Με επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη διεθνή τουριστική έκθεση Philoxenia 2015, η οποία έληξε την Κυριακή, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η συμμετοχή στην έκθεση προσβλέπει στην αύξηση του τουρισμού στην περιοχή, ενώ μέσα από το περίπτερο της περιφέρειας προβάλλεται ο χειμερινός τουρισμός και τα πολιτιστικά γεγονότα του χειμώνα που ξεχωρίζουν, σε όλη τη Μακεδονία και όχι μόνο.

” Αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στην Έκθεση Φιλοξένια στη Θεσσαλονίκη. προετοιμαστήκαμε και διαθέτουμε το κατάλληλο υλικό ώστε η συμμετοχή μας να έχει αποτέλεσμα. με τα ραντεβού που κλείσαμε και ήδη κάποιες έγιναν στο λίγο διάστημα που έγινε η έκθεση, το αποτέλεσμα είναι θετικό. Ευελπιστούμε σε μια πολύ καλή πορεία της έκθεσης, ώστε να υπάρξει αύξηση του τουρισμού”, τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Τουρισμού Παύλος Τσότσος.

Από την πλευρά της η υπουργός Τουρισμού τόνισε πως ο τουρισμός είναι το εθνικό μας κεφάλαιο, δημιουργώντας πάνω από 1 εκ. άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, σε όλη την Ελλάδα. Όσο για τον τουρισμό, η Έλενα Κουντουρά τόνισε πως “δουλέψαμε μεθοδικά και αθόρυβα, αντιμετωπίζοντας μια δύσκολη χρονιά. Προσπαθούμε να αναδείξουμε το 2016 και η επόμενη χρονιά έχει ξεκινήσει πολύ καλά”.

Να σημειωθεί πως το περίπτερο είναι 52 τ.μ. και μέσα από αυτό προβάλλονται οι χειμερινές εκδηλώσεις, τα χιονοδρομικά, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως το καρναβάλι της Κοζάνης, τα Μπουμπουσιάρια, τα Ραγκουτσάρια, οι Φωτιές της Φλώρινας κ.λπ., με στόχο να γίνει η Δυτική Μακεδονία πόλος έλξης τουριστών!

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το μήνυμα “Ζήσε αλλιώς …, Νιώσε αλλιώς…” και στοχεύοντας στον επανακαθορισμό της θέσης της στην τουριστική βιομηχανία με τη δημιουργία ενός διακριτού, ελκυστικού και αυθεντικού τουριστικού προϊόντος, το οποίο θα συνδέεται με την ταυτότητα της περιοχής και θα ενσωματώνει την εικόνα της, διασφαλίζοντας ποιότητα στην εμπειρία της αναψυχής, προσπάθησε μέσω της συμμετοχής της στη PHILOXENIA 2015 να αφήσει το στίγμα της και να δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις, οι οποίες θα μετουσιωθούν σε άμεσα και απτά αποτελέσματα.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με βάση τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία της περιοχής, σχεδιάζει την ανάπτυξη και προώθηση ενός τουριστικού προϊόντος, με ενιαία εικόνα και περιεχόμενο ως προορισμός ποιοτικών εναλλακτικών “εμπειριών” και απώτερο σκοπό την αύξηση της ελκυστικότητας, την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την άμβλυνση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων υπό τον όρο πάντοτε της αειφορικής διαχείρισης.

Η παρουσίαση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ως ενός ενιαίου εναλλακτικού προορισμού (αγροτουρισμός, πολιτιστικός, θρησκευτικός, βιομηχανικός, γαστρονομικός, φυσιολατρικός, κλπ.), προωθήθηκε και μέσα από την ανάδειξη των παραδοσιακών και τοπικών προϊόντων που διαθέτει (διασύνδεση αγροδιατροφής και τουρισμού, καλάθι προϊόντων Δυτικής Μακεδονίας, συνεργατικά δίκτυα).

Για την ώθηση της τουριστικής κίνησης στην τρέχουσα περίοδο κλείστηκαν συγκεκριμένα ραντεβού με Hosted Buyers της διεθνούς έκθεσης, έγιναν επαφές και συζητήσεις, ενώ παράλληλα το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Κλεισουριαίων Θεσσαλονίκης βρέθηκε στο χώρο του περιπτέρου και έδωσε έναν άλλο τόνο στη συμμετοχή της Περιφέρειας, παρουσιάζοντας παραδοσιακά δρώμενα της περιοχής μας και ξεσηκώνοντας τόσο τους υπόλοιπους εκθέτες όσο και τους επισκέπτες της έκθεσης.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει τις ευχαριστίες της τόσο στους Δήμους, όσο και στους ιδιώτες και επιχειρηματίες, καθώς και στο Σύλλογο Κλεισουριαίων Θεσσαλονίκης που συνεισέφεραν στη οργάνωση του περιπτέρου, με την προσφορά φυλλαδίων και την προσωπική τους παρουσία στην έκθεση.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας ως όραμα τη δημιουργία ενός καινοτόμου ελκυστικού και ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος, θα συνεχίσει τις προσπάθειές της σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για την προώθηση, προβολή του και τον επανακαθορισμό της θέσης της στην εγχώρια τουριστική βιομηχανία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.