Πατώντας το «γκάζι» στο τέλος, η Καστοριά πήρε το «ροζ φύλλο» στο τοπικό ντέρμπι, με 86-72 επί του Άργους Ορεστικού το απόγευμα της Κυριακής ( 8/11 ) σε ένα κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο ‘’ Δημήτρης Διαμαντίδης ‘’ από φιλάθλους και των δύο ομάδων το οποίο έδειξε για μια ακόμη φορά το πόσο μικρό είναι για την πόλη της Καστοριάς που χρειάζεται επειγόντως ένα νέο υψηλότερων προδιαγραφών κλειστό γυμναστήριο.

Στα αγωνιστικά το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με τα όλα του, με πάθος, δύναμη, μάχες μέσα και έξω από τη ρακέτα με τους δύο προπονητές πολύ καλά διαβασμένους.

Το σύνολο του Γιώργου Σούλιου είχε τα ηνία της αναμέτρησης, αλλά παίκτες του Γιώργου Καραταγλίδη παρά τις σημαντικές απουσίες βασικών παικτών ( Τράντας, Μανδαλάκης ) ήταν για 30 λεπτά στη διεκδίκηση του ματς, απειλώντας με το σκορ στο 55-54.

Χάρη σε ένα επιθετικό «κρεσέντο» 32 πόντων στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι , κατάφεραν να πετύχουν τη δεύτερη φετινή τους νίκη και να πάρουν μία μεγάλη «ανάσα» στο βαθμολογικό πίνακα βάζοντας τέρμα με τον καλύτερο τρόπο στο αρνητικό σερί των τεσσάρων συνεχόμενων ηττών.

Την ομάδα του Άργους Ορεστικού την πλήγωσαν δύο πρώην της παίκτες με τους Πανταζή και Ζυγούρα να είναι οι κορυφαίοι των γηπεδούχων με 18 πόντους , ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Σαββίδης, Μαυρίδης και Μιχαηλίδης με 21, 18 και 15 πόντους αντίστοιχα.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής ,  ήρθε… με φόρα από το ρεπό της περασμένης εβδομάδας ο Αίολος Αστακού, για να «διαλύσει» και τον Ιωνικό Ιωνίας με 49-76 και να συνεχίσει την προέλασή του στο Βόρειο Όμιλο. Οι παίκτες του Μιχάλη Κουταλιανού είχαν βάλει τις βάσεις της άνετης επικράτησής τους από το πρώτο μέρος, όταν και με την εξαιρετική τους άμυνα είχαν πάρει «αέρα» 15 πόντων (27-42), Χρησιμοποιώντας την ίδια «συνταγή» στη συνέχεια, διατήρησαν εύκολα το προβάδισμά τους και πήραν άλλο ένα αποτέλεσμα σε διαστάσεις θριάμβου.

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, η ΑΕΛ ήταν αυτή που έφυγε νικήτρια με 80-71 από την Ευκαρπία. Ύστερα από 50 λεπτά αγωνίας, με το ματς να πηγαίνει σε δεύτερη παράταση, οι παίκτες του Αβραάμ Παπαδόπουλου μπήκαν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» το παιχνίδι στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο, ώστε να έχουν προβάδισμα απέναντι σε μία σκληροτράχηλη ομάδα εν όψει της συνέχειας. Κάτι τέτοιο, το κατάφεραν και συνεχίζουν να διατηρούν το αήττητό τους, μαζί με τον Αίολο.

Νίκη σημείωσε και ο Πολύγυρος ο οποίος όμως μετά το 80-73 και τον ισοσκελισμό νικών-ηττών, μπορεί να κοιτάζει και πιο ψηλά. Οι παίκτες των Πεγιά-Παπαδόπουλου, υποψιασμένοι από τα συνεχόμενα παιχνίδια που έχουν κερδίσει στις μικρές λεπτομέρειες οι Αιτωλοακαρνανοί, φρόντισαν να μην επαναληφθεί ένα τέτοιο φινάλε και παρουσιάστηκαν σαφώς ανώτεροι, για να κάμψουν την αντίστασή τους.

Το μεγάλο «διπλό» της αγωνιστικής, μάλλον ανήκει στο Στρατώνι που πέρασε από τη Λάρισα με το 84-80 επί του Γυμναστικού Συλλόγου. Η ομάδα του Δημήτρη Νικολαΐδη ήταν μόνιμα μπροστά στο σκορ μετά το ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο, και με αυτόν τον τρόπο έδειξε πως βρίσκεται στις δυνατότητές της να αλλάξει στόχους, βλέποντας να είναι σε ένα «τρενάκι» πέντε ομάδων που απασχολούν τη δεύτερη θέση. Εκεί έχει τοποθετηθεί και ο Ερμής Λαγκαδά, ο οποίος δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στους Τιτάνες Παλαμά, όπως δείχνει και το τελικό 77-65.

