Η Ομάδα Προστασίας Αδέσποτων Καστοριάς μέσω της επίσημης σελίδας της στο facebook, κοινοποίησε μια εξαιρετικά δυσάρεστη είδηση. Άγνωστος ή άγνωστοι έριξαν φόλες στην πλατεία της Κολοκυνθούς.

Ειδικότερα, εν έτη 2017, ορισμένοι χρησιμοποιούν αποτρόπαιες, φρικιαστικές και βάναυσες μεθόδους προκειμένου να… “ξεφορτωθούν” τα αδέσποτα σκυλιά. Το ακόμα πιο φρικιαστικό της υπόθεσης είναι πως οι φόλες ρίχτηκαν στην πλατεία της Κολοκυνθούς στην οποία παίζουν και μικρά παιδιά.

Χωρίς να υποβαθμίζατε το γεγονός ότι ένα μικρό σκυλί δηλητηριάστηκε, υπέφερε και –δυστυχώς- δεν τα κατάφερε, οι συνέπειες εάν παιδί κατά λάθος ερχόταν σε επαφή με το δηλητήριο θα ήταν ολέθριες.

 Η ΟΠΑΚ στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Δυστυχώς η μικρή μας, δεν τα κατάφερε. Έδωσε τον αγώνα της, αλλά ήταν πολύ μικρή για να τον κερδίσει. Κολοκυνθού 2017! Τη φόλα την ρίξανε σε πλατεία που παίζουν παιδιά. Το κουτάβι, έπαιζε καθημερινά με τα παιδιά και αυτό ενόχλησε τους κατοίκους που δεν το ήθελαν. Ρίξανε δηλαδή δηλητήριο να σκοτώσουν ένα κουτάβι δίπλα σε παιδιά. Σας έχουμε σιχαθεί, έχει κουραστεί η ψυχή μας από την κακία σας».

Στη σελίδα της ΟΠΑΚ, έχει κοινοποιηθεί το video με τις προσπάθειες του Κτηνίατρου να σώσει το ζώο. Οι εικόνες είναι πολύ σκληρές και απεικονίζουν πραγματικά το πόσο κακό και πόνο μπορεί να προκαλέσει το ανθρώπινο χέρι.

Επιμέλεια: Χρύσα Κοσμίδου

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.