά και οικονομικά συμφέροντα συνδικαλιστικές παρατάξεις όλων των κομμάτων που διαχειρίστηκαν την τύχη του τόπου μας από την μεταπολίτευση και μετά.

Πιστοί στις αρχές μας για έναν υγιή συνδικαλισμό, ανυπότακτο σε κομματικούς μηχανισμούς, μακριά από παραγοντισμούς και την νοοτροπία της συναλλαγής, με μοναδικό γνώμονα την διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, ζητάμε για άλλη μια φορά την στήριξη και την εμπιστοσύνη σας.

Αγωνιζόμαστε

Για έναν Σύλλογο δυναμικό στις διεκδικήσεις του, δίπλα στους συναδέλφους και στους μαθητές τους, με φωνή στην τοπική κοινωνία, να προβάλλει και να στηρίζει την εργασία και το επιστημονικό κύρος του εκπαιδευτικού.

Για ένα συνδικάτο μαχητικό, διεκδικητικό, ασυμβίβαστο, στην πρώτη γραμμή σε κλαδικούς και κοινωνικούς αγώνες, χωρίς συναλλαγές με την πολιτική και κομματική ηγεσία, με χρονικό περιορισμό στις θητείες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και επιστροφή τους στον χώρο για τον οποίο προορίζεται ο κάθε εκπαιδευτικός και αυτός είναι η τάξη.

Έτσι θα σπάσει το κατεστημένο των ισόβιων συνδικαλιστών που επικεντρώνονται περισσότερο στην διατήρηση των προνομίων που τους παρέχει η θέση, από την ουσιατική διεκδίκηση των δικαιωμάτων των συναδέλφων τους. Κατά συνέπεια θ’ αλλάξει και η δυναμική των πρωτοβάθμιων σωματείων γιατί θα εκλείψει η λογική και η τακτική του “αγώνα” της παράταξης για την παράταξη.

 

Διεκδικούμε

  • Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους και για όλες
  • 14χρονο Δημόσιο δωρεάν Σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή.
  • Να επιστρέψει ο σταθερός-υπεύθυνος δάσκαλος στα ολοήμερα τμήματα.
  • Να εξισωθούν τα δικαιώματα των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων.
  • Στήριξη της Ειδικής Αγωγής με σταθερό και μόνιμο προσωπικό.
  • Να ιδρυθούν θέσεις ειδικοτήτων όπου υπάρχουν προϋποθέσεις.
  • Να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα (20 για το Δημοτικό και 15 για το Νηπιαγωγείο.
  • Να μειωθεί το ωράριο των νηπιαγωγών και να είναι όπως των δασκάλων και ειδικοτήτων στα δημοτικά σχολεία, ανάλογο των χρόνων υπηρεσίας.
  • Μόνιμος διορισμός των αναπληρωτών γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες
  • Να αυξηθεί η χρηματοδότηση για την παιδεία.

 

Σε όλα αυτά βάλε την σφραγίδα σου κι εσύ με την συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση και την ψήφο σου.

Γιατί ο αγώνας μας είναι κοινός και κανένας δεν περισσεύει.

Γιατί το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά μας αξίζουν περισσότερα.

Γιατί κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Αναλυτικά οι διαδρομές που θα ακολουθήσουν τα πληρώματα του Rally Greece Offroad 2018 στην Καστοριά

Αναλυτικά οι διαδρομές που θα ακολουθήσουν τα πληρώματα του Rally Greece Offroad…

Μαρία Αντωνίου και Δημήτρης Κοσμίδης στον Λευτέρη Αυγενάκη για θέματα του κλάδου της Γουνοποιίας

Μαρία Αντωνίου και Δημήτρης Κοσμίδης στον Λευτέρη Αυγενάκη για θέματα του κλάδου…

Ολοκληρώθηκε η συνεργασία του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Καστοριάς με το ΚΑΠΗ Καστοριάς

Ολοκληρώθηκε η συνεργασία του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Καστοριάς με το ΚΑΠΗ Καστοριάς

Εγκρίθηκε η διαπλάτυνση τμήματος πεζοδρομίου επί της οδού Γράμμου στην Καστοριά

Εγκρίθηκε η διαπλάτυνση τμήματος πεζοδρομίου επί της οδού Γράμμου στην Καστοριά