Αγχωτικό ήταν, πάντως, το φινάλε στη Θεσσαλονίκη, με το Ανατόλια να καταβάλλει τον GBA Αργοναύτη με 80-78. Το ματς αποτέλεσε ένα παιχνίδι βολών, με τη μία ομάδα να στέλνει την άλλη στη γραμμή και τούμπαλιν, κάτι που έβγαλε νικητές τους γηπεδούχους, οι οποίοι στάθηκαν πιο ψύχραιμοι. Η ομάδα της Καλαμαριάς, πάντως, είχε τις ευκαιρίες της, αρχικά με σουτ τριών πόντων στα 45 δεύτερα και ύστερα με σουτ μακρινό στην εκπνοή, έχοντας 1.9″ στη διάθεσή της, με το Ανατόλια να έχει χάσει και τις δύο βολές σε εκείνο το σημείο.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ 86-72
Δεκάλεπτα: 18-18, 44-39, 55-54, 86-72
Καστοριά (Σούλιος):Ζυγούρας 18(6), Λέκκος, Ματενίδης 6, Γυμνόπουλος 8(1), Τερσενίδης 4, Ντάλλης 7(1), Τασιούδης 2, Τεπετίδης 3(1), Πανταζής 18(2), Τσότσος 13(1), Βοιβατόπουλος 7.
Άργος Ορεστικό (Καραταγλίδης): Μπέλλος, Σαββίδης 21(4), Μιχαηλίδης 15(2), Μαυρίδης 18(1), Κίτσιου 7, Κώττας 10, Μποζίνής, Χατζόπουλος, Παντέλιδης 1.

 

Τα αποτελέσματα:

Ιωνικός Ιωνίας-Αίολος Αστακού 49-76
Πολύγυρος-Αγρίνιο 80-73
Ανατόλια-ΕΑΚ Θεσσαλονίκης 80-78
Ευκαρπία-ΑΕΛ 71-80 (60-60 κ.α.)
Ερμής Λαγκαδά-Τιτάνες Παλαμά 77-65
Καστοριά-Άργος Ορεστικό 86-72
ΓΣΛ 1928-Στρατώνι 80-84
Ρεπό: Πιερικός Αρχέλαος

 

Βαθμολογία (σε 6 αγώνες):

  1. Αίολος Αστακού 10 (5-0)*
    2. ΑΕΛ 10 (5-0)*
    3. Ανατόλια 10 (4-2)
    4. Ερμής Λαγκαδά 9 (4-1)*
    5. ΓΣΛ 9 (3-3)
    6. Ευκαρπία 9 (3-3)
    7. Πολύγυρος 9 (3-3)
    8. Στρατώνι 9 (3-3)
    9. Αγρίνιο 8 (3-2)*
    10. Καστοριά 8 (2-4)
    11. Άργος Ορεστικό 8 (2-4)
    12. Πιερικός Αρχέλαος 7 (2-3)*
    13. Τιτάνες Παλαμά 7 (1-5)
    14. Ιωνικός Ιωνίας 7 (1-5)
    15. ΕΑΚ Θεσσαλονίκης 6 (1-4)*

(*) Έχουν έναν αγώνα λιγότερο

7η αγωνιστική (15/11):

Πιερικός Αρχέλαος – Ιωνικός Ιωνίας
Αίολος Αστακού – Πολύγυρος
Αγρίνιο – Ανατόλια
ΕΑΚ Θεσσαλονίκης – Ευκαρπία
ΑΕΛ – Ερμής Λαγκαδά
Τιτάνες Παλαμά – ΓΣΛ
Στρατώνι – Καστοριά
Ρεπό: Άργος Ορεστικό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Αγωνιστική Δραστηριότητα των Τμημάτων του Α.Σ. Καστοριάς 23-24/9/2017

Αγωνιστική Δραστηριότητα των Τμημάτων του Α.Σ. Καστοριάς 23-24/9/2017

Σφραγίζονται οι Λέσχες Φιλάθλων χωρίς άδεια, διαμορφώνεται το νέο νομοθετικό πλαίσιο σύγχρονης λειτουργίας τους, ξεκινάει ο δειγματοληπτικός έλεγχος εισιτηρίων

  Σφραγίζονται οι Λέσχες Φιλάθλων χωρίς άδεια, διαμορφώνεται το νέο νομοθετικό πλαίσιο…

Αντετοκούνμπο για το χακάρισμα: “Είμαι απογοητευμένος και αηδιασμένος”

Αντετοκούνμπο για το χακάρισμα: “Είμαι απογοητευμένος και αηδιασμένος”

Έξαλλος ο πατέρας του Μέσι με τον Λαπόρτα: “Χρησιμοποίησε τον γιο μου για να εκλεγεί”

Ο Χόρχε Μέσι, πατέρας και μάνατζερ του Αργεντινού σούπερ σταρ, φέρεται να…

Σαν σήμερα η Εθνική Ελλάδας κατακτά το Euro 2004 (Βίντεο)

Το έπος της Πορτογαλίας και το… πειρατικό

«Παλικαρίσιο» διπλό για τον ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας στα Σέρβια και 2/2

«Παλικαρίσιο» διπλό για τον ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας στα Σέρβια και 2/2

Η Καστοριά υποδέχεται το Βαλκανικό πρωτάθλημα Κωπηλασίας

Με την συμμετοχή 194 αθλητών από 6 χώρες διεξάγεται το σαββατοκύριακο 10…

Έτοιμος ο Ν.Ο.Κ. για το 83ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας

Έτοιμος ο Ν.Ο.Κ. για το 83ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που θα πραγματοποιηθεί…

Το «κακό» πρόσωπο του Παναργειακού στο Ντέρμπι

Το «κακό» πρόσωπο του Παναργειακού στο Ντέρμπι

Τρία ακόμα μετάλλια για τις αθλήτριες του Ν.Ο.Κ. την τελευταία ημέρα της ρεγκάτας στο Πιεντιλούκο

Με ακόμα 3 μετάλλια για τις αθλήτριες του Ν.Ο.Κ. έκλεισε η διεθνής ρεγκάτα του…