Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. αντιλαμβανόμενη την τεράστια ανάγκη για βοήθεια  στους πρόσφυγες και κυρίως στα παιδιά των προσφύγων, κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις της και με την υποστήριξη του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας,  αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να συγκεντρώσει παιδικά ρούχα, υποδήματα αλλά και γάλατα μακράς διάρκειας μέσα από τις τάξεις της.

Είναι ανάγκη να αποδείξουμε, ακόμη και εμείς που βρισκόμαστε, στην πρώτη γραμμή της φύλαξης των συνόρων, στη διαχείριση των προσφυγικών ροών  και στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, πως δεν είμαστε απέναντι από αυτά τα παιδιά αλλά βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά, αυτή της ανθρωπιάς. Οι καθημερινοί πνιγμοί των παιδιών δεν μπορεί άλλο να μας αφήνουν ανεπηρέαστους. Οφείλουμε να κινητοποιήσουμε κάθε συνάδελφο αλλά και κάθε πολίτη, να προσφέρει ότι έχει και ότι μπορεί  σε αυτά τα παιδιά που η προσφυγιά τα οδήγησε σε άγνωστες και επικίνδυνες για τη ζωή τους διαδρομές. Παράλληλα η Ελληνική Αστυνομία οφείλει να επιδείξει προς τους πολίτες, πως διακατέχεται  και από ανθρωπιά αλλά και από ευαισθησία. Δεν μπορεί να ενεργεί μόνο μέσα στα αυστηρά στερεότυπα που τις επιβάλλουν οι συνθήκες.  Τα αντανακλαστικά της πρέπει να διατηρηθούν ζωντανά και να αποδεικνύει καθημερινά πως μπορεί να ανταποκρίνεται και στα κελεύσματα ανθρωπιάς.

Για τους λόγους αυτούς,  από 15  έως  30  Νοεμβρίου σε όλες τις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Επικράτειας αλλά και στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών Αττικής και Θεσσαλονίκης ,  θα μπορούν  ένστολοι  αλλά και πολίτες, να προσφέρουν βοήθεια σε παιδικά ρούχα , υποδήματα και γάλατα μακράς διάρκειας για τα παιδιά των προσφύγων που τα έχουν ανάγκη.

Με την υποστήριξη της ACS Courier, μέσω των Υπηρεσιών μας, θα συγκεντρώσουμε όλη αυτή τη βοήθεια  από όλη την Ελλάδα, σε Αττική και Καβάλα. Η Ομοσπονδία μας, με την συνεισφορά του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας  – που στέκεται αρωγός στη μεγάλη αυτή προσπάθεια- , θα  μεταφέρει όλη τη βοήθεια σε κάθε νησί του Αιγαίου που κατακλύζεται από πρόσφυγες.

Μια αγκαλιά ….ζεστασιάς  για τα μικρά παιδιά από τους ένστολους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Συνελήφθη 44χρονος σε περιοχή της Καστοριάς για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

  Συνελήφθη 44χρονος σε περιοχή της Καστοριάς για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Σύλληψη 41χρονου σε περιοχή της Κοζάνης για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Σύλληψη 41χρονου σε περιοχή της Κοζάνης για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

ΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Εορτασμός Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων

ΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Εορτασμός Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων

ΑΣΕΠ: Έρχονται εννέα προκηρύξεις για 1.759 μόνιμες θέσεις (λίστα)

Εννέα προκηρύξεις αναμένεται να δημοσιεύσει το ΑΣΕΠ, τους επόμενους μήνες για μόνιμες…

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της 45ης Δ.Ε.Γ./ Α. Τσούκας: «Πρόκειται να γίνει επέκταση του εκθεσιακού κέντρου, ώστε να χωρέσουν όλοι οι εκθέτες»

  Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της 45ης Δ.Ε.Γ. Α. Τσούκας:…

Εθιμοτυπικές επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας

Εθιμοτυπικές επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαριζόπουλος Βίκτωρας με τη Νέα Προοπτική

Η επιμονή και η αποφασιστικότητα μου, μου δίνουν τη σιγουριά ότι μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της ομαδικής δουλειάς για τη δημιουργία αξίας για τον τόπο μας.