Συνεχίζεται η ενημέρωση από  το Επιμελητήριο Καστοριάς σχετικά με τα «Κόκκινα Δάνεια». Πρόκειται για ένα θέμα, το οποίο ταλανίζει, όχι μόνο την Π.Ε. Καστοριάς, αλλά ολόκληρη τη χώρα.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Το Μάρτιο του 2017, με πρωτοβουλία του Επιμελητήριου Καστοριάς, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση από τον Ειδικό Γραμματέα Φώτη Κουρμούση και στελέχη της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) , του νόμου που αφορά την προστασία και διαμεσολάβηση για την ελάφρυνση και ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων και επαγγελματιών που αφορούν ασφαλιστικά ταμεία, εφορία, δάνεια τραπεζών υποχρεώσεις προς τρίτους.

Η προσπάθεια  για την ενημέρωση του κόσμου από τη μεριά του Επιμελητήριου σχετικά με τα «Κόκκινα Δάνεια» συνεχίζεται. Ειδικότερα τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 και ώρα 17:00 θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματικά Δάνεια, Διαμεσολάβηση, Μέθοδος Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφόρων, Εφαρμογή Διαμεσολάβησης και Τραπεζική Διαμεσολάβηση (εξωδικαστικός συμβιβασμός, κώδικας δεοντολογίας, διαπραγμάτευση)» Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι οι Δικηγόροι Διαπιστευμένοι Μεσολαβητές Μαρία Φαροπούλου και Μαρία Χατζηλεωνίδα .

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαράλαμπος Καραταγλίδης, θέλοντας να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα είπε πως «Η ενημέρωση, ουσιαστικά θα πιάσει όλο το φάσμα των δανείων.  Σκοπός μας είναι να πληροφορήσουμε όλο τον κόσμο και ειδικά τους δανειολήπτες οι οποίοι έχουν επιχειρηματικά δάνεια, για το ποιο είναι το περιβάλλον αυτή τη στιγμή, προς τα πού πηγαίνει η όλη κατάσταση, αλλά και γενικά ποιες είναι οι δυνατότητες που έχουν έτσι ώστε να κινηθούν αναλόγως με τα επιχειρηματικά τους δάνεια. Πρόκειται για ένα θέμα, το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο και για πολλούς αποτελεί ταμπού. Τα τελευταία χρόνια, με όλα όσα έχουν συμβεί στην πατρίδα μας και στο τραπεζικό σύστημα η κατάσταση είναι αρκετά ανακατωμένη.  Μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους επιχειρηματίες ποιες είναι οι εναλλακτικές τους, αλλά και να αντιμετωπίσουμε μελλοντικά ζητήματα τα οποία ήδη τα βλέπουμε να έρχονται».

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η ημερίδα πραγματοποιείται με τη συμμέτοχη τού Δήμου Καστοριάς, του Συλλόγου Λογιστών Καστοριάς, του Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς, του Συλλόγου Τελωνειακών Αντιπροσώπων Καστοριάς και με την ευγενική χορηγία της εταιρίας F.I.R.E.S. (Financials Investments)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.