«Το Χαµόγελο του Παιδιού» ενόψει καλοκαιριού συγκεντρώνει τρόφιµα & είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά και τις οικογένειες που ζουν ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας.

«Το Χαµόγελο του Παιδιού» εκπροσωπώντας τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους που ζουν στην Ελλάδα και βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας απευθύνεται σε κάθε πολίτη και φορέα ζητώντας υποστήριξη προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα τρόφιµα και είδη πρώτης ανάγκης και να καλυφτούν οι βασικές τους ανάγκες.

«Το Χαµόγελο του Παιδιού» ενόψει καλοκαιριού, καλεί όλους να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή µε δεδοµένο ότι ο αριθµός των οικογενειών, που δεν µπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη για τα παιδιά τους, αυξάνεται δραµατικά. Τα ράφια στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που λειτουργεί ο οργανισµός πανελλαδικά, δεν έχουν αποθέµατα, ως συνέπεια των δυσµενών οικονοµικών συνθηκών που αντιµετωπίζουν τόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρήσεις στη χώρα µας. Ωστόσο, χάρη σε ανάλογες κινητοποιήσεις και στη θετική ανταπόκριση των συµπολιτών µας το 2016 και παρά τις τεράστιες δυσκολίες, «Το Χαµόγελο του Παιδιού» στήριξε πανελλαδικά 22.724 παιδιά και τις οικογένειές τους που ζουν ή απειλούνται να βρεθούν σε συνθήκες φτώχειας.

Σε ποσοστό 84,7 % οι οικογένειες ήταν άνεργων γονέων ή απασχόλησης σε επισφαλή εργασία. Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι απαραίτητα καθηµερινά για κάθε παιδί, φυλάσσονται και διανέµονται απευθείας από «Το Χαµόγελο του Παιδιού» και την εξειδικευµένη οµάδα του Οργανισµού.

Απαράβατος κανόνας -και σε αυτή την περίπτωση- είναι η διασφάλιση της αξιοπρέπειας κάθε παιδιού και η απόλυτη διαφάνεια στη διαδικασία τόσο της συγκέντρωσης όσο και της διανοµής των ειδών.

«Το Χαµόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο της φροντίδας για το παιδί και την οικογένεια ξεκίνησε το 1997 την λειτουργία των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, προσφέροντας υποστηρικτικές υπηρεσίες σε οικογένειες µε ανήλικα παιδιά, που αντιµετωπίζουν σοβαρά προβλήµατα διαβίωσης.

Κύριος σκοπός των Κέντρων Στήριξης είναι η αποφόρτιση της οικογένειας από προβλήµατα που µπορούν να λυθούν µε τη συµµετοχή του οργανισµού «Το Χαµόγελο του Παιδιού» (προβλήµατα διαβίωσης, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης µε φορείς πρόνοιας κλπ).

Παράλληλα στοχεύουν στην κινητοποίηση των µελών της κάθε οικογένειας, ούτως ώστε να ενισχύεται ο οικογενειακός πυρήνας και θεσµός και να µην οδηγείται η οικογένεια σε κλιµάκωση της κρίσης µε αρνητικά αποτελέσµατα για τα παιδιά. Συγκεκριµένα πραγµατοποιείται ολιστική προσέγγιση στη δυσλειτουργική οικογένεια µε στόχο την ενδυνάµωσή της και την – κατά το δυνατόν – αποκατάσταση της ικανότητάς της να ανταποκριθεί θετικά στις ανάγκες της καθηµερινότητας, µε τις δικές της δυνάµεις και να αποτελέσει ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά.

ΤΡΟΦΙΜΑ & ΕΙ∆Η ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ● Γάλα εβαπορέ ● Λάδι ● Ρύζι ● Όσπρια ● Αλεύρι, ζάχαρη ● Σάλτσα τοµάτας ● Είδη πρωινού (κακάο, µπισκότα, κρουασάν, δηµητριακά, φρυγανιές, µέλι, µαρµελάδα, µερέντα, χυµοί) ● Ζυµαρικά ● Πουρές ● Βρεφικό γάλα και βρεφικές κρέµες ● Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, µωροµάντηλα, κρέµες συγκάµατος) ● Προϊόντα καθαρισµού (καθαριστικά και απολυµαντικά γενικής χρήσης, µαλακτικό ρούχων, απορρυπαντικό πλυντηρίου, χλωρίνη κ.λ.π) ● Είδη προσωπικής φροντίδας (σαµπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεµες, οδοντόβουρτσες) ● Είδη οικιακής χρήσης (αλουµινόχαρτο, σακούλες απορριµµάτων) ● Χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας)

Η συγκέντρωση τροφίµων και ειδών πρώτης ανάγκης πραγµατοποιείται στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας του οργανισµού, σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα. Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στη Θεσσαλονίκη ∆ιεύθυνση: Εµµανουήλ Χρυσολωρά 4-6, Θεσσαλονίκη, T.K. 54629 Τηλ.: 2310 535629 – E-mail: [email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Η Κατασκευή του TAP στην Ελλάδα Προχωρά Βάσει Χρονοδιαγράμματος

Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να…

Είναι λίγα λεπτά μετά τον ξυλοδαρμό του από ομάδα 4-5 ατόμων.

Εξάρχεια: Η πρώτη φωτογραφία του Γιάνη Βαρουφάκη μετά την επίθεση που δέχθηκε

Θερινές εκπτώσεις 2019: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή

Θερινές εκπτώσεις 2019: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή

Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων Εβρου: «Ο Έβρος δεν πέφτει με τίποτα, κρατάμε γερά»

Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων Εβρου: «Ο Έβρος δεν πέφτει με τίποτα, κρατάμε γερά»

Καιρός Χριστουγέννων: Κακοκαιρία με χιόνια, μποφόρ, βροχές και τσουχτερό κρύο

Καιρός: Βροχές, σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και στις παράκτιες περιοχές, καθώς…

Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος: «Επιβολή πλαφόν στα βενζινάδικα»

Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος: «Επιβολή πλαφόν στα βενζινάδικα»

Θεοδωρικάκος στο OPEN: Πιθανό να αυξηθούν τα φαινόμενα εγκληματικότητας – Τι είπε για τις μηνύσεις αρνητών σε εκπαιδευτικούς

Ο ίδιος επεσήμανε πως το πρόβλημα υποστελέχωσης είναι πολύ μεγάλο στην Αττική…