Το Δάσκαλε που δίδαξες και νόμο δεν κρατούσες ανταποκρίνεται κατά λέξη και κατά γράμμα για όσα μας έχει καταμαρτυρήσει και συνεχίζει και σήμερα το Γερμανικό κατεστημένο της Μέρκελ και του Σόϊμπλε.

Και φυσικά δεν είναι στην πρόθεσή μας να ζητήσουμε άφεση αμαρτιών για την διαφθορά και τα σκάνδαλα των δικών μας μιζαδόρων σχετικά με όσα θα πούμε για την αναγεννημένη οικονομικά Γερμανία και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί αναντάμ παπαντάμ.

Δεν είναι πρόθεσή μας σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσουμε όλους αυτούς που κατέκλεψαν το κράτος που ρήμαξαν την οικονομία της χώρας , που αφάνισαν τα ασφαλιστικά ταμεία και προσπαθούν τώρα να τα διασώσουν παίρνοντας πίσω τα χρήματα που κατέβαλαν οι εργαζόμενοι για να τα έχουν ανταποδοτικά για την σύνταξη των γηρατειών τους.

Είναι εγκληματίες αυτοί που με τις αποφάσεις τους ροκάνισαν τα αποθεματικά των ταμείων για να μας καταντήσουν να ζούμε με συντάξεις πείνας από την στιγμή που κάποιοι κατασπατάλησαν τα δικά μας χρήματα, τα χρήματα του εργάτη και του μικροβιοτέχνη που τα εμπιστεύτηκαν να τα φυλάξουν για να τα έχουν στα γηρατειά τους.

Όμως για να πάμε και σε όσα θέλουμε να πούμε ποιοι ήταν οι δάσκαλοι που δίδαξαν τα μαθήματα της διαφθοράς;

Ποιοι ήταν οι ηθικοί αυτουργοί και βοήθησαν με τους τρόπους που χρησιμοποίησαν για να επιβιώνει η οικονομία τους εξαγοράζοντας συνειδήσεις ανθρώπων της εξουσίας και όχι μόνον της χώρας μας.

Αν μάλιστα κάνουμε μια αναδρομή στο χθες και στο σήμερα θα διαπιστώσουμε πως το σύστημα τους εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται παντού και πάντα από τους κολοσσούς των βιομηχανικών τους επιχειρήσεων αλλά και από το τραπεζικό τους σύστημα. Ένα σύστημα που δεν είναι τίποτα άλλο από πληθώρα και τερατώδη σκάνδαλα.

Τι να πρωτοπούμε. Για τον Χίτλερ και τους τρόπους που εφάρμοζαν οι οικονομικοί παράγοντες για να στηρίξουν τον πόλεμο του;

Αυτοκινητοβιομηχανίες, φαρμακοβιομηχανίες και ο κολοσσός της Siemens που χρησιμοποίησαν εκατοντάδες χιλιάδες σκλάβους και αιχμαλώτους πολέμου;

Η για την πιο δυνατή τράπεζά τους που καταλήστεψε πλουτίζοντας από τους γνωστούς κρατούμενους επτακόσια πενήντα κιλά χρυσού.

Αλλά ας δούμε και πως αναγεννήθηκε η χώρα αυτή από τα ερείπια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και πόσα δισεκατομμύρια στερήθηκε μόνον η χώρα μας από τις μίζες που πληρώθηκαν και τα υπερτιμημένα τιμολόγια των εξοπλιστικών προγραμμάτων που κατόρθωνε να τα παίρνει πληρώνοντας εκατομμύρια μίζες στο διεφθαρμένο σύστημα που η ίδια δημιούργησε ακόμα και με αξιωματούχους της χώρας πέρα από τους μεσάζοντες.

Αντιαεροπορικά αμυντικά συστήματα, τανκς Leopard , υποβρύχια που γερνούν, Siemens και σε τι άλλο να αναφερθούμε για τα οποία κατακλάπησαν δισεκατομμύρια από τα ταμεία της χώρας.

Κύριε Σόϊμπλε εσείς λοιπόν είσαστε που μας κατηγορείται ότι είμαστε διεφθαρμένοι και τεμπέληδες όταν εσείς είσαστε οι ηθικοί αυτουργοί της κατάντιάς μας;

Εσείς που εξετάζουν οι ερευνητικές αρχές αν εξαγοράσατε ακόμα και το Μουντιάλ του 2006 δωροδοκώντας μέλη της FIFA; Το δικό σας το Spiegel τα καταγγέλλει.

Εσείς με το μεγάλο σκάνδαλο τελευταία της volkswagen και τα εκατομμύρια αυτοκίνητα με το πειραγμένο λογισμικό τους για τους ρύπους των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων;

Η ακόμα – ακόμα και τα τραπεζικά σκάνδαλα που έχουν βγει στην επιφάνεια για τραπεζικούς κολοσσούς που αυτοί εδώ που τα λέμε έχουν τον πρώτο λόγο για τις οικονομικές εξελίξεις στην ΕΕ και ακόμα περισσότερο για όσα υποχρεώνεται την Ελλάδα να πράξει μέσα από το τρίτο μνημόνιο;

Με αυτούς τους τρόπους αναγεννήσατε την οικονομία σας. Και μια χώρα πλήρωσε ακριβά την νύφη είναι και η Ελλάδα που την κατηγορείται για διεφθαρμένη και επειδή δεν έχετε τίποτα άλλο να τις πάρετε θέλετε να την διώξετε από την Ένωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Σαν σήμερα το 1831 δολοφονείται ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας

Σαν σήμερα το 1831 δολοφονείται ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας

Άμεση ανάγκη Εθνικού διαλόγου για τον πολιτισμό

Άρθρο του Θέμη Μουμουλίδη Οκτώ χρόνια κρίσης , είκοσι και πλέον χρόνια…

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;

Ένας ιός ήταν αρκετός , για να αποδειχθεί ότι οι κοινωνίες είναι απροστάτευτες

Ένας ιός ήταν αρκετός , για να αποδειχθεί ότι οι κοινωνίες είναι…

Πόσο αξίζετε; Μια σύντομη παραβολή για την αυτοπεποίθηση

Πόσο αξίζετε; Μια σύντομη παραβολή για την αυτοπεποίθηση

Για τη γιορτή της μητέρας. Γράφει η Τάνια Ώττα (αφιερωμένο στη μητέρα μου)

Για τη γιορτή της μητέρας. Γράφει η Τάνια Ώττα (αφιερωμένο στη μητέρα…

Πούτιν για παραδοσιακές αξίες: Η γυναίκα είναι γυναίκα και ο άνδρας είναι άνδρας

Πούτιν για παραδοσιακές αξίες: Η γυναίκα είναι γυναίκα και ο άνδρας είναι…

Το «Λιωμένο Παγωτό» από Ξύλινα Σπαθιά, δυστυχώς μάλλον δεν μιλούσε για αυτό που όλοι πιστεύαμε

Το «Λιωμένο Παγωτό» από Ξύλινα Σπαθιά, δυστυχώς μάλλον δεν μιλούσε για αυτό…

Μα, μεταναστόπουλα στα νηπιαγωγεία μας;…

Παντελής Μπουκάλας

Το περιβάλλον Ερντογάν «γράφει» βιβλία στοχεύοντας στο διεθνές κοινό

Το περιβάλλον Ερντογάν «επενδύει» στη συγγραφή βιβλίων, μεταφρασμένων και στα αγγλικά, μέσα…