Μια αξιολόγηση έκθεση του τμήματος εικαστικών  του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστοριάς “Αθανάσιος Χριστόπουλος” άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή 9 Ιουνίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα “Χριστοπούλεια 2017”.

Η έκθεση έχει ως θεματική την έκφραση «Όλοι ίδιοι, όλοι διαφορετικοί» και φιλοξενείται στο αμφιθέατρο της Π.Ε. Καστοριάς (πρώην Νομαρχία).

Η δασκάλα των εικαστικών του Συλλόγου Μαρία Στεργίου ενημέρωσε πως κάθε χρόνο, με το κλείσιμο των μαθημάτων παρουσιάζεται η δουλειά των παιδιών, που συμμετέχουν σε αυτά  «Φέτος προσπαθήσαμε να περάσουμε το μήνυμα  “Όλοι ίδιοι, όλοι διαφορετικοί”, για αυτό και εμπνευστήκαμε να δημιουργήσουμε πάνω σε ένα κοινό μοντέλο ανθρώπινες φιγούρες, όπου το κάθε παιδί με το δικό του τρόπο του τις διαπραγματεύτηκε. Φυσικά, είχαμε και την εθελοντική βοήθεια των γονιών τους, οι οποίοι μας στήριξαν και μας βοήθησαν πάρα πολύ. Ειλικρινά το τελικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό».

Μέσα από αυτές τις εικαστικές δημιουργίες τα παιδιά κατάλαβαν ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι στη μορφή, αλλά εκπέμπουν μια διαφορετικότητα και μια μοναδικότητα «Ο καθένας πρέπει να σέβεται τη διαφορετικότητα του συνανθρώπου του, έτσι ώστε να μπορέσουμε να συμπράξουμε και να συνυπάρξουμε αρμονικά», σημείωσε η κα Στεργίου.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 15 Ιουνίου και θα λειτουργεί καθημερινά  το πρωί από 10:00 π.μ. έως και τη 1:00 μ.μ. και το απόγευμα από τις  6:00 μ.μ. έως και τις 9:00 μ.μ.

Χρύσα Κοσμίδου

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.