Παρουσίαση των συγκροτημάτων που θα συμμετάσχουν στο 3nd Smixi Forest Festival στο Άργος Ορεστικό

Το Smixi Forest Festival επιστρέφει δυνατότερο από ποτέ για 3η συνεχόμενη χρονιά!
15 & 16 Ιουλίου 2017, Δάσος Άργους Ορεστικού! Ο Ζήσης Πετκανάς και το Rock Overdose επικοινώνησαν με όλες τις μπάντες που θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ και σας τις παρουσιάζουν!

Ακολουθούν οι συνεντεύξεις των συγκροτημάτων που θα βρεθούν επί σκηνής την πρώτη ημέρα του 3nd Smixi Forest Festival στις 15 Ιουλίου 2017.

SUPERSAN

Συστήστε μας το σχήμα σας στο κοινό του 3ου Smixi Forest Festival

Είμαστε οι SUPERSAN ή αλλιώς ο Βαλάντης κι ο Κώστας ή αλλιώς ο Mister Kentro κι ο Panama Cardoon.

Θέλετε να μας μιλήσετε για τις μουσικές σας συνεργασίες;

Στο δίσκο μας υπάρχουν πολλές συνεργασίες με μουσικούς και τραγουδιστές από όλο τον κόσμο. Σε διαφορετικά είδη όπως reggae, cumbia, hip hop ανάμεσα σε άλλα.

Τι έχετε κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα;

Πριν από το project SUPERSAN ο Βαλάντης κυκλοφορούσε με την μπάντα του, τους Balkan Riddims κι ο Κώστας κυκλοφορούσε ως Panama Cardoon. Πριν τρεις μήνες κυκλοφόρησε o νέος μας δίσκος “Half Man Half Clap” σε διπλό βινύλιο με την υποστήριξη του κρατικού σταθμού KOSMOS 93.6. Επίσης είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί μόλις κυκλοφόρησε ένα remix μας σε μια συλλογή του θρυλικού Cut Chemist από τους Jurassic 5.

Τι θα παρουσιάσετε στο Φεστιβάλ;

Το set μας περιλαμβάνει μουσικά είδη από πολλές κουλτούρες με μία πιο σύγχρονη προσέγγιση! Επίσης θα ακουστούν πολλά SUPERSAN κομμάτια και μερικά ακυκλοφόρητα.

Ποιά τα επόμενα μουσικά σας βήματα;

Έχουμε ήδη ξεκινήσει να γράφουμε νέες μουσικές για τον επόμενο δίσκο. Επίσης θα έχουμε ένα αρκετά δραστήριο καλοκαίρι με εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

NASA FUNK

Συστήστε μας το σχήμα σας στο κοινό του 3ου Smixi Forest Festival

Σε μία πρόταση;  Είμαστε funk band που από το 1999 υπηρετούμε με όλη μας τη καρδιά τη funk και μόνο τη funk! Αναλυτικότερα μπορούμε να πούμε ότι τo group δημιουργήθηκε το 1999 στην Θεσσαλονίκη. Την  περίοδο 2003-2008 ξεκινήσαμε παντρεύοντας το hip hop με τη ζωντανή funk μουσική. Χαρακτηριστική ήταν η συνεργασία μας με τους Warriorz σε επίπεδο δισκογραφίας και live εμφανίσεων, με το  «Mαρτύριο» να ξεχωρίζει και με εμφανίσεις των 9 μουσικών επί σκηνής στα μεγαλύτερα venue της πόλης.

Ακολούθησαν συνεργασίες και live εμφανίσεις με σημαντικούς εκπροσώπους της hip hop σκηνής όπως οι Μικρός Κλέφτης, Βόρεια Αστέρια, Sugahspank, Tιγρέ Σποράκια. Η πρώτη μας δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε στα τέλη του 2005 με τίτλο “Ηippofunkochoerus”. Το καλοκαίρι του 2007 κυκλοφόρησαμε ένα maxi single με τίτλο «Ό,τι και να θες», ενώ το καλοκαίρι του 2013 κυκλοφόρησε το δεύτερo CD μας με τίτλο «Αντικειμενικά» από την δική μας “WeFunk! records”.  Τον Μάρτιο του 2017 κυκλοφορούμε σε συλλογή της Breakbeat Paradise recordings σε βινύλλιο το νέο αγγλόφωνο single μας “Stand Up”. Σήμερα η μπάντα αποτελείται από τους: Γιώργος Perin: φωνή-talkbox, Χάρης Καπετανάκης: σαξόφωνο-φωνητικά-πλήκτρα, Αλέκος Παπουλίδης: κιθάρα-φωνητικά, Κώστας Χασιώτης: μπάσο-φωνητικά, Αλέκος Σπανίδης: τύμπανα. Πρέπει να επισημάνουμε πως στην Ελλάδα ανά περιοχή έχουμε άλλωτε ισχυρό και άλλωτε μηδενικό fanbase και πως είμαστε τυχεροί να έχουμε πολλούς funk lovers στη περιοχή της Καστοριάς που τα σπάνε κάθε φορά!

