Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. Δημήτρης Κοσμίδης για το Business Plan και για την εξωστρέφεια του κλάδου

Πριν από λίγο καιρό, γράφτηκε στα τοπικά ΜΜΕ της Καστοριάς πως το business plan το οποίο κατέθεσε η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας και αφορούσε 500 θέσεις εργασίας πάνω στον κλάδο της γουνοποιίας, πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων. Ο Πρόεδρος της ΕΟΓ Δημήτριος Κοσμίδης, διέψευσε κατηγορηματικά την είδηση.

Της Χρύσας Κοσμίδου

«Δεν είναι αληθινό το όποιο δημοσίευμα στο οποίο αναφέρθηκε ότι ακυρώθηκε το business plan», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοσμίδης, ωστόσο οι απαντήσεις σε καίριες ερωτήσεις, όπως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, μπορούν να δοθούν μόνο από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας «Εμείς ως ΕΟΓ, κάνανε εκείνο το οποίο έπρεπε. Θα πρέπει η Περιφέρεια να απαντήσει σε ποια φάση είμαστε, γιατί δεν γίνεται κάτι και γιατί έχει παγώσει το όλο θέμα».

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο κλάδος της Ελληνικής Γουνοποιίας, είναι αυτό της εξωστρέφειας «Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, θα πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση στα γραφεία της ΕΟΓ, με όλα τα πρωτοβάθμια όργανα του κλάδου, τα οποία διοργάνωσαν, διοργανώνουν και θα διοργανώσουν εκθέσεις ή παράλληλα events. Όσες περισσότερες είναι οι προβολές, οι προωθήσεις και οι δράσεις που πραγματοποιούμε για το προϊόν της γούνας, τόσο καλύτερα πάει ο κλάδος».

Βέβαια, πολύ θετικό κομμάτι αποτελεί το γεγονός πως σημειώθηκε ανάκαμψη του κλάδου μέσω των εκθέσεων. Από την άλλη μεριά, σύμφωνα με τον κ. Κοσμίδη, στην καθημερινότητα των γουνοποιών υπάρχουν διάφορα ζητήματα «Υπάρχουν περίπου 650 σημεία πώλησης του προϊόντος σε όλη την Επικράτεια, δυστυχώς όμως δεν βλέπουμε την ανάλογη ανάκαμψη στις επιχειρήσεις.  Στα νησιά δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα σημαντικές εμπορικές πράξεις, ούτε και σε άλλα παραθαλάσσια μέρη. Μέχρι αυτή τη στιγμή, θα μπορούσα να πω ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιμέναμε, αλλά έχουμε όλο το καλοκαίρι μπροστά μας. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία».

Ο κ. Κοσμίδης, κλείνοντας δήλωσε πως παρόλο που τα πρώτα στοιχεία δεν ήταν ιδιαίτερα θετικά από τις πωλήσεις που σημειώθηκαν στα τουριστικά μέρη, ωστόσο πιστεύει πως η κατάσταση θα καλυτερέψει σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά «Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν. Περιμένουμε περισσότερους τουρίστες από το Υπουργείο Τουρισμού, αλλά το σημαντικότερο είναι να είναι  ποιοτικοί πελάτες, συνεπώς θεωρώ πως τα τελικά αποτελέσματα θα είναι θετικά».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ο Σέρβος μπασκετμπολίστας Σβέτοζαρ Σταμένκοβιτς στους “Όρίζοντες”. Συνέντευξη στη Χρύσα Κοσμίδου

Ο Σέρβος μπασκετμπολίστας Σβέτοζαρ Σταμένκοβιτς στους “Όρίζοντες” Συνέντευξη στη Χρύσα Κοσμίδου

Νέες θέσεις Ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς

Table of Contents Hide                                      Νέες θέσεις Ιατρών στο…

Μήνυμα Ολυμπίας Τελιγιορίδου για τα αποτελέσματα των Πανελλήνιων Εξετάσεων 2020

Μήνυμα Ολυμπίας Τελιγιορίδου για τα αποτελέσματα των Πανελλήνιων Εξετάσεων 2020

Ο Δήμος Καστοριάς για τους δωρεάν καρδιολογικούς ελέγχους σε μαθητές  που θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις σε συγκεκριμένες σχολές

Ο Δήμος Καστοριάς για τους δωρεάν καρδιολογικούς ελέγχους σε μαθητές  που θα…

Γ. Κορεντσίδης: Η Καστοριά επέλεξε την σταθερότητα (Βίντεο)

Οι χθεσινές δηλώσεις του Γ. Κορεντσίδη έξω από το εκλογικό κέντρο

Ευχές της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς για την Έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς

«θα βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα για την καλύτερη δυνατή λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων»

Εφαρμογή Προγράμματος Επιτήρησης του Πυρετού του Δυτικού Νείλου στα ιπποειδή και τα άγρια πτηνά.

Από το τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε.…

Click away: Ποια μαγαζιά «ανοίγουν» και πότε – Πώς θα ψωνίζουμε – Όλα τα μέτρα για τα Χριστούγεννα

Click away: Ποια μαγαζιά «ανοίγουν» και πότε – Πώς θα ψωνίζουμε –…