Μ’ ένα… βουνό προβλήματα έρχονται καθημερινά αντιμέτωπες οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ όσο περνά ο καιρός και η Κυβέρνηση δεν βρίσκει λύσεις για  την αντιμετώπισή τους, θα συσσωρεύονται, με αποτέλεσμα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας να κινδυνεύει να εκραγεί!

Σε χειρότερη κατάσταση από ποτέ βρίσκονται τα νοσοκομεία όλης της χώρας. Η απογύμνωση των μονάδων είναι πλέον έντονη, με τους υγειονομικούς να μην προσβλέπουν σε ένα καλύτερο μέλλον, αφού οι μειωμένοι προϋπολογισμοί δεν καλύπτουν ακόμη και βασικές ανάγκες.

Γιατροί, υγειονομικό, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό μετρούνται στα… δάχτυλα, οι περισσότερες κλινικές υπολειτουργούν και αρκετές κλείνουν, σε μηχανήματα που παθαίνουν βλάβες μπαίνει «λουκέτο», ενώ οι ελλείψεις υλικών και φαρμάκων είναι καθημερινό φαινόμενο.

Σε τραγική κατάσταση λειτουργίας βρίσκονται τα Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας με σοβαρές ελλείψεις Ιατρών και προσωπικού και με κλινικές να κινδυνεύουν από μέρα σε μέρα να βάλουν λουκέτο τόνισε μιλώντας στον Δημήτρη Βακρατσά ( West Channel ) o Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας Άγγελος Αγγελόπουλος καλώντας το Υπουργείο Υγείας αλλά και τους τοπικούς φορείς της Δυτικής Μακεδονίας να πάρουν άμεσες πρωτοβουλίες για να μην κλείσουν Νοσοκομεία.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας κ Αγγελόπουλος υποστήριξε πως οι πολιτικές που εφαρμόζονται θα δημιουργήσουν ακόμη περισσότερα προβλήματα στα νοσοκομεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ‘’ Οι πολιτικές που εφαρμόζονται θα δημιουργήσουν λειτουργικά αδιέξοδα στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και ολόκληρης της χώρας με τελική κατάληξη την αναστολή λειτουργίας είτε ολόκληρων νοσοκομειακών μονάδων είτε πολλών κλινικών. Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι να αντιμετωπίζουμε την κατάληξη των πολιτικών λιτότητας, μνημονιακών ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το. Όλα τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας και της Κοζάνης και της Καστοριάς και των Γρεβενών και της Πτολεμαΐδας και Φλώρινας αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά και γενικά όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδος και κυρίως τα επαρχιακά νοσοκομεία. ‘’

‘’ Εμείς εδώ στη Δυτική Μακεδονία αντιμετωπίζουμε λίγο πιο έντονα το πρόβλημα. Δεν είναι πρόβλημα μόνο το θέμα της παιδιατρικής κλινικής είναι και της παθολογικής κλινικής και της ουρολογικής κλινικής, αλλά σύντομα θα έχουμε και το πρόβλημα της ορθοπεδικής κλινικής ‘’ , ανέφερε ο κ. Αγγελόπουλος που ακόμη περιμένει τόσο ο ίδιος όσο και οι διοικήσεις των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας τις δεσμεύσεις του υπουργού υγείας κ. Ξανθού για στελέχωση των νοσοκομείων με ιατρικό προσωπικό.

‘’ Δυστυχώς παρ’ όλες τις δεσμεύσεις της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου υγείας του κ. Κουρουμπλή με αναπληρωτή υπουργό τον κ. Ξανθό ο οποίος σήμερα ανέλαβε υπουργός υγείας αντιμετωπίζουμε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εδώ και πολλά χρόνια οι υποσχέσεις εκ μέρους των πολιτικών ηγεσιών, αλλά και των πολιτικών γενικότερα οι οποίες όμως είναι χωρίς αντίκρισμα . Είχα επισκεφθεί τον κ. Ξανθό ως υπουργό υγείας η δέσμευση του ήτανε ότι θα προσληφθούν άμεσα και μάλιστα με καταληκτική ημερομηνία τις 15 Οκτωβρίου 12 άτομα. Όχι για να λύσουμε το στελεχιακό πρόβλημα των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας αλλά για να βουλώσουμε τρύπες και να μη δημιουργούνται αδιέξοδα . Δυστυχώς οι επιφυλάξεις μου επαληθεύτηκαν γιατί όπως σας είχα πει από υποσχέσεις πάμε καλά παίρνουμε συνέχεια αλλά από πράξεις δεν βλέπουμε τίποτα ‘’ , συνέχισε ο κ. Αγγελόπουλος, ενώ στο ερώτημα για το αν έχουν έρθει έστω και κάποιοι ελάχιστοι γιατροί στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας τόνισε ‘’ Έχουν καλυφθεί κάποιες θέσεις στο νοσοκομείο Γρεβενών μία συγκεκριμένα και κάποιες άλλες θέσεις στο νοσοκομείο Φλώρινας .’’

Τέλος, για το ποια είναι η επόμενη ημέρα και για το αν προγραμματιστούν κάποιες κινητοποιήσεις για τα προβλήματα των νοσοκομείων ο Αναπληρωτής Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Άγγελος Αγγελόπουλος τόνισε ότι στόχος του είναι να γίνει μία συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδη για να βρεθεί κάποια λύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

6ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο στην Καστοριά

Το 6ο Περιφερειακό της Καρδιολογικό Συνέδριο πραγματοποιεί η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στο…

Ανακοίνωση Περιφερειακής Διεύθυνσης ΟΓΑ Δυτικής Μακεδονίας

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων πολιτών με την Περιφερειακή Διεύθυνση ΟΓΑ…

Πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καστοριάς

Πραγματοποιήθηκε ο  Αγιασμός στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καστοριάς

Ενδοσχολική επιμόρφωση απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς

Εικόνες από την επίσκεψη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Ειδικό Σχολείο της Καστοριάς

Ο Εορτασμός του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στην Καστοριά [ΦΩΤΟ]

Ο Εορτασμός του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στην Καστοριά [ΦΩΤΟ]

«Εργασίες ανακαίνισης σε 5 Παιδικούς Σταθμούς στο Δήμο Βοΐου».

«Εργασίες ανακαίνισης σε 5 Παιδικούς Σταθμούς στο Δήμο Βοΐου».

Φωτορεπορτάζ από το Gala της 43ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς (Μέρος Α΄)

Φωτορεπορτάζ από το Gala της 43ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς

Δωρεά υπολογιστών στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πολυμύλου

Δωρεά υπολογιστών στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πολυμύλου

Π.Ε. Καστοριάς: Οδηγίες προς τους υγειονομικά υπεύθυνους  των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος,  το προσωπικό & τους πελάτες τους

Π.Ε. Καστοριάς: Οδηγίες προς τους υγειονομικά υπεύθυνους  των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος,  το…