Θεωρείστε ένας από τους πιο σπουδαίους εκπροσώπους της Funk μουσικής στην Ελλάδα. Πώς αισθάνεστε για αυτό και πώς βλέπετε τη Funk σκηνή στη χώρα μας;

Γενικά, επειδή όλα κτίζονται με κόπο και δεν είναι προϊόν μιας στιγμής, είναι δύσκολο να πει κανείς πως αισθάνεται… το μόνο σίγουρο είναι πως μετά την τελευταία μας κυκλοφορία σε βινύλλιο αισθανόμαστε σαφώς καλύτερα! Τίποτα δεν συγκρίνεται με τη χαρά που νιώθεις όταν κρατάς τον δίσκο σου στα χέρια. Όσο για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα δεν έχει κάποια funk σκηνή, καθώς το είδος αυτό εδώ ούτε «παράγεται» ούτε «καταναλώνεται» μαζικά, άρα όταν γράφουμε αγγλόφωνα έχουμε αγοραστές και ακροατές κυρίως από το εξωτερικό.

Ποιά θεωρείτε τη πιο σημαντική στιγμή μέχρι σήμερα στη καριέρα σας;

Μία από τις σημαντικότερες είναι ίσως η ουσιαστικά η τελευταία μας κυκλοφορία, αν και τη σημαντικότερη μπορεί να μη τη γνωρίζουμε καν οι ίδιοι: ήταν αυτή όπου δώσαμε στο κοινό μας το 100% και το κάναμε να χορέψει μαζί μας…

Τι θα δει το κοινό του Φεστιβάλ από τους NASA FUNK; Τί θα περιλαμβάνει το πρόγραμμά σας;

Κάποια δικά μας κομμάτια αλλά και πολλές διασκευές funkκομματιών, με το δικό μας καθιστό, ωμό και P-funk ήχο. Άλλωστε θα βρισκόμαστε σε ένα από τα πιο αγαπημένα για μας μέρη στην Ελλάδα: αναπόφευκτο είναι να δώσουμε και γκάζια!

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους NASA FUNK;

Δισκογραφικά συνεχίζουμε στα πλαίσια της τελευταίας μας κυκλοφορίας… Υπάρχουν πλέον όλες οι προϋποθέσεις και το ενδιαφέρον από πλευράς δισκογραφικών, ώστε να κυκλοφορήσουμε το όποιο μελλοντικό υλικό μας στο εξωτερικό. Πιθανότατα το επόμενο release μας να είναι EP και σίγουρα σε αγγλικό στίχο… Ως προς τις εμφανίσεις μας σκοπεύουμε να κάνουμε κάποια mini tour στην Ελλάδα, καθώς και ένα πρώτο στο εξωτερικό.

DYNAMIND BIG BAND 

Συστήστε μας το σχήμα σας στο κοινό του 3ου Smixi Forest Festival

Καταρχήν ευχαριστούμε για την πρόσκληση στο φεστιβάλ. Οι Dynamind Big Band είναι ένα μουσικό σχήμα με funk, afrobeat, blues και soul επιρροές. Σχηματίστηκαν στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο του 2016 για να εκφράσουν τις μουσικές τους ανησυχίες, μέσα από δικές τους συνθέσεις. Ο ήχος τους χαρακτηρίζεται από ανεβαστικούς ρυθμούς, εκρηκτική διάθεση και χορευτική ενέργεια. Οι μελωδικές κιθάρες, τα γήινα κρουστά, τα σκονισμένα πλήκτρα, τα ρυθμικά πνευστά, τα soul φωνητικά και το δυναμικό groove συνθέτουν μια μπάντα δυναμίτη!

Είστε μια μπάντα που αποτελείστε από 10 μέλη, αν δε κάνω λάθος. Πόσο εύκολο είναι να συντονίζεστε και να συνεργάζεστε για το πιο άψογο αποτέλεσμα;

Είμαστε μια ενδεκαμελής μπάντα πλέον. Και ίσως να γίνουμε και περισσότεροι. Για μας σημασία δεν έχει πόσα άτομα είμαστε, αλλά πόσοι αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Σίγουρα υπάρχουν αρκετές δυσκολίες, τόσο στο συντονισμό, όσο και στη συνεργασία μεταξύ μας. Όλοι κάνουμε θυσίες και όλοι έχουμε τα σκαμπανεβάσματα μας. Αλλά στη τελική είμαστε μια παρέα που θέλουμε να χορεύουμε πάνω στη σκηνή με μουσικές που μας ταξιδεύουν “όξω από δω”.

