Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στους “Ορίζοντες” ο π. Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Καστοριάς Θωμάς Αναστασίου.

Ο κ. Αναστασίου σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί στην Π.Ε. Καστοριάς, τα προβλήματα που την ταλανίζουν, αλλά και  τους  τοπικούς πολιτικούς  φορείς.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/ytb9zxoJTZA” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe]

Της Χρύσας Κοσμίδου

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασίου, το μεγαλύτερο πρόβλημα με το οποίο έρχεται αντιμέτωπη  η Π.Ε. Καστοριάς, είναι η ανεργία, αλλά και η εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση «Οι νέοι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν μια δουλειά, προκείμενου να είναι αυτόνομοι οικονομικά και να μπορέσουν να ζήσουν τη ζωή τους. Δυστυχώς με τη γενικότερη οικονομική κρίση που υπάρχει στη χώρα, αλλά  και με  την εσωτερική κρίση της Καστοριάς, έχει αναγκαστεί ο νέος κόσμος να ψάξει αλλού διεξόδους».

Βάσει αυτών των χαρακτηριστικών της σύγχρονης κοινωνίας, οι νέοι άνθρωποι δείχνουν αποστροφή από  την πολιτική και απαξιώνουν τη πολιτική συνείδηση «Υπάρχει μια εξήγηση πάνω σε αυτή τη λογική» σχολίασε ο κ. Αναστασίου και συνέχισε λέγοντας πως «Η πολιτική και οι πολιτικοί  δημιουργούν απογοήτευση, διότι όλα αυτά τα χρόνια στη χώρα των σκανδάλων, δεν δίδονταν λύσεις. Το να απαξιώνει όμως κάποιος την πολιτική, δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα. Προκύπτει ο ισοπεδοτισμός και αυτό αφενός δεν είναι δημοκρατικό και αφετέρου οι λύσεις στις οργανωμένες κοινωνίες έρχονται μόνο μέσα από τη συμμετοχή στα κοινά. Θα πρέπει λοιπόν, όλοι οι άνθρωποι να είναι πολιτικοποιημένοι».

Χαμένες ευκαιρίες στην Π.Ε. Καστοριά

Πολλά είναι τα έργα που επρόκειτο να υλοποιηθούν στην Π.Ε. Καστοριάς, ωστόσο έμειναν μόνο στα λόγια, ο κ. Αναστασίου χρησιμοποιώντας μια λαϊκή ρήση είπε πως «μόνοι μας βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας» αναφερόμενος ειδικά στο Αστυνομικό Μέγαρο και δήλωσε πως κατά την άποψή του, δεν πρόκειται ποτέ να υλοποιηθεί.

Μάλιστα το ίδιο πιστεύει και για την Αρχιτεκτονική Σχολή στην Καστοριά, ότι δηλαδή δεν πρόκειται ποτέ να εγκαινιαστεί «Για να διεκδικήσεις στόχους, πρέπει να έχεις πολιτική και διεκδικητική επάρκεια. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην Π.Ε. Καστοριάς. Επίσης θα πρέπει να σε βοηθάει και η συνολική κατάσταση. Δηλαδή να υπάρχει το κατάλληλο υπόβαθρο ώστε να μπορέσεις να περάσεις στα έργα».

 

Τα σχόλια του κ. Αναστασίου για τους τοπικούς φορείς

Ο κ. Αναστασίου, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τους τοπικούς πολιτικούς φορείς. Ειδικότερα μίλησε για τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου, για τη Βουλευτή της ΝΔ Μαρία Αντωνίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Σωτήριο Αδαμόπουλο  και τους Δημάρχους   Καστοριάς Ανέστη Αγγελή και Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι η χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε μεταπολιτευτικά από τη χώρα. Στην Π.Ε. Καστοριάς εδώ και 2,5 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως και δυστυχώς στη λογική αυτή,  η παρουσία της κα Τελιγιορίδου είναι μια πολύ κακή παρουσία.

