Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστοριάς «Βασίλειος Δόικος»  δημιουργήθηκε το Μάιο 2017 μετά από πρωτοβουλία της οικογένειας του Γρηγορίου Χωλόπουλου και υποστήριξη φίλων και λάτρεις της τέχνης με σκοπό πολιτιστική, πνευματική, κοινωνική και περιβαλλοντολογική ανάπτυξη με ιδιαίτερη έμφαση στην τέχνη της χορωδίας και μουσικής γενικότερα.

Με αίσθηση της ευθύνης ζητήθηκε από την οικογένεια του αείμνηστου μαέστρου Βασίλειου Δόικου να δοθεί το όνομα του στο σύλλογο , που μετά από την ευγενική ανταπόκριση ονομάστηκε Πολιτιστικός Σύλλογος Καστοριάς «Βασίλειος Δόικος» –με την τιμή και με σκοπό να διατηρήσει την πνευματική κληρονομιά που μας άφησε και να κρατήσει πολύ υψηλό επίπεδο χορωδιακής τέχνης που έβαλε ως πήχη ο μεγάλος δάσκαλος.

Στο Σύλλογο λειτουργούν πέντε (5) χορωδιακά τμήματα τα οποία είναι:
α. Πολυφωνική χορωδία ενηλίκων. Δύο προβες την εβδομάδα
β. Παραδοσιακή πολυφωνική χορωδία ενηλίκων.
γ. Πολυφωνική χορωδία εφήβων.
δ. Παιδική χορωδία με αποκλειστικά παιδικό ρεπερτόριο 2προβες την εβδομάδα
ε. Παιδικό τμήμα για παιδιά 5-7 ετών . 2προβες την εβδομάδα.
Σε όλα τα τμήματα απαραίτητα διδάσκονται σολφέζ, αρχές φωνητικής τέχνης. Στα τμήματα ανηλίκων και θεωρία μουσικής με εγγυημένο αποτέλεσμα .
Επίσης σε κάθε χορωδό εντός του έτους δίνεται ευκαιρία να εκτελέσει δύο  τραγούδια σόλο της επιλογής του με επαγγελματική μουσική και τεχνική κάλυψη.
Κάθε εβδομάδα στο χώρο του Συλλόγου οργανώνονται διάφορές εκδηλώσεις- όπως – παρουσιάσεις βιβλίων, ποιητικές βραδιές, πρώτες εμφανίσεις για νέους καλλιτέχνες και μικρά μουσικά σύνολα και σχήματα, καλούνται αναγνωρισμένοι μουσικοί –εκτελεστές , βραδιές συζήτησης με ανθρώπους της περιοχής , που μπορούν να μοιραστούν την γνώση τους σε διάφορους τομείς επίσης και μονόπρακτα θεατρικά έργα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.