Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους,  του κλάδου σε μαζική συμμετοχή στη μεγάλη Πανελλαδική κινητοποίηση στις 24 Ιούνη στο Νατοϊκό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη.

Δίνουμε βροντερό παρών, συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τη δράση των Συνδικάτων ενάντια στον  πόλεμο. Διατρανώνουμε την αντίθεση μας στη βαρβαρότητα που ζούμε και στα πολεμικά σχέδια για αιματοκύλισμα των λαών και ξαναμοίρασμα των αγορών που αποτελούν τις δύο όψεις της αντιλαϊκής πολιτικής.

Υψώνουμε τη σημαία των συμφερόντων της εργατικής τάξης!

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή απαιτούν ένταση της πάλης από την πλευρά μας, δυνάμωμα της παρέμβασης των Συνδικάτων και της αλληλεγγύης με τους λαούς της περιοχής.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραχωρεί έδαφος, αέρα και θάλασσα, εμπλέκει όλο και πιο βαθιά τη χώρα στους σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ για λογαριασμό και αναβάθμιση των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων.

Σε αυτά συναινούν πλήρως τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και στην ίδια γραμμή ευθυγραμμισμένος, τσιμουδιά δεν βγάζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός.

 

Το ΝΑΤΟ είναι ο κατεξοχήν παράγοντας αποσταθεροποίησης, που δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα.

Ποια η αναβάθμιση από το σουλατσάρισμα της δολοφονικής πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, από τις ασκήσεις πολέμου στα σύνορα με τη Ρωσία, περιδιαβαίνοντας από τη χώρα μας Νατοϊκά στρατεύματα;  Τριγύρω μυρίζει μπαρούτι από την Ουκρανία έως το Κατάρ και τη Βόρεια Αφρική.

Αγωνιζόμαστε και διαδηλώνουμε έξω από το Νατοϊκό στρατηγείο για:

  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.
  • Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
  • Πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων και συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
  • Πάλη ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών.
  • Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟικών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.
  • Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σωβινισμό.
  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς.
  • ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟΪΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗ 1μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Αναχώρηση λεωφορείου από Καστοριά ώρα 9:00 π.μ. από τη λαϊκή αγορά

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.