Η κα Αντωνίου έχει μεγαλύτερη εμπειρία από την κα Τελιγιορίδου, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, στην περίοδο της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, παρά μόνο ελάχιστα. Θεωρώ πως η κα Αντωνίου θα κριθεί καλύτερα και με πιο ασφαλή τρόπο όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση.

Νομίζω πως  από όλα όσα έχει υποσχεθεί η Περιφερειακή Αρχή του κ. Καρυπίδη,  δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως. Άρα συνεπώς το ίδιο ισχύει και για τον κ. Αδαμόπουλο. Γέμισαν τον κόσμο με ψέματα.

Επίσης, πιστεύω πως θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι οι συμμετέχοντες στους Πρωτοβάθμιους και Δευτεροβάθμιους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ότι οι Δήμοι παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην ανάπτυξη της εκάστοτε περιοχής. Ο Δήμος Καστοριάς, κατά τη δική μου άποψη, δεν πρέπει να κινείται μόνο εντός των συνόρων του. Ο Δήμαρχος κ. Αγγελής θα πρέπει 15 με 20 μέρες το μήνα να λείπει από την Καστοριά και να βρίσκεται είτε στην Αθήνα, είτε στις Βρυξέλλες, διότι όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν στους δήμους τρέχουν και θα πρέπει να ασχολείται με τέτοια ζητήματα. Πρέπει να φέρει χρήματα για να κάνουμε πράγματα και τα χρήματα αυτά δεν βρίσκονται μέσα στην πόλη. Συνεπώς δεν έχουμε δει τίποτα από τη Δημοτική Αρχή της Καστοριάς. Η στασιμότητα είναι η χείριστη κατάσταση.

Ο κ. Κεπαπτσόγλου, έχει βάλει μια τάξη στο Δήμο Άργους Ορεστικού και είναι έμπειρος Δήμαρχος. Πιστεύω πως στα πλαίσια του δυνατού το κυνηγάει όσο καλύτερα μπορεί. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πόροι για περισσότερα πράγματα».

Βέβαια, αξίζει να τονιστεί πως τα τελευταία χρόνια έχουν περικοπεί σε πολύ μεγάλο βαθμό οι πόροι συνεπώς είναι αρκετά δύσκολο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση να παράγει έργο, όπως πραγματικά θα το ήθελε.  Επ’ αυτού ο κ. Αναστασίου σχολίασε πως «Ο Δήμαρχος δεν θα πρέπει  μόνο να κυνηγά τις ευκαιρίες, αλλά και να τις δημιουργεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Στην Κουμπελίδικη λειτούργησε ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ

Στο βυζαντινό Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Κουμπελίδικης, κτίσμα του 11ου αιώνος, λειτούργησε…

Απάτες μέσω διαδικτύου: Στην Κρήτη πλήρωσαν για αυτοκίνητα που δεν παρέλαβαν ποτέ

Απάτες μέσω διαδικτύου: Στην Κρήτη πλήρωσαν για αυτοκίνητα που δεν παρέλαβαν ποτέ

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας στον Δήμο  Άργους Ορεστικού

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας στον Δήμο  Άργους Ορεστικού

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Αρνείται η κυβέρνηση την ανανέωση των συμβάσεων 210 επιστημόνων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

  Ολυμπία Τελιγιορίδου: Αρνείται η κυβέρνηση την ανανέωση των συμβάσεων 210 επιστημόνων…

Ενίσχυση του θρησκευτικού Τουρισμού μέσα από εκδηλώσεις για τη Βυζαντινή Τέχνη

 Τελέστηκαν το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 στο Ιστορικό, Λαογραφικό και Φυσικής Ιστορίας…

Εντείνονται οι έλεγχοι στις λαϊκές αγορές από μικτά κλιμάκια των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Εντείνονται οι έλεγχοι στις λαϊκές αγορές από μικτά κλιμάκια των αρμόδιων υπηρεσιών…