Μέσα σε κλίμα συλλογικότητας, δημιουργικότητας και αποτελεσματικότητας πραγματοποιήθηκε η κοινή συνεδρίαση των Ομάδων Εργασίας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Έρευνας-Καινοτομίας του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή της Αναπληρώτριας Τομεάρχη Μαρίας Αντωνίου.

 

Βασικό θέμα ενημέρωσης και συζήτησης το προτεινόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τα πανεπιστήμια, το οποίο, δυστυχώς, αποτελεί ένα ακόμη μεγάλο βήμα προς τα πίσω, σε μια περίοδο που η χώρα έχει ανάγκη να προχωρήσει μπροστά, όσο γίνεται πιο γρήγορα.

 

Η Νέα Δημοκρατία, από κοινού με την ακαδημαϊκή κοινότητα, είναι αποφασισμένη να αγωνιστεί εναντίον αυτού του νομοσχεδίου, το οποίο, χωρίς να λύνει κανένα απολύτως πρόβλημα, επαναφέρει τις χειρότερες παθογένειες του παρελθόντος.

 

Τα Πανεπιστήμια αποτελούν εφαλτήριο για τους νέους. Δεν θα επιτρέψουμε στον ΣΥΡΙΖΑ να τα παγιδεύσει σε αδιέξοδο. Η Ελλάδα δεν πρέπει να χάσει άλλο χρόνο. Εμείς θέλουμε Πανεπιστήμια για τα παιδιά μας, τα οποία να είναι ποιοτικά, ελεύθερα, ανταγωνιστικά, συνδεμένα με την αγορά εργασίας. Πανεπιστήμια, που να δίνουν ουσιαστική προοπτική σε νέους ανθρώπους.

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.