Μ. Αντωνίου: «Πρέπει πρώτα να ελέγχουμε  εάν ισχύουν τα σχόλια των δήθεν αναγνωστών»

Τις τελευταίες μέρες ημέρες κυκλοφορεί στα τοπικά Μ.Μ.Ε. μια επιστολή-καταγγελία, όπου ο καταγγέλλων  -ο οποίος υπογράφει με το όνομα Ευάγγελος Δελμούζος και με την ιδιότητα του κατοίκου της Καστοριάς-, ζητά από το Δήμαρχο Καστοριάς Ανέστη Αγγελή να αποδοθούν οι  ευθύνες για την παράνομη αφισοκόλληση σε συλλόγους και ιδιώτες, αλλά και να αντικατασταθούν οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, εφόσον όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους. Μάλιστα ο κ. Δελμούζος αποδίδει ευθύνες στους Αντιδημάρχους Λεωνίδα Παπαδημητρίου και  Ματούλα Αντωνίου.

Ωστόσο, οι προαναφερόμενοι Αντιδήμαρχοι δεν είναι οι αρμόδιοι για το θέμα των υπαίθριων διαφημίσεων, καθώς βάσει της απόφασης του Δημάρχου Καστοριάς Ανέστη Αγγελή -με ισχύ από τις 1-3-2017 έως και τις 31-08-2019-, ο Αντιδήμαρχος  Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας Σωκράτης Λιάνος   είναι ο αρμόδιος για τον καθορισμό των χώρων για την τοποθέτηση υπαίθριων διαφημίσεων, ενώ ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Αθλητισμού, Επιχειρηματικότητας και Παραδοσιακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Λάζαρος Ζήσης είναι ο αρμόδιος για τη  διαφήμιση και την τοποθέτηση πλαισίων υπαίθριας διαφήμισης

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και καθαριότητας  Ματούλα Αντωνίου, θέλοντας να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, προέβη σε ανακοίνωση μέσω facebook, κατά την οποία αφενός ζητά να διασφαλιστεί εάν το πρόσωπο είναι υπαρκτό και αφετέρου να επιβεβαιωθεί εάν τα όσα καταγγέλλει ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ειδικότερα, στην ανάρτηση της κα Αντωνίου αναγράφονται τα εξής «Σε απάντηση της επιστολής που κυκλοφορεί εδώ και κάποιες ημέρες, με την επισήμανση προς όλους τους εμπλεκόμενους: Πρώτα διασφαλίζουμε ότι το πρόσωπο που στέλνει κάποια επιστολή… είναι υπαρκτό. Μετά αφού διαβάσουμε αυτά που γράφει (το δήθεν άτομο), ελέγχουμε αν ισχύουν αυτά που γράφει και αναδημοσιεύουμε επιστολές δήθεν αναγνωστών (και φυσικά ζητούμε και καμιά δημόσια συγνώμη όταν κάνουμε λάθη)».

Χρύσα Κοσμίδου

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.