Έχετε κυκλοφορήσει κάποιο άλμπουμ; Στις εμφανίσεις σας παρουσιάζετε μόνο διασκευές ή και δικά σας κομμάτια;

Δεν έχουμε κυκλοφορήσει κάποιο άλμπουμ ακόμη. Μόνο κάποιες demo ηχογραφήσεις, σίγουρα πάντως δεν θα αργήσει να συμβεί. Στις εμφανίσεις μας παίζουμε κυρίως δικά μας κομμάτια και κάποιες διασκευές που τις τζαμάρουμε για να έρθουν στα μέτρα μας.

Ποιά τα επόμενα μουσικά βήματα για τους Dynamind big band;

Τα επόμενα μουσικά βήματα μας είναι να κάνουμε ένα δίσκο, για να καταγράψουμε τις χημικές αποκρίσεις που συμβαίνουν όταν βρισκόμαστε όλοι μαζί στον ίδιο χώρο και παίζουμε μουσική.

THE PLUMS

Από πότε υπάρχετε ως συγκρότημα;

Ως μπάντα υπάρχουμε από το καλοκαίρι του 2015.

Πώς θα χαρακτήριζες το μουσικό σας είδος;

Rock n Roll απλά!

Πόσο δύσκολο είναι να επιβιώνει μία μπάντα στην επαρχία;

Αναλόγως τις απαιτήσεις που έχει μια μπάντα.  Πιστεύω ανεβαίνει και ο βαθμός δυσκολίας στην επαρχία, είναι δύσκολο από άποψη live δεν υπάρχουν επιλογές ,από άποψη κόσμου που συνήθως είναι προσδιορισμένοι σε συγκεκριμένα είδη…. της μοδός…

Τι θα παρουσιάσετε στο 3rd Forest Festival στο Δασάκι Άργους Ορεστικού;

Θα παρουσιάσουμε τη δικιά μας δουλειά, η οποία είναι στα σκαριά του πρώτου μας demo από Σεπτέμβριο.

Τι θα ήθελες να πεις κλείνοντας αυτή τη μίνι συνέντευξη;

Σας περιμένουμε όλους για να περάσουμε super και εμείς και εσείς, και οπωσδήποτε πρέπει να υποστηρίζονται τέτοιες δράσεις στη επαρχία,  γιατί δεν γίνονται πολλές και πρέπει να δίνουμε respect σε όσους κινούνται έτσι ,με όχι κάποιον δύσκολο τρόπο, απλά με το να δίνουμε το παρών.

www.rockoverdose.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Οι «Ορίζοντες» κληρώνουν προσκλήσεις για τη θεατρική παράσταση «Αυτή δεν είναι μια παράσταση για την κοσμικότητα!» του Στέλιου Χατζηαδαμίδη

  Κερδίστε μια διπλή πρόσκληση για τη θεατρική παράσταση «Αυτή δεν είναι…

Οι φοιτητές των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Καστοριάς δείχνουν το δρόμο της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο

Ο Σύλλογος ¨Μαζί Σου¨ ευχαριστεί θερμά τα μέλη του Συλλόγου Φοιτητών Πανεπιστημιακών…

Διαδικτυακή ημερίδα “Καλές Πρακτικές στην Εξ Αποστάσεως Διδασκαλία Μαθημάτων και Υλοποίηση Προγραμμάτων και Καινοτόμων Δράσεων σχετικών με τις Φυσικές Επιστήμες στην Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση”

   Διαδικτυακή ημερίδα “Καλές Πρακτικές στην Εξ Αποστάσεως Διδασκαλία Μαθημάτων και Υλοποίηση…

Η παράσταση «Τα τρία Γουρουνάκια… και ο κακός Λύκος;» έρχεται στην Καστοριά

Η παράσταση «Τα τρία Γουρουνάκια… και ο κακός Λύκος;» έρχεται στην Καστοριά

2ος κύκλος: Έκτακτη Επιχορήγηση σε επιχειρήσεις του κλάδου γούνας

Έκτακτη Επιχορήγηση σε επιχειρήσεις του κλάδου γούνας προϋπολογισμού 8.000.000 €

Συναντήσεις της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπίας Τελιγιορίδου στο πολιτικό της γραφείο στην Καστοριά

Συναντήσεις της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπίας Τελιγιορίδου στο πολιτικό της…