Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. Δημήτρης Κοσμίδης για το Business Plan και για την εξωστρέφεια του κλάδου

Πριν από λίγο καιρό, γράφτηκε στα τοπικά ΜΜΕ της Καστοριάς πως το business plan το οποίο κατέθεσε η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας και αφορούσε 500 θέσεις εργασίας πάνω στον κλάδο της γουνοποιίας, πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων. Ο Πρόεδρος της ΕΟΓ Δημήτριος Κοσμίδης, διέψευσε κατηγορηματικά την είδηση.

Της Χρύσας Κοσμίδου

«Δεν είναι αληθινό το όποιο δημοσίευμα στο οποίο αναφέρθηκε ότι ακυρώθηκε το business plan», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοσμίδης, ωστόσο οι απαντήσεις σε καίριες ερωτήσεις, όπως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, μπορούν να δοθούν μόνο από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας «Εμείς ως ΕΟΓ, κάνανε εκείνο το οποίο έπρεπε. Θα πρέπει η Περιφέρεια να απαντήσει σε ποια φάση είμαστε, γιατί δεν γίνεται κάτι και γιατί έχει παγώσει το όλο θέμα».

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο κλάδος της Ελληνικής Γουνοποιίας, είναι αυτό της εξωστρέφειας «Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, θα πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση στα γραφεία της ΕΟΓ, με όλα τα πρωτοβάθμια όργανα του κλάδου, τα οποία διοργάνωσαν, διοργανώνουν και θα διοργανώσουν εκθέσεις ή παράλληλα events. Όσες περισσότερες είναι οι προβολές, οι προωθήσεις και οι δράσεις που πραγματοποιούμε για το προϊόν της γούνας, τόσο καλύτερα πάει ο κλάδος».

Βέβαια, πολύ θετικό κομμάτι αποτελεί το γεγονός πως σημειώθηκε ανάκαμψη του κλάδου μέσω των εκθέσεων. Από την άλλη μεριά, σύμφωνα με τον κ. Κοσμίδη, στην καθημερινότητα των γουνοποιών υπάρχουν διάφορα ζητήματα «Υπάρχουν περίπου 650 σημεία πώλησης του προϊόντος σε όλη την Επικράτεια, δυστυχώς όμως δεν βλέπουμε την ανάλογη ανάκαμψη στις επιχειρήσεις.  Στα νησιά δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα σημαντικές εμπορικές πράξεις, ούτε και σε άλλα παραθαλάσσια μέρη. Μέχρι αυτή τη στιγμή, θα μπορούσα να πω ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιμέναμε, αλλά έχουμε όλο το καλοκαίρι μπροστά μας. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία».

Ο κ. Κοσμίδης, κλείνοντας δήλωσε πως παρόλο που τα πρώτα στοιχεία δεν ήταν ιδιαίτερα θετικά από τις πωλήσεις που σημειώθηκαν στα τουριστικά μέρη, ωστόσο πιστεύει πως η κατάσταση θα καλυτερέψει σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά «Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν. Περιμένουμε περισσότερους τουρίστες από το Υπουργείο Τουρισμού, αλλά το σημαντικότερο είναι να είναι  ποιοτικοί πελάτες, συνεπώς θεωρώ πως τα τελικά αποτελέσματα θα είναι θετικά».

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.